Newsroom

Newsroom

Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Θάνο Μικρούτσικο

Με θερμά λόγια και συγκίνηση ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη

4993513

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο πολιτικός κόσμος της χώρας αποχαιρετούν με τα μηνύματα τους τον μεγάλο συνθέτη Θάνο Μικρούτσικο, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή σε ηλικία 72 ετών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, αναφέρει σε αποχαιρετιστήριο μήνυμά του: «Ο θάνατος του Θάνου Μικρούτσικου αποτελεί, αναμφισβήτητα, μεγάλη απώλεια για την Τέχνη και τον Πολιτισμό μας γενικότερα. Και η απώλεια αυτή είναι τόσο περισσότερο επώδυνη, όσο έρχεται σε μιαν εποχή, κατά την οποία τέτοια κενά είναι πολλαπλώς δυσαναπλήρωτα. Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του».

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του τονίζει: «Με την μοναδική μουσική του, αλλά και την πολιτική και κοινωνική του παρουσία, ο Θάνος Μικρούτσικος σφράγισε την εποχή μας. Τον αποχαιρετούμε καθώς ξεκίνησε να συναντήσει το Σταυρό του Νότου. Θερμά συλλυπητήρια στους δικούς του».

«Ο Θάνος Μικρούτσικος έφυγε για το Σταυρό του Νότου. Η Ελλάδα αποχαιρετά τον συνθέτη, τον καλλιτέχνη, τον ευαίσθητο άνθρωπο, τον παντοτινό εραστή της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Θα τον θυμόμαστε πάντα, μέσα από τη μουσική και τα τραγούδια του, αλλά και από το στίγμα που άφησε η ζωή του κοντά στους ταπεινούς και καταφρονεμένους» το μήνυμα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για την απώλεια του Θάνου Μικρούτσικου.

Ο Νίκος Παππάς έγαψε: «Έβαλε την ποίηση στα σπίτια του κόσμου, μας έμαθε να ονειρευόμαστε ταξίδια. Με τη βροχή, με τον καιρό που μας ορίζει, στο φτερό του καρχαρία… Αντίο».

Το ΚΚΕ σημείωσε:

Με άφατη θλίψη και βαθιά συγκίνηση αποχαιρετούμε έναν σπουδαίο άνθρωπο, τον ακριβό μας Θάνο Μικρούτσικο. Φαίνεται αβάστακτο, να μάθουμε να ζούμε, χωρίς εκείνον στη σκηνή. Γιατί ο Θάνος Μικρούτσικος δεν υπήρξε μόνο ανεπανάληπτος δημιουργός και συγκλονιστικός ερμηνευτής του έργου του. Πάνω απ’ όλα ήταν ένα ιδιοφυές πνεύμα, σπινθηροβόλο, κοφτερό και ανήσυχο, ένας βαθιά και πλατειά καλλιεργημένος διανοητής. “Οι δημιουργοί δεν γεννιούνται, δημιουργούνται” καθώς ο ίδιος έλεγε.

Εχθρός της συνήθειας, της επανάπαυσης και της παραίτησης, αυτός ο γενναίος μαχητής της ζωής, μας καλούσε και με το παράδειγμά του να διεκδικούμε το ακατόρθωτο, να μη φοβόμαστε τον χορό “στο φτερό του καρχαρία”, αν θέλουμε να νικήσουμε κάθε καταναγκασμό, κοινωνικό ή φυσικό, ακόμη και τον θάνατο.  

Κ. Αρβανίτης: Αντίο Θάνο… Σ’ ευχαριστούμε που τραγούδησες τη ζωή μας και τους αγώνες μας

Αντίο Θάνο… Σ’ ευχαριστούμε που τραγούδησες τη ζωή μας και τους αγώνες μας. Σ’ευχαριστούμε για τις σκέψεις σου που μας είχες εμπιστευτεί στην «Άλλη Διάσταση», στην @ERTsocial . youtube.com/watch?v=otuJxd…

Κ. Ζαχαριάδης: Τον αποχαιρετούμε, τον τιμούμε και για την πορεία του στην Αριστερά, τον ευχαριστούμε

Έφυγε απο τη ζωή ένας κορυφαίος δημιουργός, ένας άνθρωπος που ξεχώριζε, καινοτομούσε, άνοιγε δρόμους. Ο Θάνος Μικρούτσικος άφησε σπουδαία παρακαταθήκη. Τον αποχαιρετούμε, τον τιμούμε και για την πορεία του στην Αριστερά, τον ευχαριστούμε. Θα ζει πάντα μέσα απο τη δημιουργία του.

Χρήστος Γιαννούλης: Σιωπή και Οδύνη

Σιωπή και Οδύνη. Χόρευε πάντα στο φτερό του Καρχαρία. Δεν τον φοβάμαι τον θάνατο ρε…(09/2018).

 

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.