Ο Σαμαράς μπορεί να κάνει και χαρακίρι, όμως πρώτα να απαντήσει

«Ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα υποβάλει άμεσα μηνύσεις και αγωγές εναντίον της κυβερνητικής εκπροσώπου Ολγας Γεροβασίλη καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (Παραπολιτικά, Κουτί της Πανδώρας και Δημοκρατία) για όσα εν γνώση τους, ψευδή και συκοφαντικά, έγραψαν και είπαν σε βάρος του».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρώην πρωθυπουργού, απαντώντας με αυτόν τον τρόπο στις αποκαλύψεις αναφορικά με παρουσία συγγενών του στη λίστα Λαγκάρντ.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τις καρτέλες ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης που αποκαλύφθηκαν από το Hot Doc, τα ξαδέλφια του πρώην πρωθυπουργού, δηλαδή οι γιοί του αδελφού της μητέρας του, Αλέξανδρος και Ανδρέας Ζάννας είναι στη λίστα Λαγκάρντ, όπως επίσης είναι η σύζυγός του αδελφού του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρου και η οικογένειά της. Επίσης στη λίστα Λαγκάρντ είναι ο πρώην στενός συνεργάτης του Σαμαρά Σταύρος Παπασταύρου ο οποίος έκανε διαπραγματεύσεις για λογαριασμό της Ελλάδας.

Όλες αυτές οι αποκαλύψεις είναι προφανές ότι ενοχλούν τον πρώην πρωθυπουργό και το επιτελείο του που από χθες έχει επιδοθεί σ’ έναν άνευ προηγούμενου αγώνα ώστε να παρουσιάσει τις αποκαλύψεις ως συκοφαντία. Ωστόσο ο κ. Σαμαράς που με τόσο ζήλο κάλυπτε τη λίστα Λαγκάρντ και σήμερα μιλάει δια εκπροσώπων του για συκοφάντες, όφειλε ως πρωθυπουργός να ζητήσει έλεγχο των ονομάτων των συγγενών του και μάλιστα κατά προτεραιότητα. Αυτό άλλωστε θα αποδείκνυε τόσο τη δική του ακεραιότητα, όσο κι εκείνη των συγγενικών του προσώπων τα οποία προφανέστατα δεν είναι παράνομα μόνο και μόνο επειδή είχαν έναν λογαριασμό σε τράπεζα του εξωτερικού. Ο Σαμαράς δεν το έκανε.

Αντ’ αυτού, επιλέγει σήμερα να απαντήσει με μηνύσεις τόσο κατά των Μέσων που έγραψαν για τα συγγενικά του πρόσωπα, όσο και κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη με το αιτιολογικό ότι δήθεν έσπευσε να υιοθετήσει τις κατ’ εκείνον συκοφαντίες. Απέναντι στις αποκαλύψεις δηλαδή, ο πρώην πρωθυπουργός απαντάει με θράσος, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, όπως ακριβώς με θράσος, πριν από περίπου δύο χρόνια όταν η υπόθεση Παπασταύρου έπαιρνε διαστάσεις, ευχόταν από το βήμα τους Βουλής «να είχαμε δέκα Παπασταύρους».

Πάγια θέση του Hot Doc και του koutipandoras.gr η οποία αφορά όλα τα δημόσια πρόσωπα, πολλώ δε μάλλον εκείνα που έχουν ενεργό ρόλο στην πολιτική κι ακόμη περισσότερο εκείνα που έχουν διατελέσει πρωθυπουργοί, είναι ότι μπορούν να μηνύουν, να κάνουν αγωγές, ακόμη και χαρακίρι στην πλατεία Συντάγματος. Πριν απ’ αυτό όμως, είναι υποχρεωμένα να απαντούν επί της ουσίας. 

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Αποκάλυψη Κούλογλου: Ο Μητσοτάκης «κρατάει» τον Βελόπουλο μέσω εφορίας για τις κεραλοιφές

Η ξαφνική υποστήριξη της Ελληνικής Λύσης στα κυβερνητικά σχέδια για την άλωση των ανεξάρτητων αρχών,…