Ο πρώην ΥΠΟΙΚ που έβγαζε λεφτά στο εξωτερικό λέει ότι επί ΝΔ δεν υπήρχε εκροή καταθέσεων

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών και συγκεκριμένα στο τελευταίο διάστημα της συγκυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, ο οποίος έβγαλε με χειρουργική ακρίβεια χρήματα στο εξωτερικό επειδή ένιωθε ανασφαλής, ισχυρίζεται πως επί Νέας Δημοκρατίας δεν υπήρχε εκροή καταθέσεων.

NewsRoom 08/05/2017 | 15:30

«Αυτή η καθυστέρηση μας έχει κρατήσει στον πάτο για δυόμιση χρόνια. Είχαμε ξεκινήσει να αναπτυσσόμαστε, υπήρχε μια δυναμική στην οικονομία, υπήρχε μια αισιοδοξία, οι ξένοι μας εμπιστεύονταν, έφερναν τα χρήματα τους, δεν υπήρχε... (εκροή καταθέσεων)» είπε ο Γκίκας Χαρδούβελης.

Ως δια μαγείας όμως, πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που ενώ βρισκόταν στο πλευρό του Παπαδήμου, όσο ο τελευταίος ήταν πρωθυπουργός, έβγαλε στη Νήσο Τζέρσεϊ 56 δόσεις των 10.000 ευρώ το διάστημα από 5/5/2012 έως 17/6/2012. Με τη μέθοδο της κατάτμησης του ποσού, τα χρήματα δεν χρειαζόταν να δηλωθούν ως εμβάσματα στην ΤτΕ, ενώ -κατά τις καταγγελίες- το ποσό αυτό δεν προκύπτει από τη σχετική δήλωση «πόθεν έσχες» του. Όταν το θέμα είχε έρθει στην επιφάνεια, ο Γκίκας Χαρδούβελης είχε δηλώσει πως προέβη σε αυτή την πράξη επειδή αισθανόταν ανασφαλής και ανήσυχος για την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος. 

Ο πρώην υπουργός του Σαμαρά δεν παρέλειψε να υπερασπιστεί το περιβόητο mail Χαρδούβελη, ασχέτως αν αποτελεί κοινά αποδεκτό σημείο πως το mail αυτό ήταν η ελληνική πρόταση στις απαιτήσεις των δανειστών για νέα μέτρα και τίποτα παραπάνω, δίχως μάλιστα η πρόταση αυτή να ήταν ιδιαίτερα αρεστή στις τάξεις των πιστωτών. Το πιο οξύμωρο δε πως ο ίδιος είχε απορρίψει το success story του Σαμαρά, ομολογώντας πρόσφατα πως το τότε πρόγραμμα είχε εκτροχιαστεί.