Newsroom

Newsroom

Ο Σαμαράς φοβάται το debate και ο Τσίπρας απαντάει στον λαό μέσω Twitter

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ακούει «Τσίπρα» και τρέχει να κρυφτεί, θέλοντας να αποφύγει τον διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει…

tsipras twitter 0

Όταν ο Αντώνης Σαμαράς ακούει «Τσίπρα» και τρέχει να κρυφτεί, θέλοντας να αποφύγει τον διάλογο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απαντάει στα ερωτήματα πολιτών σε μια ευρεία γκάμα ζητημάτων, μέσω του Twitter. Ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε απαντήσεις σε μια σειρά ζητημάτων που του έθεσαν οι πολίτες μέσω του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, διαβεβαιώνοντας μάλιστα ότι θα συνεχίσει να δίνει συνεντεύξεις ακόμη και όταν γίνει πρωθυπουργός, πετώντας σπόντα στον Αντώνη Σαμαρά ο οποίος αρνείται το debate. 

«Θα συνεχίσω να δίνω συνεντεύξεις, όχι σε γλάστρες όπως έκανε ο Πρωθυπουργός στη ΝΕΡΙΤ», είπε ο κ. Τσίπρας και απηύθυνε κάλεσμα στους νέους να ψηφίσουν λέγοντας πως  πρέπει να συνειδητοποιήσουν ότι η ψήφος τους δεν είναι μια απλή διαδικασία, αλλά είναι το μόνο βόλι που τους έχει μείνει στο όπλο τους.

Για τη μάχη του ΣΥΡΙΖΑ κόντρα στην διαφθορά, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για θεσμοθέτηση της διοικητικής δομής ώστε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί να περάσουν στην ευθύνη του Πρωθυπουργού. Υποστήριξε δε πώς η κυβέρνηση και η τρόικα δεν είχαν πραγματικά την πρόθεση να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Σχετικά με τη φορολογία τόνισε ότι το κόμμα του έχει θέσει στόχο ένα δίκαιο και σταθερό φορολογικό σύστημα αλλά και την μείωση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης.
Δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του δεν θα προβεί σε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, ενώ σχολιάζοντας την επίσκεψη του Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα, είπε πως «η Δεξιά κυβέρνηση της Ισπανίας έχει χρεοκοπήσει πολιτικά με τους πλειστηριασμούς».

Για το μνημόνιο σχολίασε ότι αυτό επικεντρώθηκε στην εσωτερική υποτίμηση και στην εκποίηση του δημοσίου πλούτου, χαρακτήρισε το ΤΑΙΠΕΔ  εκτροφείο σκανδάλων και επανέλαβε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε μία εξεταστική επιτροπή «για το πώς φτάσαμε στο μνημόνιο, χωρίς ρεβανσισμούς».

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ξεπούλημα τις ιδιωτικοποιήσεις των τελευταίων ετών και τόνισε πως στρατηγικής σημασίας οργανισμοί (νερό, ηλεκτρισμός) καθώς και κερδοφόροι οργανισμοί, όπως ο ΟΠΑΠ, δεν μπορεί να είναι σε ιδιώτες.

Κληθείς να σχολιάσει την εξόρυξη χρυσού στις Σκουριές, αλλά και την Cosco, τόνισε ότι η πρώτη είναι επιβλαβής για το περιβάλλον και πρέπει να συμμορφωθεί, ενώ  για την Cosco, ότι είναι ένα ειδικό θέμα καθώς πρόκειται για μια κρατική επιχείρηση.

Σχετικά με τους δημοσίους υπαλλήλους, ο κ. Τσίπρας δήλωσε πως το ελληνικό δημόσιο δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα  με τους υπεράριθμους υπαλλήλους αλλά  πρόβλημα δυσλειτουργικότητας ενώ για τον διαχωρισμό της εκκλησίας από το κράτος απάντησε πως είναι αναγκαίος ο εξορθολογισμός της σχέσης Κράτους – Εκκλησίας.

Για το μεταναστευτικό δήλωσε πως πιστεύει στην ευρωπαϊκή συνευθύνη για την επίλυση του μεταναστευτικού ζήτησε την αναθεώρηση της συνθήκης «Δουβλίνο 2», την κατάργηση των κέντρων κράτησης και τη δημιουργία κέντρων ανθρώπινης φιλοξενίας, ενώ τάχθηκε υπέρ του να δίνεται η ιθαγένεια στα παιδιά που γεννιούνται στη χώρας μας.

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη υιοθεσία παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια, απάντησε πως είναι ένα δύσκολο θέμα, και δεν θα το συμπεριλάβει στις προγραμματικές δηλώσεις του κόμματος. Χαρακτήρισε το νόμο Διαμαντοπούλου «εκδικητικό για το ελληνικό πανεπιστήμιο» και δήλωσε ότι έχει στόχο να κάνει αλλαγές με διάλογο. 

Για τη δημόσια υγεία είπε πως ο κλάδος είναι στρατηγικής σημασίας και ότι είναι υποχρέωση η  μάχη για να είναι δημόσια και αποτελεσματική, ενώ για την αστυνομία, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην ανάγκη μιας συνολικής μεταρρύθμισης και πως στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι να αφοπλίσει όσους έρχονται σε επαφή με διαδηλωτές και όχι να αφοπλίσει την ΕΛ.ΑΣ. 

 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…