ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Ο πρωθυπουργός, τα φύκια και οι… μεταξωτές κορδέλες

Μέσα στο εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι παραλείψεις έχουν προκαλέσει στη χώρα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα

5364275 1

H τελευταία παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή πρόδιδε έναν απελπισμένο πρωθυπουργό. Ο οποίος με υστερικές κορώνες και με χονδροειδή διαστρέβλωση της αλήθειας προσπαθούσε να κρύψει, πίσω από πρόσκαιρες και κατασκευασμένες εντυπώσεις, τη μεγάλη εικόνα της αποτυχίας του σε όλα τα επίπεδα της κυβερνητικής πολιτικής.

Χρεωμένος με εκατόμβες νεκρών από την πανδημία, την έξαρση της οποίας παρακολουθεί άπραγος και ανενεργός και επιπλέον υπόλογος για ένα σύστημα υγείας το οποίο χωρίς κρατική υποστήριξη κατά τη διάρκεια της σοβαρότερης υγειονομικής κρίσης που έχει πλήξει τελευταία τον πλανήτη, έχει υπερβεί τις δυνατότητές του και αδυνατεί πλέον να ανταποκριθεί στις πιεστικές ανάγκες, εξακολουθεί να επιμένει στη σκληρή νεοφιλελεύθερη επιλογή της αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ.

Κι ακόμη, βεβαρημένος με μια οικονομία που καταρρέει και κατατάσσεται πρώτη διεθνώς ως προς το δημόσιο έλλειμα, το οποίο η κυβέρνησή του παρέλαβε το 2019 στο 180% και το έφτασε σήμερα στο 236% του ΑΕΠ, επιμένει στην πολιτική της μονόπλευρης εξυπηρέτησης επιλεγμένων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του δημόσιου πλούτου, φτωχαίνοντας την Ελλάδα και τους Έλληνες.

Και τέλος, χρεωμένος με καθηλωμένους μισθούς για τη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών που έχουμε καταδικαστεί να ζούμε… εξαρτημένοι από αυτούς και συγχρόνως υπεύθυνος για μια έκρηξη των τιμών στην ενέργεια και στα προϊόντα πρώτης ανάγκης την οποία παρακολουθεί χωρίς να επεμβαίνει διορθωτικά, παραμένει παραδομένος στη νεοφιλελεύθερη ιδεοληψία της αυτορρύθμισης της αγοράς, την οποία περιμένουμε να αυτορυθμιστεί, όπως οι θεατές του γνωστού αριστουργήματος του Μπέκετ στο θέατρο, περιμένουν να εμφανιστεί ο Γκοντό…

Μέσα σε αυτό το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που οι κυβερνητικές αποφάσεις και οι παραλείψεις έχουν προκαλέσει στη χώρα, εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και για να πουλήσει φύκια για… μεταξωτές κορδέλες.

352954g merisma

Η πρώτη του προσπάθεια ήταν να πετάξει το μπαλάκι των προφανών ευθυνών του αλλού, αποδίδοντας τα δεινά της χώρας στη διεθνή συγκυρία. Η πανδημία που πλήττει όλη την Ευρώπη, η άνοδος των τιμών της ενέργειας που είναι εισαγόμενη και άλλες φτηνές δικαιολογίες.

Που δεν εξηγούν όμως γιατί η Ελλάδα είναι πρωταγωνιστής στην Ευρώπη στις ανθρώπινες απώλειες ανά εκατομμύριο πληθυσμού, με διπλάσιους θανάτους ανά κάτοικο σε σχέση με τον μέσο όρο της Ενωμένης Ευρώπης, τετραπλάσιες από τη Γερμανία και οκταπλάσιες από τη Γαλλία.

Οι νηπιακού επιπέδου δικαιολογίες του, δεν εξηγούν ούτε γιατί η Ελλάδα «της ανάπτυξης», σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, πρωταγωνιστεί παγκοσμίως στα υπερμεγέθη ελλείμματα, τα οποία υπερβαίνουν κατά 50 και πλέον μονάδες τα αντίστοιχα ελλείμματα ακόμη και των πλέον χρεωμένων ευρωπαϊκών χωρών, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Πορτογαλία.

Και βέβαια οι φτηνές δικαιολογίες του δεν ερμηνεύουν ούτε τη μεγαλύτερη αύξηση των τιμών εδώ σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, ούτε και τη μεγαλύτερη ανεργία, ιδίως σε νεαρές και δυναμικές ηλικίες.

Η επόμενη προσπάθεια του απελπισμένου πρωθυπουργού ήταν να απαντήσει στα προβλήματα που η πολιτική του έχει προκαλέσει με επιδόματα για τους αναξιοπαθούντες. Προσπάθησε λοιπόν να πουλήσει τα… φύκια των πενιχρών επιδομάτων που μοιράζει, συνολικού ύψους 330 εκ ευρώ για φέτος, σαν μεταξωτές κορδέλες που θα διακοσμήσουν τη δυστυχία των πολιτών.

Δυστυχώς όμως ατύχησε και σε αυτό, όπως ο Αλέξης Τσίπρας του απέδειξε με στοιχεία και όπως προκύπτει και από το διάγραμμα. Καθώς οι αντίστοιχες κοινωνικές παροχές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ την τριετία 2017, 2018, 2019 και παρά το γεγονός ότι δίνονταν σε εποχές σκληρής επιτήρησης της οικονομίας και ανελαστικών μνημονίων, ήταν 4 φορές μεγαλύτερες από τις παροχές της κυβέρνησης Μητσοτάκη την τελευταία τριετία.

2,159 δις ευρώ αθροιστικά σαν κοινωνικό μέρισμα για τα 3 χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μόλις 559 εκ ευρώ αθροιστικά τα 3 τελευταία χρόνια επί ΝΔ. Εκ των οποίων 780 εκ ευρώ για το 2019 από τον ΣΥΡΙΖΑ, έναντι μόλις 330 εκ ευρώ φέτος από τη ΝΔ.

Μη έχοντας λοιπόν από που να πιαστεί για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο απελπισμένος πρωθυπουργός ανέβασε τεχνητά τους τόνους, όξυνε το κλίμα, το οποίο όταν ξεκίνησε την ομιλία του επέλεξε να είναι στημένα συναινετικό και πέρασε σε μια κατασκευασμένη αντεπίθεση απέναντι στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τον αποστόμωνε με στοιχεία σε ό,τι κι αν επιχειρούσε να παρουσιάσει.

Εκεί χάθηκε ο έλεγχος, αλλά και τα τελευταία ψήγματα αξιοπιστίας του πρωθυπουργού. Επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ με την ανιστόρητη κατηγορία ότι εκείνος μας έβαλε στα μνημόνια, για να εισπράξει την πληρωμένη απάντηση από πλευράς Τσίπρα, ότι η ιστορία δεν ξεκίνησε το 2015, με την ανάληψη της κυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Θυμίζοντάς του όσα συνέβησαν κατά τη μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά, στην οποία ο Μητσοτάκης ήταν υπουργός και της οποίας αγαπημένο μότο ήταν ότι τα μνημόνια θα έπρεπε να τα είχαμε εφεύρει μόνοι μας, ακόμη και αν δεν μας τα είχαν επιβάλει. Θυμίζοντάς του όμως και τα δημοσιονομικά ελλείμματα που οι κυβερνήσεις της ΝΔ προ του 2009 είχαν σωρεύσει στη χώρα και τα οποία μας έβαλαν στη μαύρη εποχή των μνημονίων και της επιτροπείας των δανειστών.

Τέλος, ο απεγνωσμένος πρωθυπουργός, σε μια ύστατη επικοινωνιακή προσπάθεια να προκαταλάβει τη γνώμη των πολιτών και να την καθοδηγήσει σε βολικά για τον ίδιο μονοπάτια, άρχισε να βρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και να τον κατηγορεί ως αποτυχημένο πρωθυπουργό και άλλα πολλά.

Ο Μανώλης με τα λόγια χτίζει ανώγεια και κατώγεια…

Όταν έρθει η ώρα να αποφασίσει ο λαός, τότε θα διαπιστώσουμε αν ο Μητσοτάκης κυβερνά μια χώρα σανοφάγων ή μια χώρα πολιτών που μπορεί να μη μιλούν και να υφίστανται αδιαμαρτύρητα τη φτώχεια και τη δυστυχία που του προκαλούν οι κυβερνητικές πολιτικές σήμερα, αλλά ξέρουν να ξεχωρίζουν τα φύκια από τις μεταξωτές κορδέλες…

Πηγή: TVXS

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

profile player 960x540 25

Δώρα Χρυσικού: Η εξομολόγηση που συγκίνησε τη Ζαμπέτογλου – «Τον πλησίασα και του είπα ότι τα μαλλιά μου είναι περίεργα» (video)

Για την περίοδο που πάλευε με τον καρκίνο μίλησε η Δώρα Χρυσικού, αποκαλύπτοντας μια ιστορία…

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Μασσαλή Καραμανλής

Ξέσπασμα οργής από τη Σταυρούλα Μασσαλή για το χειροκρότημα στον Καραμανλή: «Τρύπησε τα αυτιά μας…» (video)

Δεν μπορούσε να πιστέψει το ηχηρό χειροκρότημα που έδωσαν οι βουλευτές της ΝΔ στον Καραμανλή…

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…