Ο Πρετεντέρης είπε αυτό που φοβάται ο Μητσοτάκης: «Ο Καραμανλής επιτέθηκε στον πρωθυπουργό»

Τελικά δεν είναι όλα καλά μεταξύ κυβέρνησης και Κώστα Καραμανλή... αυτό τουλάχιστον ισχυρίζεται ο Γιάννης Πρετεντέρης

Screenshot 3 2

Ποιος να το περίμενε πως θα την πάθουν από τον Πρετεντέρη, στο ζήτημα που δημιουργήθηκε από την παρέμβαση του Κώστα Καραμανλή.

«Κανένα άδειασμα, καμία ενόχληση», σημείωνε ο Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού για τις παρακολουθήσεις… «ούτως ή άλλως όμως, ακόμη και ως φάρσα, η επίθεση του Καραμανλή στον Πρωθυπουργό ήταν επίθεση», γράφει σήμερα ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Και φυσικά δεν τίθεται καν δίλημμα, η άποψη του Πρετεντέρη έχει μεγαλύτερη βαρύτητα και εγκυρότητα από την ερμηνεία που προσπάθησε να δώσει στο θέμα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο σημερινό του άρθρο στη Βήμα ο δημοσιογράφος δεν μασάει τα λόγια του, χαρακτηρίζει την παρέμβαση Καραμανλή ξεκάθαρη υπονόμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη ε και μετά, στην προσπάθεια του να αποκωδικοποιήσει αυτήν την επίθεση ξεκινάνε τα ανέκδοτα.

Σε γενικές γραμμές ο Πρετεντέρης κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό για κρυφό θαυμαστή του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα και εκτιμά πως η επίθεση Καραμανλή συνδέεται σαφώς και με την αντίστοιχη επίθεση στην κυβέρνηση από τον Προκόπη Παυλόπουλο.

Αναφέρει ενδεικτικά στο επίμαχο άρθρο ο Γιάννης Πρετεντέρης:

«…ο Καραμανλής είτε αστόχησε είτε ατύχησε.

Διότι αν όντως εννοούσε όσα είπε, τότε δεν έχει πολλές επιλογές. Είτε θα ρίξει τον Πρωθυπουργό είτε θα ρίξει την κυβέρνηση είτε θα φτιάξει κόμμα.

Πολιτικοί συνομιλητές του επιμένουν πως τίποτα από τα τρία δεν είναι στις προθέσεις του.

Αλλά τότε τι εννοούσε; Δεν χρειαζόταν να τρέχει στην Κρήτη για να φωνάξει «όλα στο φως!» όταν ο Πρωθυπουργός (και όλη η Ελλάδα, μεταξύ μας…) το επαναλαμβάνει εδώ και έναν μήνα.

Η άλλη εξήγηση είναι ότι ο Καραμανλής επιχειρεί να κλονίσει τον Μητσοτάκη και να αναβιώσει την περίφημη «τρίτη συνιστώσα» μεταξύ καραμανλικών και ΣΥΡΙΖΑ που προσωποποίησε ο Παυλόπουλος και έλαμψε το 2014-2016 – πριν τη διαλύσει ο Μητσοτάκης…

Βεβαίως η Ιστορία επαναλαμβάνεται συνήθως ως φάρσα, ιδίως αν ήταν φάρσα εξ αρχής.

Αλλά κανείς δεν πιστεύει σοβαρά ότι ο Καραμανλής με τον Παυλόπουλο και δυο, τρεις πικραμένους θα διαμορφώσουν σήμερα νέες συμμαχίες. Ακόμη λιγότερο ότι θα φτιάξουν νέο κόμμα ή νέα ηγεσία.

Θα ήταν ένα είδος «καραμανλισμού με μυαλό Αντώναρου», και έως τώρα ο πρώην πρωθυπουργός έχει αποδειχθεί καλύτερος από τόσο.

Ούτως ή άλλως όμως, ακόμη και ως φάρσα, η επίθεση του Καραμανλή στον Πρωθυπουργό ήταν επίθεση.

Που ακολούθησε την πρωτοφανή επίθεση Παυλόπουλου στον Μητσοτάκη – πρωτοφανής επειδή ποτέ άλλοτε από το 1974 πρώην ή νυν Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έχει ζητήσει την ανατροπή Πρωθυπουργού…

Ενδεχομένως ο Παυλόπουλος έχει προσωπικές πικρίες λόγω της μη επανεκλογής του. Ταυτοχρόνως όμως επιβεβαιώνει την ορθότητά της.

Σκεφτείτε. Αν ο Θεός δεν είχε φωτίσει τον Μητσοτάκη να αλλάξει Πρόεδρο, θα είχαμε τώρα πολιτειακή κρίση και όχι γκρίνιες πρώην.

Υπάρχει λοιπόν σχέδιο πίσω από όλα αυτά; Δεν είμαι βέβαιος.

Ενδεχομένως θέλουν να κοντύνουν τον Μητσοτάκη, να υπενθυμίσουν την παρουσία τους ή να ζήσουν έναν γύρο δημοσιότητας. Πολύ δύσκολα όμως θα επέστρεφε η χώρα στην παλαιά σύμπραξη καραμανλικών και Τσίπρα.

Ο Καραμανλής βεβαίως είναι ίσως ο μόνος κάτοικος Ελλάδας που δεν έχει πει ποτέ κακή κουβέντα για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – ακόμη και ο Σκουρλέτης ή ο Τζανακόπουλος κάτι θα έχουν ψιθυρίσει…

Δεν έβγαλε τσιμουδιά ούτε όταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τον Παπαγγελόπουλο πήγαν να χώσουν φυλακή τη μισή Βουλή με τη Novartis. Κατά σύμπτωση τότε και ο Παυλόπουλος κοιτούσε τη Γιαδικιάρογλου που κοιτούσε την Πετροπούλου.

Φυσικά ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει το ενδιαφέρον του πρώην πρωθυπουργού και του πρώην Προέδρου για τη θεσμική τάξη και διαφάνεια.

Αλλωστε επί κυβερνήσεων Καραμανλή και Παυλόπουλου διοικητής της ΕΥΠ ήταν ο Παπαγγελόπουλος!».

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

ΝΙΚΟΛΑΣ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗΣ

Απάντηση Φαραντούρη σε Μητσοτάκη: «Έτσι λειτουργεί η δικαιοσύνη στα δημοκρατικά ευρωπαϊκά κράτη»

Η απάντηση του συμβούλου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στον πρωθυπουργό