Ο R. Kelly καταδικάστηκε σε 30 χρόνια για sex trafficking και εκβιασμούς

Ανατριχιαστικές οι μαρτυρίες στο δικαστήριο για τον γάμο του με ανήλικη και η δωροδοκία κυβερνητικού αξιωματούχου - Η καταδίκη του Kelly πρέπει να αποτελέσει «παράδειγμα για τις διασημότητες που εκμεταλλεύονται τη φήμη τους για να μετατρέπουν τους θαυμαστές τους σε θηράματα».

AP22180742919494

Ο τραγουδιστής R Kelly της R&B, 55 ετών, καταδικάστηκε σε 30 χρόνια φυλάκισης την Τετάρτη (29/06) για σεξουαλική κακοποίηση γυναικών, κοριτσιών και αγοριών, περισσότερα από 20 χρόνια μετά τις πρώτες κατηγορίες που αντιμετώπισε.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει ποινή κάθειρξης 25 ετών, ενώ η ομάδα υπεράσπισης του Kelly είχε διαφωνήσει για 14 έως 17,5 χρόνια. Πέρυσι, το Περιφερειακό Δικαστήριο έκρινε τον Kelly, ένοχο για μία κατηγορία εκβιασμού και οκτώ παραβιάσεις του νόμου για το sex trafficking. Η καταδίκη του Kelly για εκβιασμό περιελάμβανε 14 υποκείμενες πράξεις.

Ο Kelly επί χρόνια προσπαθούσε με όπλο τη φήμη του να παγιδεύσει τα θύματά του και να κακοποιήσει σεξουαλικά γυναίκες και ανηλίκους. 

Μάρτυρες, για παράδειγμα, κατέθεσαν ότι ο Kelly παντρεύτηκε δόλια την τραγουδίστρια R&B Aaliyah, η οποία ήταν 15 ετών και πιστεύεται ότι ήταν έγκυος εκείνη την εποχή, δωροδοκώντας έναν κυβερνητικό αξιωματούχο για να της δώσει μια ψεύτικη ταυτότητα που ισχυριζόταν ότι ήταν ενήλικη. O Kelly το έκανε αυτό για να προστατεύσει τον εαυτό του νομικά ενώ κακοποίησε σεξουαλικά την Aaliyah, ξεκινώντας όταν ήταν 12 ή 13 ετών, σύμφωνα με τους εισαγγελείς. H Aaliyah πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα σε ηλικία 22 ετών.

Στις έξι εβδομάδες της δίκης του, το περασμένο καλοκαίρι, κατέθεσαν εννέα γυναίκες και δύο άνδρες που τον κατηγόρησαν ότι τους κακοποίησε σεξουαλικά και περιέγραψαν τους βιασμούς, ενώ υποστήριξαν ότι τους εξανάγκαζε να παίρνουν ναρκωτικά και τους κρατούσε αιχμάλωτους. Ο Kelly, που από την πλευρά του υποστήριζε ότι είχε πέσει θύμα βιασμού όταν ήταν οκτώ ετών, κρίθηκε ένοχος για όλες τις κατηγορίες: εκβιασμό, σεξουαλική εκμετάλλευση ανηλίκου, απαγωγή, διακίνηση ανθρώπων, καταναγκαστική εργασία.

Κατά τη διάρκεια της δίκης του, δεν έδειξε κανένα συναίσθημα και όταν ανακοινώθηκε η ενοχή του περιορίστηκε να σκύψει το κεφάλι και να κλείσει τα μάτια. Ο Kelly κρατείται ήδη εν αναμονή μιας άλλης δίκης του στο Σικάγο, τον Αύγουστο.

Η δικηγόρος Γκλόρια Όλρεντ, που εκπροσωπούσε τρεις από τις ενάγουσες, είπε ότι η σημερινή απόφαση, μία ημέρα μετά από εκείνη της Γκισλέιν Μάξγουελ που καταδικάστηκε σε κάθειρξη 20 ετών για διακίνηση ανηλίκων με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευσή τους από τον φίλο της, τον θανόντα χρηματιστή Τζέφρι Επστάιν, θα πρέπει να αποτελέσουν «παράδειγμα για τις διασημότητες που εκμεταλλεύονται τη φήμη τους για να μετατρέπουν τους θαυμαστές τους σε θηράματα».

Ανατριχιάζουν οι μαρτυρίες των θυμάτων

Στη δίκη, τα θύματα είχαν περιγράψει πώς ο Kelly – πραγματικό όνομα Robert Sylvester Kelly – τα υπέβαλε σε διεστραμμένα και σαδιστικά καπρίτσια, όταν ήταν ανήλικα.

Αρκετοί είπαν ότι απαιτούσε να υπακούουν αυστηρά σε κανόνες, όπως το να χρειάζονται την άδειά του για να φάνε ή να πάνε στην τουαλέτα, και να γράφουν «απολογητικές επιστολές» που υποτίθεται ότι τον απαλλάσσουν από τα αδικήματα.

Πριν από την καταδίκη την Τετάρτη, ορισμένα θύματα έκαναν δηλώσεις, μεταξύ των οποίων και η «Angela», η οποία είπε ότι «με κάθε προσθήκη ενός νέου θύματος, αυξάνατε την κακία σας». Αυτή την ημέρα της καταδίκης «διεκδικούμε τα ονόματά μας», είπε χαρακτηριστικά. «Δεν είμαστε πια τα θύματα που ήμασταν κάποτε».

Ένα άλλο θύμα, που απευθύνθηκε στον Kelly, καθώς κρατούσε τα χέρια του διπλωμένα και τα μάτια του χαμηλά, του είπε: «Με ανάγκασες να κάνω πράγματα που κατέστρεψαν το πνεύμα μου. Κυριολεκτικά ευχήθηκα να πεθάνω, εξαιτίας του πόσο χαμηλά με έκανες να νιώσω. Το θυμάσαι αυτό;».

Ο Kelly, πάντως, δεν απευθύνθηκε στο δικαστήριο.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…