O Πούτιν απαντά στους «μισθοφόρους» της Δύσης με 16.000 εθελοντές – «Είναι τρελός», λέει ο Ναβάλνι

Κλιμακώνεται ο πόλεμος, καμία διάθεση υποχώρησης από τον Ρώσο πρόεδρο

AP 20212483636907

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό του να διευκολύνει την αποστολή “εθελοντών” μαχητών στην Ουκρανία σε απάντηση στο ότι στέλνονται, σύμφωνα με τον ίδιο, “μισθοφόροι” από τη Δύση.

“Αν βλέπετε ότι υπάρχουν ανθρώποι που θέλουν να πάνε εκεί εθελοντικά και το κάνουν όχι για τα χρήματα, αλλά για να βοηθήσουν αυτούς που ζουν στο Ντονμπάς (στην ανατολική Ουκρανία), τότε θα πρέπει να τους πλησιάσουμε και να τους βοηθήσουμε να πάνε στη ζώνη μάχης”, δήλωσε ο Βλαντίμιρ Πούτιν, απαντώντας σε σχετική πρόταση του Ρώσου υπουργού Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου.

Αυτός δήλωσε ότι υπάρχουν περίπου 16.000 εθελοντές στη Μέση Ανατολή που είναι έτοιμοι να πάνε να πολεμήσουν μαζί με τις υποστηριζόμενες από τη Ρωσία δυνάμεις.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης σήμερα ότι εγκρίνει την παράδοση κατασχεμένων δυτικών πυραυλικών συστημάτων στους υποστηριζόμενους από τη Ρωσία αυτονομιστές μαχητές στην Ουκρανία.

Ο Σόιγκου πρότεινε την παράδοση αμερικανικής κατασκευής αντιαρματικών και αντιαεροπορικών συστημάτων, όπως τα Javelin και Stinger, σε μαχητές στις αυτονομιστικές περιοχές Λουχάνσκ και Ντονέτσκ στην ανατολική Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος έκανε τις δηλώσεις αυτές στη διάρκεια συνεδρίασης του ρωσικού συμβουλίου ασφαλείας, σημείωσε ότι υποστηρίζει την ιδέα αυτή.

Εσωτερικά πυρά από Ναβάλνι 

Ο δριμύς επικριτής του Κρεμλίνου Αλεξέι Ναβάλνι έκανε έκκληση για την διοργάνωση αντιπολεμικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και σε άλλες πόλεις την Κυριακή.

“Ο τρελός μανιακός Πούτιν θα σταματήσει το συντομότερο από τον λαό της Ρωσίας αν εναντιωθούμε τώρα στον πόλεμο”, αναφέρει ο Ναβάλνι σε μήνυμά του στον λογαριασμό του στο Instagram.

“Πρέπει να πηγαίνετε σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις κάθε σαββατοκύριακο, ακόμη κι αν φαίνεται ότι όλοι είτε έφυγαν ή φοβούνται…Είστε η ραχοκοκαλιά του κινήματος κατά του πολέμου και του θανάτου”, σημειώνει.

Η Ρωσία εισέβαλε στρατιωτικά στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, στη σφοδρότερη επίθεση σε ευρωπαϊκή χώρα μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Μόσχα χαρακτηρίζει τις ενέργειές της στην Ουκρανία “ειδική επιχείρηση” για τον αφοπλισμό και την “αποναζιστικοποίηση” της Ουκρανίας.

Η Ουκρανία και οι δυτικοί σύμμαχοί της κάνουν λόγο για αβάσιμη δικαιολογία για έναν προσχεδιασμένο πόλεμο, ο οποίος έχει προκαλέσει φόβους για μια γενικευμένη σύρραξη στην Ευρώπη.

Το παρατηρητήριο των διαδηλώσεων OVD-info αναφέρει ότι 13.908 άνθρωποι έχουν συλληφθεί σε αντιπολεμικές διαδηλώσεις στη Ρωσία από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Ο Ναβάλνι φυλακίστηκε τον περασμένο χρόνο όταν επέστρεψε στη Ρωσία αφού νοσηλεύτηκε στη Γερμανία έπειτα από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα στη διάρκεια επίσκεψής του στη Σιβηρία το 2020.

Οι ρωσικές αρχές αρνούνται ότι πραγματοποίησαν την επίθεση εις βάρος του.

Ο Ναβάλνι μπορεί και αναρτά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω των δικηγόρων του και των συνεργατών του.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…