Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων "λυπάται" που έβρισε τη μάνα του Ομπάμα

Να μαζέψει τα… ασυμμάζευτα επιχειρεί πλέον ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε όταν αναφέρθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα χρησιμοποιώντας την έκφραση «π@@@@νας γιος».

57ce880f1dc52458378b45f9

«Λυπάται που τα σχόλιά του μπροστά στους δημοσιογράφους προκάλεσαν τέτοια πολεμική», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από την σύνοδο κορυφής των χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας στο Λάος, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι δύο αρχηγοί κρατών.

Αναφερόμενος στον σχολιασμό που αναμενόταν να κάνει ο Ομπάμα όσον αφορά το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη χώρα του, κυρίως όσον αφορά τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται στον αγώνα κατά του λαθρεμπορίου ναρκωτικών στις Φιλιππίνες, ο Ντουτέρτε χαρακτήρισε χθες τον Ομπάμα «π@@@@νας γιος» σε δηλώσεις που έκανε στην τηλεόραση των Φιλιππίνων.

«Ο πρόεδρος Ντουτέρτε εξήγησε ότι τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία ο πρόεδρος Ομπάμα θα τον νουθετούσε σχετικά με τις εξωδικαστικές εκτελέσεις τον οδήγησαν σε αυτό το δηλητηριώδες σχόλιο», είναι η εξήγηση που δίδεται στην ανακοίνωση των αρχών των Φιλιππίνων.

Υπενθυμίζεται πως ο Μπαράκ Ομπάμα ματαίωσε τη συνάντηση που προβλεπόταν να έχει σήμερα με τον Ντουτέρτε στη Βιεντιάν, την πρωτεύουσα του Λάος, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε.

«Οι αντιπροσωπείες μας συμφώνησαν ότι υπό το φως των προβλημάτων πάνω στα οποία πρέπει ακόμη να εργαστούμε, η διμερής συνάντηση ανάμεσα στα δύο έθνη μας αναβάλλεται επ’ αόριστον», ανακοίνωσε από την πλευρά της η Μανίλα.

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Hleia 1

Μητέρα 11χρονης Βασιλικής: Η ψυχή του κοριτσιού μου θα δικαιωθεί όταν θα πάρει το ίδιο μάθημα ο δολοφόνος

Εξοργισμένη η μητέρα της άτυχης 11χρονης ξέσπασε κατά του παιδοκτόνου συγγενή της