Newsroom

Newsroom

Ο Πορτοσάλτε που τρέμει τα τρικάκια, δεν ανησυχεί για τις μαφιόζικες εκτελέσεις

Σπρέι και τρικάκια: Επικίνδυνα για την κοινωνία, προκαλούν ανασφάλεια στον πολίτη. Δολοφονίες μέρα μεσημέρι: Ακίνδυνες για τον απλό πολίτη, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Aris Portosalte

Ο Άρης Πορτοσάλτε, αυτός ο αξιόλογος δημοσιογράφος και σχολιαστής του ΣΚΑΪ, ξεχωρίζει (μεταξύ άλλων χαρισμάτων του) για τον δικό του, μοναδικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τα πράγματα.

Ο Άρης Πορτοσάλτε, λοιπόν, ίσως θα θυμάστε πως έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημοκρατία μας όταν ο Ρουβίκωνας πετούσε τρικάκια μπροστά από υπουργεία ή μπογιές σε τοίχους. Γιατί πόσοι και πόσοι δεν έχουν χάσει τη ζωή τους από αδέσποτα τρικάκια και από φονικά σπρέι; Δεν είναι να παίζει κανείς με αυτά τα πράγματα.

Τι συμβαίνει όμως με τα όπλα; Τα κανονικά όπλα, αυτά που βγάζουν σφαίρες και, τώρα τελευταία, σκοτώνουν πολύ κόσμο στη χώρα μας. Εδώ, σύμφωνα με το σκεπτικό του μεγάλου ανδρός, θα πρέπει να κάνουμε μία διάκριση: άλλο να χρησιμοποιεί όπλο ο κάθε τυχάρπαστος, και άλλο να το χρησιμοποιούν οι άνθρωποι της νύχτας. Στην πρώτη περίπτωση, κινδυνεύουμε όλοι μας να πάμε από καμιά αδέσποτη σφαίρα. Στη δεύτερη περίπτωση δεν κινδυνεύουμε καθόλου: “Δόξα τω θεώ, αυτοί ξέρουν από σημάδι και καθαρίζουν κατευθείαν”.

Η φράση που βάλαμε σε εισαγωγικά δεν μπήκε τυχαία σε εισαγωγικά. Την εκστόμισε πράγματι ο Άρης Πορτοσάλτε, σχολιάζοντας τις πρόσφατες μαφιόζικες εκτελέσεις σε Σεπόλια και Βάρη, και θέλοντας να μας καθησυχάσει ότι όλα αυτά δε μας αφορούν και δε μας αγγίζουν εμάς τους νομοταγείς και φιλήσυχους πολίτες που δεν έχουμε πάρε-δώσε με τον κόσμο της νύχτας – ακόμα κι αν τύχει να βρεθούμε στην ίδια καφετέρια με ένα από τα θύματα.

Ανακεφαλαιώνουμε λοιπόν, σύμφωνα με τη λογική του Άρη Πορτοσάλτε: Σπρέι και τρικάκια: Επικίνδυνα για την κοινωνία, προκαλούν ανασφάλεια στον πολίτη. Δολοφονίες ανθρώπων της νύχτας μέρα μεσημέρι: Ακίνδυνες για τον απλό πολίτη, μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι.

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…