Ο Πολάκης, το ΚΕΕΛΠΝΟ, οι "πειραγμένες" λίστες και η… παροιμία με τη γριά (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να συναντηθεί με τη διοίκησή του βρέθηκε σήμερα ο Παύλος Πολάκης. Αφορμή της επίσκεψης στάθηκε το ζήτημα των υποτιθέμενων «πειραγμένων» λιστών με τους επιτυχόντες γιατρούς για την κάλυψη των 100 πρώτων θέσεων στις ΜΕΘ.

5717860f1dc524d0718b4a34

Ο αναπληρωτής υπουργός υγείας επισκέφτηκε τα γραφεία του ΚΕΕΛΠΝΟ στο Μαρούσι και συναντήθηκε με τον πρόεδρό του, Θανάση Γιαννόπουλο.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, «κατόπιν συνάντησης που είχε σήμερα το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης με τη διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ, στα γραφεία του Οργανισμού, αποφασίστηκε να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία αξιολόγησης των ενστάσεων επί του προσωρινού Πίνακα Κατάταξης των γιατρών, ώστε να στελεχωθούν το συντομότερο δυνατό οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) των νοσοκομείων».

Αρκετά ΜΜΕ παρουσίασαν τη σημερινή επίσκεψη του Παύλου Πολάκη στο ΚΕΕΛΠΝΟ ως «εισβολή» του στην έκτακτη συνεδρίαση του Δ.Σ του Κέντρου που αφορούσε τις περιβόητες «πειραγμένες λίστες».

Η «ωμή» παρέμβαση

Δημοσίευμα του Κυριακάτικου Βήματος με τίτλο «Το μακρύ χέρι του Πολάκη στους διορισμούς γιατρών», επιχείρησε να διαμορφώσει ένα κλίμα «παρέμβασης» του αναπληρωτή υπουργού στις προσλήψεις γιατρών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Βήματος, ο κ. Πολάκης παρενέβη στη διαδικασία του διαγωνισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, παραποιώντας τους πίνακες βαθμολόγησης των επιτυχόντων προτού ακόμη ολοκληρώσει το έργο της η αρμόδια επιτροπή, καταστρατηγώντας τις προβλεπόμενες διατάξεις.

Όπως υποστήριζε μάλιστα το δημοσίευμα, οι αιτήσεις και τα πρωτότυπα δικαιολογητικά των υποψηφίων μεταφέρθηκαν στο γραφείο του Παύλου Πολάκη και μάλιστα εν ώρα εργασίας, από τη μετακλητή υπάλληλο στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Υγείας.

Βέβαια όλα τα δεδομένα δεν είναι όπως τα παρουσίαζε για ακόμη μια φορά εφημερίδα του ΔΟΛ συμφερόντων του «οφσορούχου» Σταύρου Ψυχάρη.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός αλλά και σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, διαπιστώθηκαν λάθη και παρατυπίες σε σημαντικό αριθμό αιτήσεων.

Όπως υπογράμμιζε το υπουργείο, «στο σύνολο των 198 έγκυρων αιτήσεων (υπήρχαν και 15 αιτήσεις που είχαν κριθεί από την επιτροπή του ΚΕΕΛΠΝΟ – και πράγματι ήταν – άκυρες, δεδομένου ότι αφορούσαν ειδικότητες ιατρών που δεν υπήρχαν στην προκήρυξη, ή είχαν ελλιπή στοιχεία) διαπιστώθηκε ότι 88 αιτήσεις είχαν κάποιες ή και όλες παρατυπίες» (μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση ΕΔΩ).

Επιπλέον, όπως έχει επισημάνει και ο ίδιος ο κ. Πολάκης για πρώτη φορά σε προκήρυξη του ΚΕΕΛΠΝΟ προσαρτήθηκε και καταρτίστηκε Πίνακας Κριτηρίων, καθώς και Πίνακας Κατάταξης. Όλα αυτά σύμφωνα με τις οδηγίες του ΑΣΕΠ όπως αυτές ορίζονται και εμφανίζονται στην ιστοσελίδα του.

ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, Ποτάμι, έκαναν σημαία το δημοσίευμα

Το δημοσίευμα του Βήματος φυσικά και θα έφερνε «θύελλα» αντιδράσεων από μεριάς αντιπολίτευσης. ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι εξέδωσαν ανακοινώσεις διαμαρτυρίας για το ζήτημα, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδας Γρηγοράκος έφερε το θέμα στη Βουλή.

Σε διαμαρτυρία για τις παρουσιαζόμενες ως παρεμβάσεις προχώρησε επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) και η ένωση νοσοκομειακών γιατρών Αττικής (ΕΙΝΑΠ).

Η… παροιμία

Εξερχόμενος του ΚΕΕΛΠΝΟ κατόπιν της συνάντησης που είχε με τον κ. Γιαννόπουλο ο κ. Πολάκης δήλωσε ότι θα «εξετασθούν όλες οι ενστάσεις και θα αναρτηθούν οι οριστικοί πίνακες των αποτελεσμάτων, προκειμένου άμεσα και γρήγορα να στελεχωθούν οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας».

Οι δημοσιογράφοι ρώτησαν τον υπουργό (σ.σ κυνηγώντας τον ουσιαστικά) για το αν σκοπεύει να παραιτηθεί από τη θέση του.

Ο κ. Πολάκης χρησιμοποίησε μια παροιμία για να απαντήσει. «Ό,τι έχει η γριά στο πεθυμιό της, το θωρεί και στο όνειρό της», είπε χαρακτηριστικά. Μεταφράζοντας κανείς τη σημασία της, διαπιστώνει πως σαφώς και δεν προτίθεται να παραιτηθεί όπως ίσως κάποιοι να επιθυμούν.

Ποινικές διώξεις στην «αμαρτωλή» διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για τις διαφημίσεις εκατομμυρίων

Υπενθυμίζεται πως μια εβδομάδα περίπου πριν, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Ράικου, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων στα μέλη της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ κατά τα έτη 2011-2013 για τα «αμαρτωλά» πεπραγμένα του Κέντρου.

Οι ποινικές διώξεις για απιστία σε βαθμό κακουργήματος ασκήθηκαν κατά των μελών της διοίκησης του ΚΕΕΛΠΝΟ η οποία όπως αποκάλυψε το HOT DOC δημοσιεύοντας αποκλειστικά το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ, φέρεται να μοίραζε «καυτό» διαφημιστικό χρήμα εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρίες ακόμη και αν προϋπόθετε να βαφτίζει τον καρκίνο… κολλητικό (διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ).


ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…