Ο Ψαριανός είναι τελικά αυτό που χρειάζεται η ΝΔ του Μητσοτάκη

Έγραψε πρόσφατα ο δημοσιογράφος Μανώλης Κωττάκης (δεξιός σχολιαστής πέραν πάσης αμφιβολίας) στην εφημερίδα «Δημοκρατία» πως η αντιαριστερή ρητορική την οποία χρησιμοποιούν στελέχη της ΝΔ κινείται αντίθετα στην ιστορία και την παράδοση του κόμματος. Αυτό που παρατηρεί ο δημοσιογράφος είναι πια κοινό μυστικό. Η ΝΔ του δήθεν φιλελεύθερου Κυριάκου Μητσοτάκη αντί της στροφής προς το κέντρο και τη συνεννόηση, έχει επιλέξει τη σύγκρουση με πυρήνα της τη δαιμονοποίηση της Αριστεράς.

5b87d2d71dc524aa738b4567

Του Γιάννη Φιλίππου 

Σ’ αυτό το πλαίσιο, η απόφαση του Γρηγόρη Ψαριανού να κατέβει στις επόμενες εκλογές με το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, μοιάζει λογική. Διότι μπορεί ο Ψαριανός να έγινε πολιτικά γνωστός ως αριστερός, κάθε άλλο παρά τέτοιος είναι όμως, όπως αποδεικνύεται όχι τόσο από τις πολιτικές επιλογές του τα τελευταία χρόνια, όσο από τα όσα λέει και γράφει όταν του δίνεται η ευκαιρία.

Ο μέχρι τώρα βουλευτής του Ποταμιού, έχει προ πολλού ξεπεράσει το όριο, σε τέτοιο βαθμό που αν κανείς ξεκινούσε σήμερα να ενημερώνεται για τα πολιτικά πράγματα στην Ελλάδα των τελευταίων 40 ετών, θα πίστευε πως ανέκαθεν ήταν συνοδοιπόρος ανθρώπων όπως ο Άδωνις Γεωργιάδης ή ο Μάκης Βορίδης. Ο Γρηγόρης Ψαριανός δεν έχει ενδοιασμό να χαρακτηρίζει την κυβέρνηση φασιστική, να «ξεπλένει» τον φασισμό στην Ευρώπη αλλά και την ίδια του χούντα, ούτε να χρησιμοποιεί σεξιστικό λόγο.

Διαβάστε σχετικά: Ψαριανός εκτός ορίων: Πεζοδρομιακές εκφράσεις από τον βουλευτή του Ποταμιού (εικόνα)

Τα δύο τελευταία παραδείγματα είναι χαρακτηριστικά: μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Ψαριανός απαντώντας σε χρήστη του twitter, έγραψε ούτε λίγο ούτε πολύ ότι η χούντα, ο Μουσολίνι, ο Φράνκο και τα… σκατά είναι άγιοι μπροστά στους σταλινοφασίστες. Σταλινοφασίστες αποκαλούσε ο βουλευτής τους κυβερνώντες, οι οποίοι προφανώς είναι κατά τον ίδιο χειρότεροι απ’ όσους προκάλεσαν στον κόσμο, την Ευρώπη και την Ελλάδα τα μεγαλύτερα δεινά της σύγχρονης ιστορίας τους.

Σήμερα, στο στόχαστρο του βουλευτή μπήκε η Κατερίνα Νοτοπούλου. Θα πείτε, δεν μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική σε μια επιλογή του πρωθυπουργού η οποία ελάχιστες ώρες εργασίας έχει στο ενεργητικό της; Προφανώς μπορεί. Ο τρόπος όμως, τον οποίο επιλέγει ο Ψαριανός να το κάνει είναι χυδαίος και σεξιστικός. «Δεν είναι ντροπή» γράφει, «να έχεις δουλέψει καθαρίστρια. Είναι όμως ξεφτίλα να μας δουλεύεις ότι δούλευες, ενώ απλώς “καθάριζες”, γενικώς…». Τι ακριβώς εννοεί ο ποιητής; Τι «καθάριζε» η Κατερίνα Νοτοπούλου; Μήπως ο ίδιος θα ήθελε να εξηγήσει ώστε να αποφεύγονται παρεξηγήσεις;

Ο Ψαριανός έχει μετατραπεί εσχάτως από αριστερό (όπως δήλωνε) σε γνήσιο εκπρόσωπο του ελιτισμού, της χυδαιότητας και αυτής της περίεργης «αριστείας» την οποία λανσάρουν τελευταία στη ΝΔ. Δεν διαφέρει πολύ από τον Άδωνη Γεωργιάδη, ή τον κλώνο όπως έγραφε σε άρθρο του ο Ανδρέας Δεληγιάννης, Κώστα Κυρανάκη. Σταμάτησε αίφνης να μιλά για την ουσία, προτιμώντας να αισχρολογεί κατά πολιτικών αντιπάλων του, αδιαφορώντας παντελώς για το αν «ξεπλένει» ακροδεξιούς ή αν ο λόγος του είναι σεξιστικός. Ίσως τελικά ο Ψαριανός να είναι αυτό που λείπει από τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. Άλλωστε ανήκει πια σ’ αυτή τη μικρή (;) μερίδα πολιτικών που μπορούν επάξια να σταθούν στο πλευρό ακροδεξιών λαϊκιστών τύπου Γεωργιάδη τους οποίους έχει επιλέξει ο πρόεδρος της ΝΔ ως διαμορφωτές της ατζέντας του κόμματος. Ο Γρηγόρης Ψαριανός έμαθε γρήγορα να ψαρεύει στα θολά νερά της άκρας δεξιάς κι αυτό είναι κάτι που προφανώς δεν περνάει απαρατήρητο στο Μοσχάτο.

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…