Οι τρεις επιλογές του ωτακουστή πρωθυπουργού

Το ότι ο Μητσοτάκης παριστάνει το προϊόν και θυμίζει μαριονέτα, δεν αναιρεί βεβαία ότι είναι πρωθυπουργός και δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του

Ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά την αποκάλυψη ότι η ΕΥΠ της οποίας προΐσταται παρακολουθούσε ακόμα και τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, όφειλε είτε να διαψεύσει κατηγορηματικά, ζητώντας ο ίδιος την άρση οποιουδήποτε απορρήτου ώστε να αποδειχθεί αν το Documento γράφει ψέματα, είτε να μηνύσει τον εκδότη της εφημερίδας, ζητώντας ακόμη και τη σύλληψή του όπως κατά καιρούς έχουν κάνει οι πολιτικοί φίλοι του, είτε να παραιτηθεί ως πολιτικά και ποινικά υπεύθυνος.

Η δε Δικαιοσύνη, ο Ισίδωρος Ντογιάκος δηλαδή, ο καημός του οποίου ήταν από την αρχή να βρεθεί το βαθύ λαρύγγι, αλλά όχι ο ενορχηστρωτής του σκανδάλου των παρακολουθήσεων, όφειλε ήδη να έχει αποστείλει κλήσεις στους εμπλεκόμενους –από τον Κώστα Βαξεβανη που κάνει τη σχετική αποκάλυψη, μέχρι τον πρώην και τον νυν διοικητή της ΕΥΠ, τον μέχρι πρότινος αντ’ αυτού του πρωθυπουργού Γρήγορη Δημητριάδη, την εισαγγελέα Βλάχου και οποιονδήποτε άλλο κρίνει- ώστε να διερευνήσει αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο φυσικός ή ηθικός αυτουργός βαρύτατων κακουργημάτων ή αν όντως όπως κατά καιρούς ισχυρίζεται η κυβέρνηση, κάποιοι σκοτεινοί κύκλοι υπονομεύουν, όχι πια την κυβέρνηση, αλλά τη ίδια τη δημοκρατία.

Προς το παρόν βεβαία δε συμβαίνει τίποτα απ’ αυτά. Η Ελλάδα ασχολείται με μια ανοησία ενός ραδιοφωνικού παραγωγού και διαφόρων ηλίθιων που πιστεύουν ότι για να είναι κανείς αριστερός πρέπει να είναι και ξυπόλητος και ο πρωθυπουργός αφιερώνει τραγούδια στους διαδικτυακούς ακόλουθους του στα σόσιαλ μίντια, κανονίζοντας πιθανώς την επόμενη lifestyle συνέντευξη του που θα του εξασφαλίσει λίγο ακόμα χρόνο, ώστε να επικοινωνήσει την αγάπη του για τη σύζυγό του και να μας πληροφορήσει για τα σίριαλ που παρακολουθεί ή το επόμενο ταξίδι του στο οποίο θα συζητήσει την αξιοποίηση του Τατοΐου.

Αυτό όμως δεν είναι δημοκρατία.

Είναι υβρίδιο δημοκρατίας στην οποία κάνουν κουμάντο οι επικοινωνιολόγοι ενός πολιτικού κατασκευάσματος που επιδιώκει με κάθε τρόπο η πολιτική να μη σημαίνει τίποτα, γνωρίζοντας ότι απ’ αυτό και μόνο -από την άγνοια και την αδιαφορία των πολιτών- εξαρτάται η επιβίωση του. Το ότι ο Μητσοτάκης παριστάνει το προϊόν και θυμίζει μαριονέτα, δεν αναιρεί βεβαία ότι είναι πρωθυπουργός και δεν τον απαλλάσσει από τις ευθύνες του. Μεγαλύτερες τις κάνει. Και κάποτε, κάποιος πρέπει να τις αναζητήσει.

* Το κείμενο δημοσιεύτηκε στον προσωπικό λογαριασμό του δημοσιογράφου Μάριου Αραβαντινού στο facebook

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Που θα χτυπήσει, πώς θα εξελιχθεί

Που θα σημειωθεί παγετός, χιονοπτώσεις - Ποιες περιοχές βρίσκονται στο μάτι της κακοκαιρίας «Μπάρμπαρα»

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

ΕΚ - χιονι

Κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»: Τι ισχύει για σχολεία, εμπορικά καταστήματα και delivery

Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα - Τροποποιήσεις στα δρομολόγια λεωφορείων…