Ο Πτωχευτικός Κώδικας και η Ν.Δ.

Είναι τουλάχιστον προκλητικό ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας να ισχύει για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να μην ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία

Πέτρος Κατσάκος 09/06/2021 | 08:10

Eίναι τουλάχιστον άδικο η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να οδηγεί στην πτώχευση τη μισή χώρα και να εξαιρεί το ίδιο του το κόμμα. Είναι τουλάχιστον προκλητικό, ο νέος Πτωχευτικός Κώδικας να ισχύει για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις και να μην ισχύει για τη Νέα Δημοκρατία, που όχι μόνο χρωστάει αλλά επί αρχηγίας του σημερινού πρωθυπουργού έχει σπάσει κάθε ρεκόρ οφειλών στις τράπεζες.

Όπως συγκεκριμένα αποκάλυψε η εφημερίδα Δημοκρατία, ενώ το κυβερνών κόμμα χρωστούσε το 2016 περίπου 200 εκατομμύρια ευρώ, σήμερα τα χρέη στις τράπεζες έχουν φτάσει τα 340 εκατομμύρια. Μόνο που η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει με πτώχευση. Παρότι επί αρχηγίας Κυριάκου Μητσοτάκη τα δάνεια του κόμματος αυξήθηκαν κατά 118 εκατομμύρια, η Νέα Δημοκρατία δεν κινδυνεύει από τον Πτωχευτικό Κώδικα που νομοθέτησε για όλους τους άλλους πλην του εαυτού της.

Απ’ ό,τι φαίνεται, δεν πήγε και πολύ καλά το φιλόδοξο πρόγραμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, που το 2016 υποσχόταν πως αν τα μέλη του κόμματος στερούνταν από έναν καφέ τον μήνα και έδιναν στα ταμεία του κόμματος ένα ευρώ, σύντομα θα κατάφερνε να νοικοκυρέψει τα οικονομικά της Νέας Δημοκρατίας. Ο τελευταίος ισολογισμός του κυβερνώντος κόμματος μόνο νοικοκυρεμένος δεν είναι, καθώς αντί για λεφτά από καφέδες το μόνο χρήμα που έμπαινε στα ταμεία της Ν.Δ. ήταν και πάλι δανεικά και αγύριστα από τις τράπεζες, με τα χρέη να είναι στο κόκκινο και κανείς να μην ανησυχεί.

Έτσι λοιπόν ένα χρεοκοπημένο κόμμα αποφασίζει για το πώς θα χρεοκοπήσουν οι πολίτες που κυβερνά. Ένα πτωχευμένο κόμμα ψηφίζει Πτωχευτικό Κώδικα για το πώς θα χάσουν τα σπίτια και τα περιουσιακά τους στοιχεία οι πολίτες. Και από αυτή την κοινωνική λαίλαπα που έρχεται εξαιρείται η ίδια η Ν.Δ.

Πηγή: Η Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr