Μην τρομάζετε! Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα επιστρέφουν ως φαντάσματα

"Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο"

romaios kai ioylieta 0

Δύο νέοι ηθοποιοί παίζουν όλους τους ρόλους στην παράσταση “Ρωμαίος και Ιουλιέτα για δύο” σε ένα απολαυστικό παιχνίδι μεταμορφώσεων, φαντασίας και εναλλαγών. Μια εξαιρετική επανατοποθέτηση πάνω στο πιο άτυχο ερωτικό ταίριαγμα όλων των εποχών. 

Ο Κώστας Γάκης σε συνεργασία με την Αθηνά Μουστάκα και τον Κωνσταντίνο Μπιμπή, σκηνοθετούν και διασκευάζουν το κλασικό έργο. Οι δύο ηθοποιοί επιστρέφουν ως φαντάσματα και ζωντανεύουν μπροστά στα μάτια μας, καταδικασμένοι να διηγούνται ξανά και ξανά την ίδια ιστορία, την πιο σπαρακτική ερωτική ιστορία που γράφτηκε ποτέ. Στην παράσταση συμμετέχει ενεργά και ο Κώστας Γάκης, παίζοντας πιάνο, κιθάρα, κρουστά αλλά και “παρεμβαίνοντας” σε κρίσιμες στιγμές του έργου…

Με αυτόν τον τρόπο, στήνεται ένα μαγικό θεατρικό παζλ που βασίζεται στην κίνηση, τη φαντασία, το χιούμορ και τις ξαφνικές αλλαγές ρόλων. Καθώς εξελίσσεται η ιστορία, αναδεικνύεται σε όλο της το μεγαλείο η τραγικότητα του έρωτα, το ποιητικό στοιχείο του θανάτου, το μίσος που συνταράσσει και οι συγκρούσεις που είναι καταλυτικές, όλα δηλαδή τα στοιχεία που ξεχωρίζουν σε ένα από τα πιο σημαντικά έργα που γράφτηκαν ποτέ. 

Μία παράσταση που θέτει στο επίκεντρο τη δυναμική του συναισθήματος, την ένταση της επιθυμίας, τη συμφιλίωση μέσα από τη σύγκρουση, τη μεγαλειώδη δύναμη της αγάπης και του έρωτα που βρίσκει τρόπους και τρυπώνει από παντού, ακόμα και όταν δεν υπάρχουν περάσματα. Πόσες διαχρονικές σκέψεις μπορεί να κάνει κανείς προσεγγίζοντας με πολλούς τρόπους αυτό το κείμενο ξανά και ξανά και ειδικά όταν το ερέθισμα προέρχεται από μία τόσο άρτια δουλεμένη προσπάθεια. Η παράσταση αποπνέει μια αίσθηση ζεστασιάς και οικειότητας με τον τρόπο που είναι σκηνοθετημένη και φέρνει τους θεατές πολύ κοντά σε ένα παραμύθι που το ζουν όλοι μαζί, σαν μια παρέα. 

Πρόκειται για ένα έργο τόσο άρρηκτα δεμένο με την ανθρώπινη κουλτούρα που είναι εξαιρετικά δύσκολο να προκύψει σήμερα μία ακόμα εκδοχή του που να μπορεί να το επανατοποθετήσει με επιτυχία στον χάρτη της συλλογικής μας μνήμης. Με τη φρεσκάδα και το χιούμορ να κερδίζουν το στοίχημα, σπάνε οι κανόνες της σοβαροφάνειας, την ίδια στιγμή που η ιστορία δεν χάνει σε κανένα σημείο τον σοβαρό της χαρακτήρα. 

Οι δύο νέοι ηθοποιοί κινούνται διαρκώς στη σκηνή, τραγουδάνε, παίζουν όλους τους ρόλους, φτιάχνουν τα σκηνικά, αλλάζουν ρούχα, επικοινωνούν με τους θεατές και στήνουν ένα ιλιγγιώδες θεατρικό αίνιγμα που συναρπάζει από τα πρώτα λεπτά και παρασύρει με τους τρελούς ρυθμούς και την ένταση που αποπνέει σε ένα ταξίδι γεμάτο λυρισμό, μουσική και πάθος. Εξαιρετικοί και ευφάνταστα δοσμένοι οι διάφοροι χαρακτήρες ζωντανεύουν και αυτοί μπροστά στα μάτια μας ως χαριτωμένα (και καταραμένα φαντάσματα) που πρέπει και αυτοί να διηγηθούν το κομμάτι της ιστορίας που τους αναλογεί. 

Ο Κώστας Γάκης ένας από τους πιο ταλαντούχους και ευφάνταστος σκηνοθέτες της γενιάς του, μας “ταξιδεύει” με μία ακόμα συναρπαστική δουλειά.

Πληροφορίες για την παράσταση

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού και έγινε viral στο TikTok.

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

433140002 767928198614916 439479898267640574 n

O γνωστός ράπερ Εθισμός «σπάει κόκκαλα» με το νέο του τραγούδι – Η αναφορά στον Κώστα Βαξεβάνη και στις υποκλοπές

Ο Εθισμός μέσα από τους στίχους του θίγει συχνά υποθέσεις που απασχολούν έντονα την ελληνική…