Newsroom

Newsroom

Ο Πούτιν δίνει βότκα στον λαό!

Εντολή στην κυβέρνησή του να σταματήσει την άνοδο των τιμών της βότκας, έδωσε σήμερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στην προσπάθεια του…

poutn vodka

Εντολή στην κυβέρνησή του να σταματήσει την άνοδο των τιμών της βότκας, έδωσε σήμερα ο Βλάντιμιρ Πούτιν, στην προσπάθεια του να διατηρήσει τα υψηλά ποσοστά δημοτικότητάς που έχει. 

Σύμφωνα με τον Ρώσςο πρόεδρο, οι υψηλές τιμές της βότκας ενθαρρύνουν την παράνομη παρασκευή οινοπνευματωδών ποτών, η κατανάλωση των οποίων ενέχει μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία των πολιτών από ό,τι αυτή των αλκοολούχων ποτών που παρασκευάζονται, συσκευάζονται και πωλούνται νόμιμα.

Η ελάχιστη τιμή λιανικής της βότκας ρυθμίστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα η τιμή του μισού λίτρου να έχει αυξηθεί κατά περίπου 30% από το προηγούμενο έτος, στα 220 ρούβλια (4 δολάρια). Σύμφωνα με μια μελέτη από κορυφαία διεθνή πανεπιστήμια το 25% των Ρώσων ανδρών πεθαίνει πριν φτάσει τα 55 χρόνια ζωής, εν μέρει εξαιτίας της αγάπης τους για το αλκοόλ και ιδίως για τη βότκα.

Την χειρότερη οικονομική κρίση αντιμετωπίζει η Ρωσία από το 1998, όταν η Μόσχα υποχρεώθηκε να υποτιμήσει το ρούβλι και να κηρύξει στάση πληρωμών. Η οικονομία της χώρας αναμένεται να ολισθήσει σε ύφεση το 2015, λόγω της πτώσης των τιμών του πετρελαίου και των δυτικών κυρώσεων εξαιτίας της κρίσης στην Ουκρανία. 

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…