Newsroom

Newsroom

Ο Ρονάλντο έχει «σαρώσει» τα πάντα: Η σπάνια συλλογή του από τρόπαια 

Τα κορυφαία κομμάτια της επικής πορείας του

Screenshot 2

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο μπορεί να μη σκόραρε, η Γιουβέντους, όμως νίκησε (2-1) την Αταλάντα χθες στο “Mapei Stadium” και κατέκτησε το Κύπελλο Ιταλίας, προσθέτοντας έτσι στην σπάνια συλλογή του ένα τρόπαιο που του έλειπε.

Ο Πορτογάλος διεθνής επιθετικός της Γιουβέντους συμπλήρωσε το… παζλ όλων των πιθανών τροπαίων που θα μπορούσε να κατακτήσει στην Ιταλία, έχοντας ήδη πανηγυρίσει προηγουμένως τα πάντα στην Ισπανία με τη Ρεάλ Μαδρίτης και στην Αγγλία με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Αφού κατέκτησε δύο τίτλους της Serie A και δύο Σούπερ Καπ Ιταλίας, είναι επίσης πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 29 τέρματα, μία αγωνιστική πριν το τέλος, έξι γκολ μπροστά από τον Ρομέλου Λουκάκο της Ιντερ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε επίσης τα πάντα στην Ισπανία στα εννέα χρόνια του στη Ρεάλ Μαδρίτης, με δύο πρωταθλήματα, δύο Σούπερ Καπ και δύο Κύπελλα Ισπανίας, καθώς και τέσσερα Champions League, δύο Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και τρία Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων.

Επιπλέον, κατέκτησε τρεις τίτλους της Premier League, δύο League Cup, ένα Κύπελλο και ένα Κομιούνιτι Σιλντ (Σούπερ Καπ) στην Αγγλία με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Με την αγγλική ομάδα πανηγύρισε επίσης το Champions League του 2008.

Τώρα ο Πορτογάλος επιθετικός θα επικεντρωθεί στην τελευταία αγωνιστική της Serie A, κατά την οποία η Γιουβέντους πρέπει να νικήσει στην Μπολόνια και να περιμένει να… σκοντάψει μία εκ των Μίλαν και Νάπολι, προκειμένου να εξασφαλίσει ένα εισιτήριο για το επόμενο Champions League.

Τα κορυφαία κομμάτια του… παζλ της νικηφόρας πορείας του, όπως τα καταγράφει η ιταλική εφημερίδα “Gazzetta dello Sport”:

Το 1ο τρόπαιο: Η κατάκτηση του Σούπερ Καπ Πορτογαλίας το 2002 με την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ήταν το πρώτο τρόπαιο που άνοιξε το δρόμο στην επιτυχία στον 17χρονο τότε Κριστιάνο Ρονάλντο. 

Το 1ο τρόπαιο στο εξωτερικό: Το πρώτο τρόπαιο στο εξωτερικό φτάνει στην Αγγλία το 2004, το Κύπελλο με τη φανέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Η 1η Premier League: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο θα κατακτήσει τρεις φορές την Premier League με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, κάνοντας την αρχή τη σεζόν 2006-07.

Η δύναμη της Ρεάλ Μαδρίτης: Σειρά κάνουν τα τρόπαια που κατέκτησε με τη «βασίλισσα» ο Πορτογάλος, ξεκινώντας με την κατάκτηση του Κυπέλλου τη σεζόν 2010-11.

Οι δύο τίτλοι στη LaLiga: Με τη Ρεάλ Μαδρίτης κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα. Ο πρώτος τίτλος του στη LaLiga έφτασε στο τέλος της σεζόν 2011-12.

Τα δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το 2012 και 2017 πανηγύρισε, πάντα με τη Ρεάλ Μαδρίτης, τα δύο Σούπερ Καπ Ισπανίας. Η άφιξη στο Τορίνο: Το 2018 άρχισε η εποχή Ρονάλντο στη Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε δύο πρωταθλήματα.

Και δύο Σούπερ Καπ: …τουλάχιστον για την ώρα, σκοράροντας μάλιστα στις νίκες επί της Μίλαν (1-0) και επί της Νάπολι (2-0).

Τα 5 Champions League: Ο Κριστιάνο Ρονάλντο κατέκτησε το τρόπαιο με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το επανέλαβε τέσσερις φορές με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Το 2017-18, η τελευταία φορά του.

Τα 4 Παγκόσμια Κύπελλα συλλόγων: Μία φορά στην Αγγλία και τρεις φορές στην Ισπανία. Η πιο πρόσφατη κατάκτησή του, αυτή με τη Ρεάλ Μαδρίτης το 2017.

Το Εuro με την Πορτογαλία: Οι Ιβηρες έκαναν την έκπληξη και κατέκτησαν το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Κατά τη διάρκεια του τελικού εναντίον της Γαλλίας, μετά από ένα σκληρό μαρκάρισμα του Ντιμίτρι Παγέτ, ο Ρονάλντο αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το γήπεδο στο 25ο λεπτό, αλλά η Πορτογαλία κατάφερε να επικρατήσει με 1-0, χάρη στο γκολ του Εντέρ κατά τη διάρκεια της παράτασης. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία της.

Το Nations League: Αποφασιστικός στον ημιτελικό κόντρα στην Ελβετία, όπου σημείωσε τρία γκολ, οδήγησε την Πορτογαλία στον τίτλο της σεζόν 2018-19.

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

2

Καλαμάτα: Κιτρίνισε τα πάντα η αφρικανική σκόνη – Απίστευτες εικόνες από την περιοχή (video)

Σε ταινία παραπέμπει το σκηνικό στην Καλαμάτα μετά την επέλαση της αφρικανικής σκόνης