Ο Σαμαράς να απαντήσει για το ιδιόχειρο σημείωμα της Novartis σχολιάζει η Ράνια Σβίγκου

Να απαντήσει για το ιδιόχειρο σημείωμα προς τη Novartis κάλεσε τον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, στη διάρκεια συνέντευξής της στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

5aa515991dc52402118b456a 2

«Θα πρέπει ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός, ο κ. Σαμαράς, να απαντήσει σχετικά με το ιδιόχειρο σημείωμα, που διαβάσαμε στο πρώτο θέμα της “Αυγής” και σε άλλες εφημερίδες» είπε και συνέχισε: «Να απαντήσει σχετικά με το αν είναι όντως δικό του το σημείωμα, γιατί υπάρχει αυτή η παραπομπή στον κ. Σταϊκούρα και επίσης σχετικά με τη διάψευση των ισχυρισμών ότι δεν είχαν γίνει συναντήσεις με τον αντιπρόεδρο της Novartis».

Σχολιάζοντας τη στάση στελεχών της αντιπολίτευσης σχετικά με την υπόθεση Novartis επισήμανε ότι προβάλλουν το θέμα της εγκυρότητας των μαρτύρων ως επιχείρημα, επειδή δεν θέλουν να απαντήσουν στα στοιχεία, τα οποία δεν έχουν να κάνουν μόνο με τους μάρτυρες, και τόνισε: «Υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία για τα οποία οφείλουν οι εμπλεκόμενοι να δώσουν συγκεκριμένες απαντήσεις. Θα πρέπει τα πολιτικά κόμματα να πάψουν να κρύβονται πίσω από τις κατηγορίες τους προς τους μάρτυρες και να δηλώσουν ότι όλοι επιθυμούν τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Χωρίς, δηλαδή, εκβιασμούς και χωρίς προσπάθεια συγκάλυψης».

Σχετικά με τα έκτροπα στον χώρο του ποδοσφαίρου είπε πως «όταν εμφανίζεται με τέτοιο τρόπο η πιο νοσηρή πλευρά του αθλητισμού, εμφανίζεται και πιο έντονη η πολιτική διάσταση και οι ευθύνες που υπάρχουν στην οικοδόμηση αυτού του σαθρού συστήματος, η ζούγκλα της ανομίας και των ποδοσφαιρικών παραγόντων».

Για τη σημερινή κυβέρνηση είπε πως και από την περίοδο που ήταν υπουργός Αθλητισμού ο κ. Κοντονής και τώρα με τον κ. Βασιλειάδη έχει βάλει νέους κανόνες στο ποδόσφαιρο «και μάλιστα σε πλήρη αντίθεση με όσα θέλανε και όσα θέλουν οι παράγοντες του ποδοσφαίρου», αναφερόμενη στην αθλητική δικαιοσύνη και στο γενικότερο κανονιστικό πλαίσιο.

Τόνισε την ανάγκη να υπάρξουν και νέοι κανόνες ακόμα πιο αυστηροί. Όπως είπε, «γι αυτόν τον λόγο γίνεται και η συζήτηση με τις διεθνείς Ομοσπονδίες του ποδοσφαίρου, ώστε να υπάρξει μια λύση η οποία θα σφραγίσει το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου με κανόνες και δικαιοσύνη».

Η κ. Σβίγκου απάντησε στις κατηγορίες της ΝΔ για «σχέση» του ΣΥΡΙΖΑ με επιχειρηματίες και ειδικά με τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, λέγοντας ότι διαψεύδονται από την ίδια την πραγματικότητα και παρατήρησε: «Εκστομίζονται, μάλιστα, οι κατηγορίες αυτές από μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει συνδεθεί με τη Siemens η οποία την χρηματοδοτούσε, ενώ γνωρίζουμε διαχρονικά τον ρόλο που έχει παίξει η ΝΔ στην οικοδόμηση του πιο σάπιου καθεστώτος διαπλοκής και χωρίς καμία προσπάθεια να κόψει αυτούς τους δεσμούς με το παρελθόν και ο κ. Μητσοτάκης να κάνει μια νέα αρχή. Το αντίθετο θα έλεγα».

«Κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι έχει κάνει αυτά που έκαναν οι προηγούμενοι. Το αντίθετο. Προσπαθεί σε όλους τους τομείς -γιατί δεν είναι μόνο το ποδόσφαιρο στο οποίο διαπλέκονται οι οικονομικοί παράγοντες με την πολιτική- σε όλους τους τομείς της οικονομικής ζωής έχει βάλει κανόνες και έχει σταματήσει το πάρτι, το οποίο υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια. Από τις συμβάσεις και τις δημόσιες προμήθειες μέχρι τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, ο οποίος πολεμήθηκε λυσσαλέα από τους ίδιους τους ανθρώπους, οι οποίοι σήμερα μιλούν για δήθεν σχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα» είπε η κ. Σβίγκου.

Σε ερώτηση σχετικά με τη συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη, απάντησε: «Δεν υπάρχει θέμα με τον κυβερνητικό εταίρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ή ο πρωθυπουργός δεν θα συζητά με τους υπόλοιπους αρχηγούς των κομμάτων, ιδιαίτερα όταν εμφανίζουν ενδιαφέρουσες προτάσεις και όταν μπορείς να κάνεις ουσιαστικό διάλογο μαζί τους. Και αυτό έγινε και στη συνάντηση με τον κ. Θεοδωράκη. Στη δημοκρατία είναι καλό να συζητούν τα κυβερνητικά κόμματα και ο πρωθυπουργός με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Αυτό είναι κάτι πάρα πολύ φυσιολογικό, βοηθά στον πολιτικό διάλογο και είναι ένα ενισχυτικό στοιχείο και για την ίδια τη δημοκρατία».

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Καταγραφή 28

Σάλος στους Ολυμπιακούς Αγώνες: Βρετανίδα ολυμπιονίκης μαστίγωνε το άλογο της – Έμεινε εκτός διοργάνωσης (video)

Το σοκαριστικό βίντεο τραβήχτηκε πριν από 4 χρόνια, με την ίδια να αναφέρει ότι θα…

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Οικονομόπουλος

Οικονομόπουλος: Ξέσπασε αλλά γιατί – «Αν πούμε πατρίδα και θρησκεία θα μας θεωρήσουν χουντικούς»

Καλός λαϊκός τραγουδιστής ο Νίκος Οικονομόπουλος και καλύτερα να μείνουμε σε αυτό

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

5331416

Η Γιάννα Αγγελοπούλου και τα άλλα δύο ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου φαίνεται πως δεν θα ανανεώσει τη θητεία της ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας…

Το γατάκι Σπέτσι τα κατάφερε: Η τουρίστρια που το έσωσε του έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram και το παίρνει στην Αμερική (video)

σπέτσι

Το γατάκι Σπέτσι τα κατάφερε: Η τουρίστρια που το έσωσε του έφτιαξε λογαριασμό στο Instagram και το παίρνει στην Αμερική (video)

Το γατάκι από τις Σπέτσες, που είχε γίνει viral πριν από μερικές ημέρες φαίνεται πως…