Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ζήτησε εμβόλια από το …Ισραήλ!

Ηχηρό άδειασμα στους ισχυρισμούς  …  (;) της κυβέρνησης ότι οι χώρες της ΕΕ είναι δεσμευμένες από την Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις για τα εμβόλια, έδωσε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης

5ffac9f7825e63130b58b232

Απάντηση στην πληροφορία ότι η Κυπριακή Προεδρία ήλθε σε επαφή με τις Αρχές του Ισραήλ για την προμήθεια διμερώς εμβολίων από το εν λόγω κράτος δίνει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί σήμερα Κυριακή στην εφημερίδα ΠΟΛΙΤΗΣ, ο κ. Αναστασιάδης δηλώνει:

«Έχω έρθει σε επαφή με τον κύριο Νετανιάχου και τον παρακάλεσα να εξετάσει το ενδεχόμενο προμήθειας μίας ποσότητας για την Κυπριακή Δημοκρατία. Θα ερευνήσει τι δυνατότητες υπάρχουν από πλευράς του κράτους του Ισραήλ και εντός των ημερών θα έχουμε την απάντηση».

Σε ερώτηση αν κάτι τέτοιο μπορεί να έχει την έγκριση της ΕΕ, ο πρόεδρος Αναστασιάδης απαντά: «Δεν είναι θέμα της ΕΕ. Η ουσία είναι τα οποιαδήποτε εμβόλια να είναι εγκεκριμένα από την ΕΕ».

Τέλος, στο ερώτημα αν υπάρχει κοινή γραμμή της ΕΕ για τους εμβολιασμούς και αν αυτό συνιστά διάσπασή της, ο κ. Αναστασιάδης απαντά αρνητικά: «Όχι. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει τέτοιο θέμα. Είναι μια προσπάθεια που καταβάλλει η χώρα μας ενόψει και της καθυστέρησης στην παραγωγή των εμβολίων να επισπεύσει τον εμβολιασμό».

Οι δηλώσεις Αναστασιάδη, έρχονται να αδειάσουν τις δικαιολογίες της κυβέρνησης δια στόματος του  κυβερνητικού εκπροσώπου  Χρ. Ταραντίλη, που  είχε σπεύσει να ειρωνευτεί  τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ , Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που μετέφερε στην ΠτΔ, σχετικά με την πατέντα των εμβολίων και την εναλλακτική ότι η Ελλάδα  να προχωρήσει σε απευθείας διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες παρασκευής εμβολίων παράλληλα με τις κεντρικές της Κομισιόν. Ο κ Ταραντίλης δήλωσε ότι οι χώρες της ΕΕ είναι δεσμευμένες από την Κομισιόν στις διαπραγματεύσεις για τα εμβόλια και μάλιστα απηύθυνε και το ειρωνικό ερώτημα ” αν ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συμβουλεύει να παραβούμε την συμφωνία με την Κομισιόν”

Κίνα: Υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ – «Να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία»

OHE

Κίνα: Υπέρ της ένταξης της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ – «Να διορθωθεί μια παρατεταμένη ιστορική αδικία»

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εμπόδισαν ουσιαστικά τον ΟΗΕ προχθές, Πέμπτη, να αναγνωρίσει ένα παλαιστινιακό κράτος, προβάλλοντας…

Ερντογάν προς Χαμάς: Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της καταπίεσης στους Παλαιστινίους

AP22363606354781

Ερντογάν προς Χαμάς: Το Ισραήλ θα πληρώσει το τίμημα της καταπίεσης στους Παλαιστινίους

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρόεδρος Ερντογάν αξιολογώντας τις εντάσεις μεταξύ Ισραήλ και Ιράν…

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Χαριτσης 0

Χαρίτσης: Ζητάμε την μη ανακήρυξη του συνδυασμού των «Σπαρτιατών» στις επικείμενες ευρωεκλογές

Η Νέα Αριστερά καλεί «όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να αναλογιστούν τις τεράστιες ευθύνες τους…