Ο Πρωθυπουργός στον κόσμο του και ο Πέτσας μασάει τα λόγια του μετά τις αποκαλύψεις του documentonews.gr

Ο κ. Πέτσας προσπάθησε να κάνει συμψηφισμό και να δώσει γραμμή στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ

NewsRoom 01/12/2020 | 13:40

Εσείς ξέρετε πως αν αγοράζεις τσουρέκια ή αν κάνεις ποδήλατο σαν να μην τρέχει τίποτα και είσαι πρωθυπουργός εν μέσω τραγικής κρίσης, είναι «ανθρώπινη διάσταση»;

Γιατί αυτό είχε να πει μόνον ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μιλώντας σήμερα στον φιλικό του σταθμό και πάντα πρόθυμο ΣΚΑΪ, απαντώντας στις αποκαλύψεις του documentonews.gr.

Ο κάθε αφελής πολίτης θα φανταζόταν πως την ώρα που μετράμε δεκάδες νεκρούς κάθε μέρα από την πανδημία, και εκατοντάδες κάθε βδομάδα, ανθρώπινη διάσταση του πρωθυπουργού θα ήταν να τηρεί όσα ο ίδιος απαιτεί από τους πολίτες, να προλαμβάνει το κακό με οργάνωση της Δημόσιας Υγείας (κάτι που είχε υποσχεθεί στο πρώτο κύμα του κορονοϊού) με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού, δημιουργίας ΜΕΘ, ενίσχυσης των νοσοκομειακών υποδομών, ενίσχυση των εισοδημάτων, διατίμηση από νωρίς των τεστ  και τόσα άλλα.  

Το «ανθρώπινο πρόσωπο» φαίνεται στην πράξη, όταν δεν προσπαθείς να μετακυλήσεις τις προσωπικές σου εγκληματικές ευθύνες στους πολίτες, ή σε μέρος των πολιτών, προσπαθώντας να διχάσεις την κοινωνία. Το ανθρώπινο πρόσωπο δεν φαίνεται όταν σκέφτεσαι μόνο την πάρτη σου και την καλοπέρασή σου! 

Και πολύ απλά, θα πρέπει να τηρείς αυτά που ζητάς από τους άλλους και βέβαια να μην προκαλείς όταν οι άλλοι που -εν μέρει από τις δικές σου απερισκεψίες και ταξικές πολιτικές- θάβουν τους νεκρούς τους.

Αλλά ο κ. Πέτσας προσπάθησε να κάνει συμψηφισμό και να δώσει γραμμή στα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ με μια ακόμη αναφορά για να το χρησιμοποιήσουν ως επιχείρημα:

«Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι»«το τι διάσταση θέλει να δώσει μια απελπισμένη αντιπολίτευση είναι άλλο», είπε ο Στέλιος Πέτσας.

Ακόμα και ως δεδομένο αν πάρουμε κάτι τέτοιο, μια απλή απάντηση θα ήταν πως ο κ. Τσίπας κρίθηκε από το λαό, καλώς ή κακώς…

Αν την ψάξουμε λίγο ωστόσο βλέπουμε καίριες διαφορές. Ο κ. Τσίπρας έκανε κάποια στιγμή τις διακοπές του, καιρό μετά τη φωτιά στο Μάτι. Κάποιο Σαββατοκύριακο πέρασε. Ούτε χαριεντιζόταν, ούτε παραβίαζε τα μέτρα που ο ίδιος ζητούσε από τους πολίτες. Ούτε βέβαια έκανε καλοκαιρινές διακοπές όταν ο κόσμος πέθαινε και όταν οι ειδικοί περίμεναν τα χειρότερα από το Φθινόπωρο. Ούτε άνοιξε τα σύνορα χωρίς τεστ, εισάγοντας με τον τρόπο αυτό θετικά κρούσματα. 

Λέει όμως και κάτι άλλο ο κ. Πέτσας: Προσπαθεί να συμψηφίσει πάνω από 2.000 νεκρούς, όταν οι ίδιοι οι επιστήμονες είχαν προειδοποιήσεις προ πολλών μηνών…

Ήταν τότε που προσπαθούσαν να βρουν «ψεγάδια» παράγοντας και άφθονα fake news, όπως αυτό με το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Μαλδίβες… που εννοείται ουδέποτε είχε γίνει!

Αλλά όπως είπε ο κ. Πέτσας, ο πρωθυπουργός έδειξε το ανθρώπινο πρόσωπο, κάνοντας βόλτες για τον εαυτό του και αγοράζοντας τσουρέκι για τον εαυτό του… Οι υπόλοιποι ας αρκεσθούν με ψίχουλα... 

Ε, αυτά τα κρίνει ο ίδιος ο λαός. Ούτε ο κύριος Πέτσας, ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ούτε τα ΜΜΕ που τους λιβανίζουν χορτασμένα από τα λεφτά που παίρνουν… και «επενδύοντας» στα λεφτά που θα ξαναπάρουν!

Πηγή: documentonews.gr