Ο Πορτοσάλτε που τρέμει τα τρικάκια, δεν ανησυχεί για τις μαφιόζικες εκτελέσεις

Σπρέι και τρικάκια: Επικίνδυνα για την κοινωνία, προκαλούν ανασφάλεια στον πολίτη. Δολοφονίες μέρα μεσημέρι: Ακίνδυνες για τον απλό πολίτη, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

NewsRoom 02/06/2021 | 11:03

Ο Άρης Πορτοσάλτε, αυτός ο αξιόλογος δημοσιογράφος και σχολιαστής του ΣΚΑΪ, ξεχωρίζει (μεταξύ άλλων χαρισμάτων του) για τον δικό του, μοναδικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, λοιπόν, ίσως θα θυμάστε πως έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοκρατία μας όταν ο Ρουβίκωνας πετούσε τρικάκια μπροστά από υπουργεία ή μπογιές σε τοίχους. Γιατί πόσοι και πόσοι δεν έχουν χάσει τη ζωή τους από αδέσποτα τρικάκια και από φονικά σπρέι; Δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα.

Τι συμβαίνει όμως με τα όπλα; Τα κανονικά όπλα, αυτά που βγάζουν σφαίρες και, τώρα τελευταία, σκοτώνουν πολύ κόσμο στη χώρα μας. Εδώ, σύμφωνα με το σκεπτικό του μεγάλου ανδρός, θα πρέπει να κάνουμε μία διάκριση: άλλο να χρησιμοποιεί όπλο ο κάθε τυχάρπαστος, και άλλο να το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της νύχτας. Στην πρώτη περίπτωση, κινδυνεύουμε όλοι μας να πάμε από καμιά αδέσποτη σφαίρα. Στη δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε καθόλου: "Δόξα τω θεώ, αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν".

Η φράση που βάλαμε σε εισαγωγικά δεν μπήκε τυχαία σε εισαγωγικά. Την εκστόμισε πράγματι ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας τις πρόσφατες μαφιόζικες εκτελέσεις σε Σεπόλια και Βάρη, και θέλοντας να μας καθησυχάσει ότι όλα αυτά δε μας αφορούν και δε μας αγγίζουν εμάς τους νομοταγείς και φιλήσυχους πολίτες που δεν έχουμε πάρε-δώσε με τον κόσμο της νύχτας - ακόμα κι αν τύχει να βρεθούμε στην ίδια καφετέρια με ένα από τα θύματα.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν, σύμφωνα με τη λογική του Άρη Πορτοσάλτε: Σπρέι και τρικάκια: Επικίνδυνα για την κοινωνία, προκαλούν ανασφάλεια στον πολίτη. Δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας μέρα μεσημέρι: Ακίνδυνες για τον απλό πολίτη, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.