Newsroom

Newsroom

Ο πρωθυπουργός έκανε δηλώσεις κι η ΝΕΡΙΤ κοιμόταν!

Σε ύπνο βαθύ βρήκε τη δημόσια (;) τηλεόραση η πιο κρίσιμη βραδιά για την χώρα μετά τις εκλογές της 25ης…

nerit 10

Σε ύπνο βαθύ βρήκε τη δημόσια (;) τηλεόραση η πιο κρίσιμη βραδιά για την χώρα μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Και η Ελλάδα έγινε, μάλλον, η πρώτη χώρα παγκοσμίως που δεν είδε, και δεν άκουσε, ποτέ τι δήλωσε ο πρωθυπουργός της για το εάν… διασώζεται ή χρεοκοπεί.

Η ΝΕΡΙΤ κατάφερε όχι μόνον να χάσει, αλλά και να μη δείξει ποτέ στη διάρκεια της μαραθώνιας χθεσινής νύχτας, τη δήλωση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από τις Βρυξέλλες αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και τον Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Το χρονικό, εάν το θέμα δεν ήταν εθνικό, θα ήταν τουλάχιστον σουρεαλιστικό: Επί τέσσερις και πλέον ώρες, σύσσωμο το πανελλήνιο ανέμενε πληροφορίες για την έκβαση της συνάντησης και για το εάν επιτυγχάνεται συμφωνία με τους πιστωτές ή οδεύουμε σε ρήξη.

Κι όταν, λίγο πριν από τις 2 τη νύχτα και μετά από ένα όργιο φημών και διαρροών, έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έκανε δήλωση για να ενημερώσει για τις προτάσεις των πιστωτών και την έκβαση των διαβουλεύσεων, άπαντες στήθηκαν μπροστά στους τηλεοπτικούς δέκτες.

Επί ματαίω όμως. Την ώρα που οι on camera δηλώσεις του πρωθυπουργού είχαν ξεκινήσει, η ΝΕΡΙΤ μας ξεναγούσε αμέριμνη στα… στέκια της κρεαταγοράς της Αθήνας. Η, εξίσου αμέριμνη, περιήγηση συνεχίστηκε και μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων Τσίπρα. Και η δήλωση, αφού χάθηκε στο live, δεν μεταδόθηκε ποτέ ούτε σε βίντεο.

Προφανώς, στο (ταλαίπωρο) ραδιομέγαρο ουδείς συμμεριζόταν την εθνική αγωνία και, επίσης ουδείς, έκρινε δημοσιογραφικά ότι άξιζε μια διακοπή προγράμματος για να μεταδοθεί, έστω και σε «κονσέρβα» η δήλωση Τσίπρα. Αντιθέτως, και περιέργως πώς, μεταδόθηκε ατόφια και εγκαίρως σήμερα ολόκληρη η δήλωση Σαμαρά σύμφωνα με την οποία οι εκλογές συνιστούν «ανοησία».

Ο… σουρεαλισμός, βεβαίως, είχε την τιμητική του και στα ιδιωτικά κανάλια, εκείνα που εκμεταλλεύονται δωρεάν τις δημόσιες συχνότητες. Και αυτά παρέμειναν σε ύπνο βαθύ, ενώ το Mega που σημειωτέον είχε on air, ζωντανή εκπομπή με Τρέμη – Ευαγγελάτο, επιχείρησε μια σύνδεση μέσω Skype που όμως… κατέρρευσε εν τη γενέσει της.

Εν ολίγοις, ήταν μια ακόμη… μεγαλειώδης βραδιά για την ελληνική τηλεοπτική ενημέρωση, με κορωνίδα τη δημόσια τηλεόραση…

 

Πηγή: tvxs.gr

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…