Ο Πιστόριους περιγράφει τη στιγμή της δολοφονίας της συντρόφου του – η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξή του λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση τ

Την πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τη δολοφονία της συντρόφου του Ρίβα Στέενκαμπ παραχώρησε ο Όσκαρ Πιστόριους.

576babe11dc524b25e8b484a

Μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο ΙΤV ο Πιστόριους δηλώνει ότι «δεν θα διαφωνούσε» με την άποψη εκείνων που αισθάνονται ότι πρέπει να τιμωρηθεί, επιμένει όμως ότι η δολοφονία της συντρόφου του ήταν ατύχημα.

Ο παραολυμπιονίκης ισχυρίζεται συγκεκριμένα ότι άκουσε έναν θόρυβο από την τουαλέτα και πριν το καταλάβει πυροβόλησε τέσσερις φορές.

«Άνοιξα την πόρτα του μπάνιου και είδα τη Ρίβα στην τουαλέτα. Τότε κατάλαβα ότι την είχα σκοτώσει. Έπεσα στα γόνατα και την τράβηξα στην αγκαλιά μου. Και την έβαλα στο πάτωμα και τράβηξα την κουρτίνα του μπάνιου και την έβαλα προσκέφαλό της».

Συνεχίζοντας την περιγραφή ο αθλητής λέει κλαίγοντας ότι παντού υπήρχε αίμα. «Υπήρχε τόσο αίμα που δεν μπορούσα να σταθώ όρθιος. Νόμιζα ότι η Ρίβα άρχιζε να αναπνέει και προσπάθησα να της κάνω τεχνητή αναπνοή αλλά υπήρχε τόσο αίμα».

Ο Πιστόριους, δηλώνει πάντως ότι θέλει να πιστεύει πως αν η Ρίβα μπορούσε να τον δει τώρα δεν θα ήθελε να χαραμίσει τη ζωή του πίσω από τα κάγκελα.

Η συνέντευξη του Όσκαρ Πιστόριους θα μεταδοθεί την Παρασκευή λίγες ημέρες πριν την ανακοίνωση της ποινής του (κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης 15 ετών το λιγότερο).

g