Newsroom

Newsroom

Ο ψυχρότερος χειμώνας όλων των εποχών στην Ελλάδα

Η Ελλάδα βιώνει έναν από τους πιο ψυχρούς χειμώνες όλων των εποχών, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σπάνε κάθε…

Η Ελλάδα βιώνει έναν από τους πιο ψυχρούς χειμώνες όλων των εποχών, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Σπάνε κάθε ρεκόρ οι χαμηλές θερμοκρασίες που καταγράφηκαν στη Βορειοδυτική Ελλάδα το προηγούμενο διάστημα, όπου και η χιονόπτωση πρωταγωνίστησε με 70 ημέρες. «Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι ότι ο μέσος όρος των ελαχίστων θερμοκρασιών ξεπέρασε κάθε προηγούμενο με μέση τιμή τους -10,41 βαθμούς Κελσίου», δήλωσε ο μετεωρολόγος Θόδωρος Κολυδάς.

Η απόλυτη ελάχιστη θερμοκρασία της τελευταίας πενηντακονταετίας καταγράφηκε τον Ιανουάριο του 2012 στη Φλώρινα με το θερμόμετρο του τοπικού σταθμού της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας να δείχνει και -25,1 βαθμούς Κελσίου. Πρόκειται για τη χαμηλότερη καταγεγραμμένη τιμή που έχει δείξει ο υδράργυρος σε κατοικημένη περιοχή της χώρας από το 1961 έως σήμερα.

Ρεκόρ καταγράφηκε το φετινό χειμώνα και στην Αττική. Στον σταθμό της ΕΜΥ στο Ελληνικό η μέση ελάχιστη θερμοκρασία το φετινό Ιανουάριο ήταν 4 βαθμοί Κελσίου, που είναι η χαμηλότερη τιμή από το 1955.

Καθ’όλη τη διάρκεια του Ιανουαρίου παγετός επικράτησε στη χώρα. Από τις 31 ημέρες του Ιανουαρίου οι 29 κύλησαν με μερικό παγετό, εκ των οποίων στις 13 σημειώθηκε ολικός παγετός, δηλαδή καθ΄ όλη τη διάρκεια της ημέρας ο υδράργυρος ήταν «κολλημένος» κάτω από το μηδέν. Το 1990 παρατηρήθηκαν 17 ημέρες ολικού παγετού, το 2000 συνολικά 16 ημέρες, το 1975 και το 1980 15 μέρες και τέλος το 1963 καταγράφηκαν 14 ημέρες ολικού παγετού.

Όσον αφορά το Φεβρουάριο, ο φετινός χειμώνας είναι δεύτερος στη κατάταξη με -6,36 βαθμούς μέση ελάχιστη θερμοκρασία με το Φεβρουάριο του 1965.

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…