Ο Σαββίδης διαψεύδει πως βρίσκεται πίσω από τις καταγγελίες Ζάεφ

Κατηγορηματικά διαψεύδει ο όμιλος επιχειρήσεων Ιβάν Σαββίδη, σχετικά με δημοσίευμα της ιστοσελίδας BuzzFeed, το οποίο εμπλέκει τον επιχειρηματία στις καταγγελίες του Ζάεφ περί χρηματισμού πολιτών για βιαιοπραγίες στο δημοψήφισμα της γείτονας χώρας.

5b4db8da1dc52468668b45f5

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, είχε κάνει λόγο -χωρίς να τους κατονομάσει- για φιλορώσους Έλληνες επιχειρηματίες, που «διάκεινται ευνοϊκά προς τις ρωσικές θέσεις» και οι οποίοι πλήρωσαν πολίτες της ΠΓΔΜ από 13.000 δολάρια έως 21.000 δολάρια για να «διαπράξουν βίαιες ενέργειες» ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος για την ονομασία της χώρας.

Όπως κατήγγειλε ο Ζάεφ, η αστυνομία ενημερώθηκε για τις πληρωμές αυτές, αφού έθεσε υπό κράτηση αρκετά άτομα τα οποία συμμετείχαν στις βίαιες διαδηλώσεις που έλαβαν χώρα έξω από το Κοινοβούλιο τον περασμένο Ιούνιο. «Οι Ρώσοι αντιπρόσωποι που ήταν εδώ, καθώς και άλλοι από τη Μόσχα, (δεν) κρύβουν ότι είναι κατά της ένταξής μας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Ζάεφ.

Λίγες ώρες αργότερα, η ιστοσελίδα BuzzFeed ανέφερε -επικαλούμενη έγγραφα του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ- ότι οι ανακριτές που έχουν αναλάβει την υπόθεση, πιστεύουν ότι ο Ιβάν Σαββίδης χρηματοδοτεί βίαιες διαδηλώσεις. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, ο Ιβάν Σαββίδης έχει μοιράσει πάνω από 350.000 δολάρια για να εκτροχιάσει το δημοψήφισμα που θα γίνει προσεχώς για την ονομασία της ΠΓΔΜ.

«Καθιστούμε σαφές σε όλους τους τόνους πως ο επιχειρηματίας κ. Ιβάν Σαββίδης ουδεμία σχέση ή εμπλοκή έχει με τα όσα αναφέρονται στο απολύτως ψευδές και άκρως συκοφαντικό δημοσίευμα. Για το λόγο αυτό, τις αμέσως επόμενες ώρες και αξιοποιώντας όλα τα ένδικα μέσα που έχουμε στη διάθεσή μας, θα προβούμε στην κατάθεση μήνυσης και αγωγής εναντίον του μέσου, καθώς και των συντακτών του ανυπόστατου αυτού δημοσιεύματος», ήταν η οργισμένη ανακοίνωση – διάψευση του ομίλου Σαββίδη για το συγκεκριμένο δημοσίευμα. 

Διαβάστε σχετικά: «Κάποιοι Έλληνες επιχειρηματίες υποκινούν βίαιες ενέργειες ενόψει του δημοψηφίσματος»

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

Λιόλιου: Αδειάζει τον Ψινάκη με ανάρτησή της – «Λυπάμαι και επιφυλάσσομαι για την συμπεριφορά του»

«Πριν από δύο χρόνια ο κύριος Ψινάκης φέρθηκε απρεπώς εναντίον του προσώπου και της αξιοπρέπειάς…

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…