Ο πολιτικός κόσμος «αποχαιρετά» τον Ηλία Νικολακόπουλο

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά τον Ηλία Νικολακόπουλο που πέθανε σήμερα σε ηλικία 75 ετών.

4594646

Ο γνωστός εκλογικός αναλυτής, ομότιμος καθηγητής Κοινωνικής Θεωρίας και Κοινωνιολογίας, με έμφαση στην Εκλογική Κοινωνιολογία, του Πανεπιστημίου Αθηνών, σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ανακοπή καρδιάς ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου.

Τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας όσο και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτηση τους στα κοινωνικά δίκτυα εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους στην οικογένειά του. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «του χρωστάμε πάρα πολλά. Σήμερα αισθανθήκαμε ξαφνικά όλοι πιο φτωχοί» τόνισε στο συγκινητικό μήνυμα του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο συλλυπητήριο μήνυμά του σημειώνει ότι η ξαφνική απώλεια του αποτελεί πλήγμα για την επιστημονική έρευνα και τον σοβαρό πολιτικό διάλογο. «Η δημόσια σφαίρα και η αναλυτική σκέψη στη χώρα μας χάνουν έναν από τους πιο συνεπείς και ευγενείς υπηρέτες τους», ανέφερε χαρακτηριστικά

 

.

Τη θλίψη του για τον ξαφνικό θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλο εκφράζει σε συλλυπητήριο μήνυμά του πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης. «Ο Ηλίας Νικολακόπουλος ήταν μια φωτεινή ακαδημαϊκή παρουσία» σημειώνει.

Σύμφωνα με τον Ν. Ανδρουλάκη «Η προοδευτική σκέψη του και η τεκμηριωμένη πολιτική του ανάλυση ήταν απόλυτα συνυφασμένες με τις εκλογικές βραδιές επί σειρά ετών. Ο ξαφνικός θάνατος του με γεμίζει θλίψη” αναφέρει ο Ν.Ανδρουλάκης και εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά του στην οικογένεια του».

Τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του εκφράζει και το ΚΚΕ «Για τον αιφνίδιο θάνατο του Ηλία Νικολακόπουλου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή, το ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», σημείωσε στο μήνυμά του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια για την απώλεια του Ηλία Νικολακόπουλου, στην οικογένεια και τους οικείους του καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτικού επιστήμονα και αναλυτή.

 

 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…