Newsroom

Newsroom

O Ρομάνο Πρόντι υποψήφιος πρόεδρος της ιταλικής Δημοκρατίας

Τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, πρότεινε ο ηγέτης ιταλικής κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι. Μία…

pronti

Τον πρώην πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι, πρότεινε ως υποψήφιο πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, πρότεινε ο ηγέτης ιταλικής κεντροαριστεράς Ρομάνο Πρόντι. Μία πρόταση για την οποία εξασφάλισε την ομόφωνη στήριξη των μελών του Δημοκρατικού Κόμματος.

Ο πρώην πρωθυπουργός συγκεντρώνει υψηλές πιθανότητες να καταφέρει να εκλεγεί και να δώσει τέλος στο πολιτικό αδιέξοδο μετά την καταψήφιση του Φράνκο Μαρίνι για τη θέση του ανώτατου άρχοντα.

Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί είτε το απόγευμα της Παρασκευής είτε το πρωί του Σαββάτου. Στη συγκεκριμένη ψηφοφορία απαιτείται απλή πλειοψηφία, ενώ στις δύο χθεσινές της Πέμπτης ήταν απαραίτητη η πλειοψηφία δύο τρίτων για την εκλογή προέδρου.

Ο 63χρονος Πρόντι έχει διατελέσει πρωθυπουργός της Ιταλίας από το 1996 έως και το 1998 και απο το 2006 έως το 2008. Επίσης διέτελεσε πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το 1999 έως και το 2004. Διαθέτει τη στήριξη μεγάλης μερίδας της Αριστεράς, όχι όμως και από το Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο τελευταίος αποτελεί τον κατεξοχήν πολιτικό εχθρό του Ρομάνο Πρόντι. Και ήδη έχει απορρίψει την υποψηφιότητα του.