O πύραυλος Κουμουτσάκος – Κουμουτσάκος και οι εκβιαστές

Σκληρή κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος» για τον κ.Κουμουτσάκο. Αρχικά, προκάλεσε την αντίδραση της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη καθώς στο ρεπορτάζ αναφέρονται απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές συνομιλίες δημοσιογράφου που κατηγορείται για εκβιασμούς.

56f796921dc52472758b456c

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απείλησε την κα Γεροβασίλη με αγωγή και μήνυση αλλά δεν απάντησε επί της ουσίας του δημοσιεύματος. 

Το ρεπορτάζ του «Εθνους» με τίτλο «ο αξιότιμος σύμβουλος κύριος Μουσσάς» αναφέρει ότι «ακόμη και στον εκπρόσωπο Τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης είχε απλώσει τα πλοκάμια του ο δημοσιογράφος Τάκης Μουσσάς, που κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στην υπόθεση εκβιασμών σε βάρος της ΕΥΔΑΠ, προκειμένου να αποσπά κρατικό χρήμα από τις διαφημίσεις. Στοιχεία της δικογραφίας από την πολύκροτη υπόθεση -που είχε επίσης οδηγήσει στη σύλληψη του εκδότη της εφημερίδας «Ακρόπολη» Παναγιώτη Μαυρίκου και του δημοσιογράφου Χρήστου Φράγκου- αποκαλύπτουν ότι ο 50χρονος Τ. Μουσσάς διατηρούσε στενές σχέσεις με τον Γιώργο Κουμουτσάκο». 

Οι συνομιλίες πέραν της φιλικής σχέσης και των κολακειών του κατηγορούμενου προς το στέλεχος της ΝΔ, δεν αποκαλύπτουν κάτι το παράνομο, ωστόσο αναζωπυρώνουν την αρχική αντιπαράθεση μεταξύ των δύο κομμάτων, για το που πολιτικά ανήκαν οι εκβιαστές. Τότε η ΝΔ είχε αναγκαστεί να παραδεχθεί ότι είχε πληρώσει στον Μουσσά ποσό 18.000 για μη κατονομαζόμενες υπηρεσίες.

Οι τηλεφωνικές επικοινωνίες

Το δημοσίευμα του «Εθνους» γράφει ότι στις συχνότατες τηλεφωνικές επικοινωνίες των δύο ανδρών που έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. έως και δύο 24ωρα πριν από τις συλλήψεις των κατηγορουμένων για την υπόθεση, ο δημοσιογράφος πλέκει συνεχώς το εγκώμιο του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ «για τις εύστοχες δηλώσεις του», το «πάρα πολύ ωραίο άρθρο του», αλλά και γιατί, όπως δηλώνει ο ίδιος ο Τ. Μουσσάς, «είμαι φίλος σου… σ’ αγαπάω γιατί είσαι σαν κι εμένα: αυτοδημιούργητος, μάγκας, ωραίος τύπος». Στις συνομιλίες, ο Τ. Μουσσάς αποκαλεί τον βουλευτή της ΝΔ «Θεό», κι όταν ο Γ. Κουμουτσάκος δυσπιστεί, εκείνος τον βρίζει… παρεΐστικα και του λέει να τον εμπιστεύεται γιατί είναι φίλος του. «Δεν παίζεσαι, ρε μαλ… Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου εκτινάσσεσαι… Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται, αγόρι μου, ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος-Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί», είναι ένα σημείο από άλλο διάλογο που μαρτυρά τον ρόλο αυλικού που διεκδικούσε ο δημοσιογράφος.  

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή του το «Εθνος της Κυριακής», Γ. Κουμουτσάκος και Τ. Μουσσάς μιλούν στο τηλέφωνο συχνά, μπορεί και 2 ή 3 φορές την ημέρα, πρωί, βράδυ, ακόμη και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα. Το κλίμα μεταξύ τους είναι φιλικό και οι συνομιλίες τους αφορούν σε ενημέρωση που του δίνει ο δημοσιογράφος κυρίως για δημοσιεύματα και την επικαιρότητα. Από τους διαλόγους προκύπτει ότι ο Μουσσάς διεκδικεί ρόλο επικοινωνιολόγου του εκπρόσωπου Τύπου της ΝΔ, αφού συχνά του δίνει οδηγίες -κάποιες φορές μάλιστα επιτακτικά- τόσο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνει ο πολιτικός στον Τύπο, όσο και για τη διαχείριση των εσωκομματικών θεμάτων της ΝΔ. 

Η υπόθεση εκβιασμού αποκαλύφθηκε ύστερα από την καταγγελία της εκπροσώπου Τύπου της ΕΥΔΑΠ στους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής. Ηταν 1η Φεβρουαρίου, όταν η Αμαλία Κάτζου «λύγισε» από το ασφυκτικό πρέσινγκ του Τάκη Μουσσά και αποφάσισε να ενημερώσει τον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας για όσα συνέβαιναν. 

Η δήλωση Κουμουτσάκου στην εφημερίδα

«Από το 2004 που είχα ασκήσει επί πέντε χρόνια τα καθήκοντα του εκπροσώπου Τύπου του Υπουργείου των Εξωτερικών, μετέπειτα ως εκπρόσωπος τύπου του Κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, ευρω-βουλευτής, βουλευτής και τώρα πάλι εκπρόσωπος Τύπου, επικοινωνώ και επικοινωνούσα καθημερινά με δεκάδες δημοσιογράφους σε χιλιάδες τηλεφωνικές επικοινωνίες μαζί τους. Ενας από αυτούς τους δεκάδες δημοσιογράφους ήταν ο κ.Μουσσάς και κάποια από αυτά τα χιλιάδες τηλεφωνήματα ήταν και μαζί του. Πέραν τούτου ουδέν».

Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση και απειλές 

«Ο κ. Κουμουτσάκος και η ΝΔ οφείλουν ξεκάθαρες απαντήσεις για τη σχέση με τους εμπλεκόμενους σε κυκλώματα εκβιασμού», αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας πως «έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από δημοσίευμα της Εφημερίδας “ΕΘΝΟΣ” τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά». 

«Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για τη δυσώδη αυτή υπόθεση», σημειώνει η κυβερνητική εκπρόσωπος. 

«Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε δήλωσή του ο Γιώργος Κουμουτσάκος, δίνοντας απάντηση στην Όλγα Γεροβασίλη. “Στην εποχή της κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες εκλεγμένου βουλευτή – εκπροσώπου τύπου κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την κυβερνητική εκπρόσωπο”, δήλωσε ο κ. Κουμουτσάκος. 

Παράλληλα μίλησε για γκεμπελικής έμπνευσης χονδροειδή απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων που “αποδεικνύει ότι με τρόπο βορβορώδη στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης”. Είπε επίσης ότι η κυβερνητική εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι. 

“Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις. Ο πανικός της κατάρρευσης, τους μεταλλάσσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντιπάλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ. Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού με ανακοίνωσή του συστήνει στον εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ Γιώργο Κουμουτσάκο «μαζί με την αγωγή που ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει κατά της Κυβερνητικής Εκπροσώπου, η οποία έπραξε το αυτονόητο ζητώντας εξηγήσεις, να προσκομίσει και όλα τα τιμολόγια – τόσο αυτά που έχουν δημοσιευθεί όσο και αυτά που δεν έχουν δημοσιευθεί – και αφορούν τις έμμισθες σχέσεις της ΝΔ με τους κατηγορούμενους για την υπόθεση των εκβιαστών». 

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «εδώ και ένα περίπου μήνα η ηγεσία της ΝΔ παριστάνει τον «κινέζο» στο μπαράζ των δημοσιευμάτων που αποκαλύπτουν την έμμισθη σχέση του κόμματος με τους κατηγορούμενους για εκβιασμούς κ.κ. Μουσά και Μαυρίκο» και καταλήγει: «Τα τιμολόγια των 18.000 μηνιαίως από το λογιστήριο της ΝΔ, έχουν δημοσιευθεί. Εξηγήσεις δεν δόθηκαν». 

Αγωγή και μήνυση προανήγγειλε ότι θα καταθέσει κατά της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη ο Γιώργος Κουμουτσάκος, για τις δηλώσεις της σχετικά με δημοσίευμα του «Έθνους» οι οποίες, σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο της ΝΔ, συνιστούν πέραν όλων των άλλων και συκοφαντική δυσφήμιση.

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…