Newsroom

Newsroom

Ο πολυεκατομμυριούχος Ράουζινγκ κρατούσε τη νεκρή σύζυγο του για δύο μήνες στο σπίτι

Ο πολυεκατομμυριούχος Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, δήλωσε ένοχος σε δικαστήριο του Λονδίνου, για το γεγονός ότι δεν φρόντισε να κηδέψει τη…

Ο πολυεκατομμυριούχος Χανς Κρίστιαν Ράουζινγκ, δήλωσε ένοχος σε δικαστήριο του Λονδίνου, για το γεγονός ότι δεν φρόντισε να κηδέψει τη σύζυγο του Εύα, το πτώμα της οποίας βρέθηκε τον Ιούλιο μέσα στο σπίτι του ζεύγους, δύο μήνες μετά το θάνατό της.

Ο 49χρονος Ράουζινγκ συνελήφθη στις 9 Ιουλίου για επικίνδυνη οδήγηση. Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία στην πολυτελή κατοικία της οικογένειας, στην περιοχή Μπελγκρέιβια του Λονδίνου, βρέθηκε το πτώμα της 48χρονης συζύγου του Ράουζινγκ σε προχωρημένη αποσύνθεση, πάνω σε κρεβάτι σκεπασμένο με ένα σωρό από σεντόνια, ρούχα και σακούλες σκουπιδιών.

Όπως έγινε γνωστό στο δικαστήριο, μόλις συνελήφθη ο Ράουζινγκ είχε πει στην αστυνομία: «Οι αναμνήσεις μου από τα γεγονότα που οδήγησαν και ακολούθησαν το θάνατο της Εύα δεν έχουν συνοχή. Αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι ποτέ δεν ήθελα να τη βλάψω. Δεν της έδωσα ναρκωτικά. Είμαι πολύ τραυματισμένος από το θάνατό της».

Από τη νεκροτομή, τα συμπεράσματα της οποίας παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο, προσδιορίστηκε ότι η Εύα Ράουζινγκ μάλλον πέθανε στις 7 Μαΐου ενώ οι τοξικολογικές αναλύσεις έδειξαν ότι είχε κάνει χρήση ναρκωτικών, κυρίως κοκαΐνης. Ωστόσο τα αίτια του θανάτου της παραμένουν άγνωστα.
Αρχικά ο Ράουζινγκ θεωρήθηκε ύποπτος για το φόνο της γυναίκας του όμως στη συνέχεια του ασκήθηκε δίωξη με την κατηγορία του «μη ενταφιασμού σύμφωνα με τους κανόνες» του πτώματός της.

Ο Χανς Ράουζινγκ είναι εγγονός του Σουηδού ιδρυτή του ομίλου χάρτινων συσκευασιών τροφίμων Tetra Pak. Η Αμερικανίδα Εύα Κένεντι, κόρη υψηλόβαθμου στελέχους τηςPepsiCo είχε γνωριστεί με τον σύζυγό της, με τον οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά, σε κλινική αποτοξίνωσης.
Η περιουσία της οικογένειας Ράουζινγκ υπολογίζεται σε 4 δισ. στερλίνες.


Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

1100 60343c25 6efb 49de 87e1 679834a1ac5a

Hράκλειο: Χωρίς τέλος ο κύκλος ενδοοικογενειακής βίας- Χτύπησε και έσπρωξε τη σύντροφό του από τη σκάλα

Θύμα ξυλοδαρμού κατήγγειλε ότι έπεσε από τον πρώην σύντροφό της μία γυναίκα από τη Ρουμανία,…