Ο πρόεδρος της Attica Bank αδειάζει το διευθύνοντα σύμβουλο για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Με μια «σκληρή» της ανακοίνωση η Attica Bank «αδειάζει» για τα θαλασσοδάνεια των πολιτικών κομμάτων το Διευθύνοντα Σύμβουλό της, Θεόδωρο Πανταλάκη.

5b43435e1dc5245c528b457c

Η Attica Bank σε ανακοίνωση που εξέδωσε για τα όσα κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Τράπεζας, εξαπολύει με προσεκτικό τρόπο τα βέλη της κατά του Πανταλάκη.

Ο Πάνος Καμμένος κατήγγειλε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και Φώφη Γεννηματά ότι «με τη συνδρομή του δικού τους ανθρώπου, του υπόδικου για τα δάνεια κ. Πανταλάκη, μεθόδευσαν την πώληση των θαλασσοδανείων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ σε γνωστό fund για να πληρώσουν μόλις το 3% έως 5% του συνολικού υπόλοιπου δανείου τους».

Οι καταγγελίες είναι πολύ σοβαρές και μπορεί να δημιουργήσουν περισσότερες εξελίξεις τις επόμενες ημέρες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε πως τα θαλασσοδάνεια ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ανέρχονται κοντά στα 250 εκατ. ευρώ. Με κυνικές ομολογίες στελεχών, κυρίως από τη «γαλάζια» παράταξη, τα χρήματα αυτά δεν πρόκειται να αποπληρωθούν ποτέ. 

Διαβάστε σχετικά: Αυτό είναι το πόρισμα της πλειοψηφίας για τα «θαλασσοδάνεια» σε ΜΜΕ και Κόμματα

«Οι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δ/ντα Συμβούλου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της», δηλώνει ο πρόεδρος της Τράπεζας, Παναγιώτης Ρουμελιώτης, αδειάζοντας ουσιαστικά τον Διευθύνοντα Σύμβουλο.

Επισημαίνει δε, πως ήδη έχει δοθεί εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της Τράπεζας.

Το Μάρτιο του 2017, ο Οικονομικός Εισαγγελέας, Παναγιώτης Αθανασίου άσκησε ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία σε βάρος του νυν διευθύνοντα συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, Θεόδωρου Πανταλάκη, πρώην Διοικητή της “κύριας τράπεζας των κομμάτων”, της αποκαλούμενης και “αμαρτωλής” Αγροτικής.

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση:

«Μετά τις καταγγελίες στη Βουλή των Ελλήνων από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφορικά με την ανάμειξη στη διαχείριση των δανείων των πολιτικών κομμάτων της Εκτελεστικής Διοίκησης της Attica Bank, o Πρόεδρος της Τράπεζας κ. Παναγιώτης Ρουμελιώτης δηλώνει τα ακόλουθα:

1) Ευθύς ως πληροφορήθηκε την ανάθεση της διαχείρισης των δανείων των πολιτικών κομμάτων σε διαχειριστή εκτός τράπεζας έδωσε εντολή για άμεση επιστροφή τους στη διαχείριση της Τράπεζας.

2) Εγγυάται ότι θα πράξει ότι είναι επιβεβλημένο για τη διατήρηση της καλής φήμης και πορείας της Τράπεζας και την άμεση επιτυχή ολοκλήρωση τόσο της σε εξέλιξη ευρισκομένης Αύξησης του Μετοχικού Κεφαλαίου της όσο και της ανάθεσης του χαρτοφυλακίου της δεύτερης τιτλοποίησης με τη βοήθεια του διεθνούς Συμβούλου της Τράπεζας σε αξιόλογους επενδυτές οι οποίοι έχουν εκδηλώσει το δεσμευτικό ενδιαφέρον τους και για τη συμμετοχή τους στην Αύξηση του Μετοχικού της Κεφαλαίου και για την ανάληψη της διαχείρισης του δεύτερου τιτλοποιημένου χαρτοφυλακίου δανείων και απαιτήσεων της.

Σε κάθε περίπτωση ο Πρόεδρος της Attica Bank κ. Π. Ρουμελιώτης διαβεβαίωσε ότι η Τράπεζα θα προχωρήσει εφεξής εξυγιασμένη και με ισχυρό δείκτη φερεγγυότητας ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Μετόχων της, των πελατών της και της κοινωνίας γενικότερα.

Τέλος επισημαίνεται ότι εκκρεμείς δικαστικές υποθέσεις του Δ/ντα Συμβούλου όπως κατήγγειλε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας στη Βουλή, δεν πρέπει ν’ αποτελούν εμπόδιο, να δημιουργούν πρόβλημα αξιοπιστίας της Attica Bank και να δυσχεραίνουν σοβαρά την ομαλή λειτουργία της».

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

kke

ΚΚΕ για διάρρηξη στο Υπουργείο Εσωτερικών: Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει άμεσα εξηγήσεις

«Οι πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης είναι δεδομένες, όσα πορίσματα κι αν εκδώσει για να καλύψει…