Ο πωλών αντισυριζαϊσμό αμειφθήσεται

Ούτε ένας, ούτε δύο, ούτε τρεις, για την ακρίβεια κάτι παραπάνω από «χίλιοι δεκατρείς» είναι εκείνοι και εκείνες που στα τεσσεράμισι χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από τον ΣΥΡΙΖΑ έκαναν καριέρα επιτιθέμενοι στο τότε κυβερνών κόμμα, στα στελέχη του ή στην Αριστερά ή χάιδευαν τα αυτιά της ΝΔ και ειδικά του Κυριάκου Μητσοτάκη και βολεύτηκαν με τον έναν ή τον άλλον τρόπο από τη σημερινή κυβέρνηση, πού αλλού, στο κράτος των «δικών μας» παιδιών.

2227056

Το οξύμωρο, για να μην κατηγορηθούμε και για ανθρωποφαγία, είναι ότι η συντριπτική πλειονότητα των υβριστών του τέως πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, του ΣΥΡΙΖΑ και της Αριστεράς γενικώς και αορίστως, λόγω «χαϊδέματος» στον Κυρ. Μητσοτάκη, εμφάνιζαν εαυτούς ως φιλελεύθερους θιασώτες της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και μεγάλους αντικρατιστές, προτού φυσικά σπεύσουν να βρουν προστασία στη θαλπωρή του κρατικού προϋπολογισμού.

Ακόμη πιο οξύμωρο είναι το γεγονός πως όλοι οι παραπάνω ξιφουλκούσαν νυχθημερόν στα κανάλια και στα social media υπέρ της αριστείας και της αξιοκρατίας και κατά της κομματοκρατίας!

Ολα αυτά βεβαίως προτού γίνει πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης, προτού γίνει κανονικότητα το «επιτελικό κράτος» και προτού αναλάβει ο ανιψιός στα υπόγεια του Μαξίμου το εν λόγω πρότζεκτ (όπως λένε και γράφουν οι κακές γλώσσες). Μετά τις εκλογές μια χαρά ξεπέρασαν όλοι τους τις ιδεολογικές τους σταθερές και αποδέχτηκαν το βραβείο του διορισμού τους λόγω διδακτορικής διατριβής στο αντισυριζαϊκό μέτωπο.

Ισως η απορία του κ. Βορίδη με την αφοπλιστική ειλικρίνεια των brutal δεξιών αγοριών «μα ποιους να βάλουμε, τους ξένους;» εξηγεί εν μέρει το φαινόμενο με την κωδική ονομασία «επιτελικό κράτος», αλλά δεν εξηγεί πώς ένας, κατά δήλωσή του, κεντροδεξιός φιλελεύθερος πολιτικός όπως ο Κυρ. Μητσοτάκης επιστρέφει σε μεθόδους που θυμίζουν τις αλήστου μνήμης εποχές που ψήφιζαν τα δέντρα και για να διοριστείς, αν δεν ήσουν από δεξιά οικογένεια, χρειαζόσουν πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων.

Και εδώ μια εξήγηση θα μπορούσε να είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός βλέποντας στον καθρέφτη του πολεμάει τον εαυτό του και το οικογενειακό του ιστορικό, λεκτικά τουλάχιστον, διότι στην πραγματικότητα διαιωνίζει την οικογενειοκρατία, την κομματοκρατία και το δίδυμο αδερφάκι της την αναξιοκρατία.

Ας δούμε όμως μία, μία, μερικές ενδεικτικές περιπτώσεις, αρχής γενομένης από πού αλλού, από τον αντιπρόεδρο της ΝΔ και υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη, η πορεία του οποίου από τον ΛΑΟΣ στη ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά και μετέπειτα του Κυρ. Μητσοτάκη θα μπορούσε να κερδίσει με άνεση το πρόγραμμα του Πετρούνια στους κρίκους.

Στην κορυφή της πυραμίδας βρίσκεται φυσικά και η δημοσιογραφική τριάδα της ΝΔ: Γιάννης Λοβέρδος, Δημήτρης Μαρκόπουλος, Κωνσταντίνος Μπογδάνος. Και οι τρεις τους ορκισμένοι εχθροί του ΣΥΡΙΖΑ, προεκλογικά δεν είχαν αφήσει στασίδι που να μην κάτσουν πυροβολώντας την τότε κυβέρνηση, επιβραβεύτηκαν με μια θέση στο ψηφοδέλτιο του κόμματος και η αναγνωρισιμότητα του δημοσιογράφου – δημοσιολόγου τους οδήγησε στη Βουλή. Από κοντά και ο Γιώργος Παπαχρήστος, όπου η αντιΣΥΡΙΖΑ στήλη του στα «Νέα» εξασφάλισε τη θέση της διοικήτριας του Νοσοκομείου «Αγιος Παύλος» στη σύζυγό του. Και δεν είναι ο μόνος δημοσιογράφος με ένσημα στο «σπρώξιμο» του Κυρ. Μητσοτάκη που διόρισε τη σύζυγό του στο δημόσιο!

Στα ράντζα η ΝΔ αναστενάζει…

Επόμενος στη μακρά λίστα λόγω επικαιρότητας και ο για ένα εικοσιτετράωρο διοικητής στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας Κωνσταντίνος Πατέρας. Ο 80χρονος κατά δήλωσή του κομματάρχης Τρικάλων δεν είχε κανένα πρόβλημα να δημοσιοποιήσει τη συναλλαγή πέρυσι στο γραφείο του Μητσοτάκη στη Βουλή. Εκείνος πρόσφερε στη ΝΔ τον «στρατό του», όπως είπε, και ο πρόεδρος του έδωσε τη θέση που ήθελε. Απλά και όμορφα για μια χώρα που χρεοκόπησε και από τέτοιες πρακτικές.

Κι επειδή τα νοσοκομεία της χώρας είναι κάτι σαν ευαγή ιδρύματα ο διορισμός των διοικητών (τον μαγείρευαν επί πέντε μήνες) ξεγύμνωσε στην κυριολεξία το «επιτελικό κράτος του Μητσοτάκη».

Για παράδειγμα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κω Τάσος Τσαχουργιανίδης είναι ο άνθρωπος που έγραφε στα social media: «Οι Σκοπιανοί αισθάνονται Μακεδόνες. Και οι πούστηδες αισθάνονται γυναίκες λένε, αλλά δεν είναι»… Και έχει και συνέχεια διότι με την ιδιότητα του προέδρου της ΝΔ Λέρου και του Σωματείου Υπαλλήλων του Κρατικού Θεραπευτηρίου Λέρου απειλούσε με αυτοδικία «όλους τους λαθροπίθηκους (μετανάστες-λαθρομετανάστες)» και αναρωτιόταν αν η εκκλησία «ασχολείται με τη μη ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΠΟΙΗΣΗ της Ελλάδος»! Οπως μάλιστα έγραψε η «ΕφΣυν», το 2016 είχε ζητήσει σε έκτακτη συνεδρίαση του ΔΣ να ακυρωθεί η συμμετοχή τριών ευάλωτων γυναικών προσφύγων σε δραστηριότητες πλέξης χαλιών

Ο 80χρονος Κωνσταντίνος Πατέρας (πάνω) δεν… μακροημέρευσε ως διοικητής στο Νοσοκομείο Καρδίτσας, όμως η παραδοχή του ότι πρόσφερε στη ΝΔ έναν «στρατό» 100.000 ψηφοφόρων για μια θέση είναι ενδεικτική της νεοδημοκρατικής λογικής στους διορισμούς. Ο ντόρος που έγινε αναφορικά με την ηλικία του δεν στάθηκε εμπόδιο για να αναλάβει η… 75άχρονη Δέσποινα Τσαγδή (κάτω) τη διοίκηση του Δρομοκαΐτειου. Την ίδια ώρα ο νέος διοικητής του Νοσοκομείου Κω Τάσος Τσαχουργιανίδης είχε δώσει τα… διαπιστευτήριά του μέσω αναρτήσεών του στα social media (κέντρο) λους θεραπευόμενους. Μη σου τύχει δηλαδή να νοσηλευτείς στο Νοσοκομείο Κω και να μην έχεις πιστοποιητικό ελληνικότητας…

Στο Δρομοκαΐτειο ανέλαβε η 75άχρονη Δέσποινα Τσαγδή, η οποία ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με την παράταξη Συμμαχία για το Αιγάλεω, και στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ο συνταξιούχος δάσκαλος με οικογενειακή ταβέρνα στη Νεράιδα Στυλίδας Δημήτρης Κατσικονούρης, ο οποίος δεν κατάφερε ποτέ στο παρελθόν να εκλεγεί με τη ΝΔ και τον Ιανουάριο στον εορτασμό των Θεοφανίων στη Στυλίδα είχε πλακωθεί με τον Απόστολο Γκλέτσο για την εξέδρα!

Για να καταλάβει κανείς το μέγεθος στο πάρτι που στήθηκε στα νοσοκομεία αρκεί να ρίξει μια ματιά σε Αθήνα και Πειραιά. Στη θέση του διοικητή στο Γενικό Ογκολογικό Νοσοκομείο «Οι Αγιοι Ανάργυροι» τοποθετήθηκε ο πρώην πρόεδρος του Ε΄ Διαμερίσματος του Δήμου Αθηναίων Θεόδωρος Τσουρούλας, στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία» αναπληρώτρια διοικήτρια η Ελευθερία Πικρού, υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΝΔ και σύζυγος του πρώην βουλευτή της ΝΔ Αλέξανδρου Μωραϊτάκη, στην Παμμακάριστο ο Θρασύβουλος Λαδόπουλος, ο οποίος ήταν υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Πατούλη στην Περιφέρεια Αττικής, στο «Γ. Γεννηματάς» το πρώην μέλος της ηγετικής ομάδας της ΟΝΝΕΔ και γενικός γραμματέας Νέας Γενιάς της ΝΔ Ελευθέριος Μπούλιας, στο Ογκολογικό Νοσοκομείο «Μεταξά» το πρώην ηγετικό μέλος της ΔΑΚΕ Χαράλαμπος Τουμπέκης, στο «Η Αγία Βαρβάρα» η υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ στη Β΄ Αθηνών Φωτεινή Βρύνα, στα Σισμανόγλειο – «Αμαλία Φλέμιγκ» – Παίδων Πεντέλης το μέλος της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ ΝΔΦΚ και υποψήφιος με τη ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής το 2012 Αδαμάντιος Γάκης.

Ακόμη χειρότερη είναι η λίστα στην επαρχία. Στο Νοσοκομείο Καρπενησίου τοποθετείται ο γιατρός και κουμπάρος της Ντόρας Μπακογιάννη Δημήτρης Καρατσίκης, στο Νοσοκομείο Καβάλας, ο πρώην βουλευτής με τη ΝΔ Κωνσταντίνος Κλειτσιώτης, στην Πτολεμαΐδα το στέλεχος της ΝΔ και πρώην δημοτικός σύμβουλος στη Φλώρινα Σταύρος Παπασωτηρίου, στην Καστοριά ο Γρηγόρης Χάτσιος, κουμπάρος του βουλευτή της ΝΔ Ζήση Τζηκαλάγια. Στην Κομοτηνή η φίλη της κ. Μπακογιάννη και στέλεχος της ΝΔ φιλόλογος Μάγδα Γιαμουστάρη, στο Κιλκίς ο επί σειρά ετών δημοτικός και περιφερειακός σύμβουλος στην Πέλλα με τη ΝΔ Γιάννης Ανδρίτσος, στην Πρέβεζα ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟΔΕ) της ΝΔ Αρτας, δικηγόρος Δημήτρης Σκανδάλης, στην Αρτα ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ ΝΔ Πρέβεζας Ευάγγελος Ντάκουλας, στην Κέρκυρας ο τομεάρχης ΝΟΔΕ ΝΔ Ιωαννίνων Λεωνίδας Ρουμπάτης και στην Πάτρα στο «Ο Αγιος Ανδρέας» ο υπεύθυνος του τομέα οικονομικών της ΝΟΔΕ ΝΔ Αχαΐας Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν…

Οπως είναι φυσικό την τιμητική της έχει η ΝΔ στο στράτευμα, αφού οι στρατηγοί διαθέτουν τα γαλόνια να διοικούν τα νοσοκομεία της χώρας. Ούτε ένας ούτε δύο αλλά έξι απόστρατοι τοποθετήθηκαν στη θέση του διοικητή. Στο ΚΑΤ ο αντιστράτηγος ε.α. Ιωάννης Ηλιόπουλος, στο «Ελπίς» ο Ιωάννης Κοτσαρίδης, στο Νοσοκομείο Κεφαλονιάς ο απόστρατος αντιστράτηγος Φώτιος Μεσσάρης, στη Ρόδο ο αντιστράτηγος ε.α. Γρηγόριος Ρουμάνης, στο «Ελ. Βενιζέλου» – «Αλεξάνδρα» αναπληρωτής διοικητής ο αντιπτέραρχος ε.α., πρόεδρος της Ενωσης Απόστρατων Αξιωματικών Αεροπορίας και υποψήφιος με τη ΝΔ στη Φωκίδα Σπυρίδων Καββούρης και στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης ο αντιστράτηγος ε.α. Γεώργιος Καμπούρης

Η Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο Απόστολος Δοξιάδης είναι ένα ακόμη παράδειγμα αξιοκρατικού διορισμού στο κράτος και μάλιστα σε πολύ κρίσιμη θέση, του εθνικού συντονιστή στο πρόγραμμα για τα προσφυγόπουλα «Κανένα παιδί μόνο του». Ξεπερνώντας κανείς το γεγονός ότι μερικές εβδομάδες πριν η κυβέρνηση είχε νομοθετήσει ότι τα παιδιά άνω των 15 ετών εξαιρούνται από τις ευάλωτες κατηγορίες και η εξέταση των αιτήσεων ασύλου τους θα γίνεται με ταχύρρυθμες διαδικασίες, και οι δύο είχαν προκαλέσει με παλαιότερες δηλώσεις τους, μερικές εκ των οποίων θα οδηγούσαν κάθε λογικό άνθρωπο και υπέρμαχο της αξιοκρατίας να τους αποκλείσει διά παντός από κάθε επιτελική θέση. Για παράδειγμα η κ. Αγαπηδάκη έκανε αναρτήσεις το 2016 και το 2017 στα social media για τον πρώην πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα του τύπου «Η διαφορά μας ξέρεις ποια είναι; Εσύ βγάζεις έρπη όταν αναγκάζεσαι να δουλέψεις. Εγώ βγάζω έρπη, κάθε φορά που μου χαλάς τη δουλειά…» ή «Τα παιδιά του Αλέξη Τσίπρα απολαμβάνουν τα καλά της αστικής τάξης» ή παρομοίαζε τον πρώην υπουργό Υγείας Παύλο Πολάκη «με μωρούλι με μουστάκι» που «ζητάει η μαμά του να κάνει τα κακάκια του στο γιο-γιο»!

Για τέτοιο επίπεδο μιλάμε. Είναι ο ίδιος άνθρωπος που έγραφε στα social media ότι η απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία ήταν σκηνοθεσία του Ερντογάν ο ίδιος άνθρωπος που υπερασπίστηκε την υφυπουργό Εργασία Δόμνα Μιχαηλίδου για τις δηλώσεις της όπου συνέδεε τους αγωνιστές του αντιδικτατορικού αγώνα με μια «συλλογική ψυχική νόσο» λέγοντας ότι ήταν «δικά μου λόγια»!

Με αυτά και μ’ αυτά η απόσταση της ΝΔ του Κυρ. Μητσοτάκη από την αξιοκρατία και την περίφημη αριστεία είναι τέτοια που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη, πολλώ δε μάλλον όταν οι εκλεκτοί του Μαξίμου φτάσουν στο πρώτο τρίμηνο της νέας τους θητείας, διάστημα για το οποίο θα αξιολογηθούν, όπως υπόσχεται το Μαξίμου, για να βγει από τη δύσκολη θέση.

Πηγή: Documento 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

430113696 386032271017011 577611428516139923 n

Ο Βαγγέλης Βλάχος αφιέρωσε στον Καραμανλή το βίντεο του Άδωνι με τα τρενάκια – «Αφού δεν καταλαβαίνουν…»

Με βίντεο του Άδωνι να... παίζει με τρενάκια ανέβασε ο Βαγγέλης Βλάχος θέλοντας να απαντήσει…

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

Λαζόπουλος 1

Χείμαρρος ο Λαζόπουλος: «H μικρή χούντα των Πλεύρη, Άδωνι και Βορίδη ανέλαβε τον ρόλο της συγκάλυψης» (video)

«Μην αφήσετε το τσεκούρι, κρατήστε ακέραιο το επάγγελμα σας του τσεκοροποιού», ανέφερε ο Λάκης Λαζόπουλος…

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

6168234

Στέφανος Κασσελάκης: Έσβησε τούρτα για τα γενέθλια του μετά την ορκωμοσία του – Τι δώρο του έκαναν (εικόνες)

Τούρτα για τα γενέθλια του έσβησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης, λίγο μετά την…

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

6168031

Πρώτη δήλωση 12χρονης για Κολωνό: «Θέλω να γίνω εισαγγελέας, να κλείνω στη φυλακή ανθρώπους όπως αυτούς που με βίασαν» (Video)

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη…

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

Χατζηπαναγιώτης

Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Οι πρώτες δηλώσεις μετά την περιπέτεια υγείας – «Αν καθυστερούσαμε πέντε λεπτά, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά» (video)

«Αν ήμουν μόνος μου, ίσως το άφηνα να δω αν θα περάσει», ανέφερε στις δηλώσεις…