Newsroom

Newsroom

Ο Σαμαράς κι ο Μπαρόζο βλέπουν ότι η κρίση πέρασε

Η κρίση πέρασε. Αυτό επιχείρησαν να επικοινωνήσουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο…

samaras barozo 0

Η κρίση πέρασε. Αυτό επιχείρησαν να επικοινωνήσουν την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μπαρόζο στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την ανάληψη της Προεδρίας της ΕΕ από τη χώρα μας.

Όπως είπε ο κ. Αντώνης Σαμαράς, η ελληνική Προεδρία θα επιδιώξει την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, την εμβάθυνση της Ευρωζώνης, τη διαχείριση της μετανάστευσης, τη θωρακιση της εσωτερικής και της εξωτερικής ασφάλειας.

Η Ευρώπη είναι η κοινή μας αναζήτηση, είπε από την πλευρά ο κ. Μπαρόζο, παίρνοντας τον λόγο.

Ο Ζοζέ Μπαρόζο τόνισε ότι “η ύφεση ειναι πίσω μας” και υπεραμύνθηκε τις αποτελεσματικότητας των προγραμμάτων που επιβλήθηκαν φέροντας το παράδειγμα της Ιρλανδίας που πριν λίγο καιρό βγήκε και πάλι στις αγορές άλλα και της Πορτογαλίας για την οποία μειώνεται η ανεργία. Έκανε πάλι λόγο για “αξιοσημείωτες θυσίες του ελληνικού λαού που ανοίγουν ένα καλό μέλλον ” και εκτίμησε ότι η χώρα θα βγει στις αγορές εντός του 2014. Κι όλα αυτα παρά το τεράστιο χρηματοδοτικό κενό άλλα και τα υψηλότατα ποσοστά ανεργίας.