Newsroom

Newsroom

Ο Ρομέρο έμαθε απο τον Φαν Χάαλ πως να αποκλείσει την Ολλανδία

Με το ίδιο νόμισμα «πληρώθηκε» ο Λούις Φαν Χάαλ για την εμπνευσμένη επιλογή του να ρίξει στο γήπεδο τον Τιμ…

romero

Με το ίδιο νόμισμα «πληρώθηκε» ο Λούις Φαν Χάαλ για την εμπνευσμένη επιλογή του να ρίξει στο γήπεδο τον Τιμ Κρουλ στον αγώνα κόντρα στο Βέλγιο όταν ο ολλανδός τερματοφύλακας μπήκε ως αλλαγή στο τελευταίο λεπτό της παράτασης και απέκρουσε δύο πέναλτι των Κοσταρικανών οδηγώντας την Ολλανδία στους «4» του Μουντιάλ.

Θύτης των οράνιε στον ημιτελικό της Τετάρτης ήταν ο τερματοφύλακας της Αργεντινής Ρομέρο για τον οποίο ο Φαν Χάαλ ομολόγησε ότι «εγώ του έμαθα πώς να πιάνει πέναλτι».

Φαν Χάαλ και Ρομέρο βρέθηκαν μαζί στην Αλκμάαρ το 2007 όταν ο ολλανδός προπονητής ζήτησε την απόκτησή του από την αργεντίνικη Ρασίνγκ Κλαμπ.

Οι δύο τους συνεργάστηκαν για δύο χρόνια, έως τη στιγμή που ο Φαν Χάαλ έφυγε για τη Γερμανία και τον πάγκο της Μπάγερν Μονάχου.

«Εγώ τον έμαθα να αποκρούει πέναλτι, οπότε αυτό με πονάει. Ήμασταν ο σύλλογος που τον έφερε στην Ευρώπη. Ήταν μεγάλο ταλέντο και κάποιος που είχε την ποιότητα να αποκτήσει αυτή την ικανότητα» εξομολογήθηκε ο τεχνικός των οράνιε μετά τη λήξη του αγώνα με την Αργεντινή στον οποίο ο Ρομέρο απέκρουσε τα πέναλτι του Φλάαρ και του Σνάιντερ χαρίζοντας την πρόκριση στη μπιανκοσελέστε.

Η ατυχία ήταν μάλιστα διπλή για τον ολλανδό προπονητή αφού την ίδια ώρα ο ίδιος δεν μπόρεσε να χρησιμοποιήσει το δικό του «όπλο» που ακούει στο όνομα Τιμ Κρουλ. «Αν μπορούσα να αντικαταστήσω τον Σίλεσεν θα το είχα κάνει αλλά είχα ήδη προχωρήσει στις τρεις αλλαγές» εξομολογήθηκε ο ολλανδός τεχνικός.

«Αντικατέστησα τον Γιάνμαατ για τον Μάρτινς Ίντι γιατί είχε δεχθεί μια κίτρινη κάρτα και δεν έπαιζε καλά. Δεν ήθελα να ρισκάρω νέο τραυματισμό για τον Ντε Γιόνγκ και ο Κλασί μπορεί να προωθήσει καλύτερα την ομάδα. Άλλαξα και τον Φαν Πέρσι γιατί ήταν εξαντλημένος» εξήγησε ο Φαν Χάαλ.

Και μάλλον είχε δίκιο στο σκεπτικό του ο τεχνικός των οράνιε καθώς ο Σίλεσεν στην καριέρα του δεν έχει αποκρούσει ούτε ένα πέναλτι σε αντίθεση με τον Κρουλ ο οποίος την περσινή σεζόν είχε διώξει τη μπάλα τουλάχιστον 2 φορές σε αγώνες της Νιουκάστλ.
 

Ρομέρο: Ευχαριστώ τον Φαν Χάαλ

Για του λόγου το αληθές ο 27χρονος τερματοφύλακας της Αργεντινής στις δηλώσεις του μετά το ματς δεν ξέχασε να ευχαριστήσει τον ολλανδό προπονητή, τον οποίο επισκέφθηκε στα αποδυτήρια της Ολλανδίας, για όσα πέρασαν τα δύο χρόνια στην Άλκμααρ.

«Με βοήθησε πολύ όταν έφτασα στην Ολλανδία, σε μια τελείως ξένη χώρα. Μιλούσε Ισπανικά και με βοήθησε πολύ. Οπότε όσο ευγνώμων είμαι στον Αλεχάντρο Σαμπέγια, άλλο τόσο ευγνώμων είμαι στον Φαν Χάαλ και όσα έκανε για μένα. Είναι ένας προπονητής που μαθαίνει πολλά στους παίχτες, πώς να ωριμάσουν. Με βοήθησε να ωριμάσω. Έφτασα στην Ολλανδία όταν ήμουν 20 ετών και θα του είμαι αιωνίως ευγνώμων» δήλωσε ο τερματοφύλακας της Σανταντέρ.

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

androulakis

Ανδρουλάκης για Φοίβο Ιωαννίδη: Έφυγε ένας από τους πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα

«Ένας από τους πιο σημαντικούς πρωταγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα, ο Φοίβος Ιωαννίδης δεν είναι πια…