Ο Πινόκιο πρωθυπουργός

Ο Μητσοτάκης από την αρχή που εμφανίστηκε ο κορονοϊός προσπάθησε να μας κοροϊδέψει. Προσπάθησε να μας παραπλανήσει και να κάνει παιχνίδι με την πανδημία.

5e08470e825e632e6c2f6992

Αδύναμος ν’αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος, ότι ο κορονοϊός δεν είναι παίξε γέλασε και υπόθεση λίγων μηνών, νόμισε ότι θα ξεμπερδέψει γρήγορα μαζί του και ότι όλοι μαζί στο τέλος θα είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα. Ανεβασμένοι στα μπαλκόνια όπως μας ζήτησε η κυρία Μαρέβα, ανάμεσα σε αναμμένα κεριά, θα χειροκροτούμε μανιωδώς τους υγειονομικούς και θα τραγουδάμε πάνω σ’ένα τρελό φορτηγό τραγούδια με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Κι αυτός καβάλα στη καμήλα του Μωυσέως, θ’αγναντεύει ανέμελος τα ηλιοβασιλέματα της
Σαντορίνης… Ό
μως η πραγματικότητα των δώδεκα χιλιάδων νεκρών, ήταν πολύ διαφορετική και πολύ
κυνική. Μόλις χθες είδαμε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου του οποίου η ΜΕΘ παρουσίασε θνητότητα περίπου 100%. Και όταν κάποια στιγμή είχε ρωτηθεί για κάποια ιατρικά θέματα απάντησε, ότι είναι λογιστής και ότι δεν ξέρει απ’αυτά. Και εμείς που νομίζαμε ότι διοικητές των νοσοκομείων θα αναλάμβαναν οι άριστοι managers όπως μας είχαν υποσχεθεί κι όχι οι λογιστές.

Όλη αυτή η ενοχλητική και δυσάρεστη εξέλιξη της πανδημίας, έδωσε τη δυνατότητα στον Μητσοτάκη να αναδείξει την εκπληκτική ικανότητα του και το ιδιαίτερο χάρισμα που διαθέτει. Να ψεύδεται ασυστόλως. Ο Μητσοτάκης εκτός ότι ψευδόταν προεκλογικά, συνεχίζει να ψεύδεται με αυξανόμενο ρυθμό και κατά την διάρκεια της πρωθυπουργίας του. Έχει αναγάγει το ψέμα σε ιδιαίτερη τέχνη και η τεχνική του είναι απαράμιλλη. Τελευταίο του κατόρθωμα: «Η Ελλάδα υποδέχεται το καλοκαίρι, θωρακισμένη με την
ασπίδα του εμβολιασμού και οπλισμένη με το δόρυ του εθνικού σχεδίου ανάκαμψης». Απόσπασμα από τον χαιρετισμό του στο αναπτυξιακό συνέδριο της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Προτού καλά-καλά περάσουν εικοσιτέσσερις ώρες η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου τον διέψευσε: «Eίναι σαφές ότι είμαστε ακόμα μακριά από το επιθυμητό τείχος ανοσίας».

Για τον Μητσοτάκη δεν τρέχει τίποτα. Όσες χλαπάτσες και να φάει κατάμουτρα, όπως τώρα από την κυρία Βάνα Παπαευαγγέλου, εκείνος προχωρά ακάθεκτος μπροστά, ετοιμάζοντας το επόμενο ψέμα του. Ο ανεμελένιος συνεχίζει απτόητος. Δεν τον σταματά τίποτα. Η σύγχρονη λαϊκιστική δεξιά, κυβερνά μέσα στο ψέμα και τις παραδοξολογίες. Μέγας διδάξας του ψέματος ήταν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ ο Ντόναλντ Τράμπ. Ο συγγραφέας Έρικ Όλτερμαν στο βιβλίο του «Το ψεύδος στο κράτος: Γιατί οι πρόεδροι ψεύδονται – και γιατί ο Τραμπ είναι χειρότερος» αναλύει το πώς ο Τραμπ είχε μετατρέψει το ψεύδος κυριολεκτικά σε καθημερινή πρακτική, χωρίς να έχει αναστολές ή να προσπαθεί να το αποκρύψει. Σύμφωνα με την Washington Post ο τέως πρόεδρος των ΗΠΑ έχει πει πάνω από 20.000 ψέματα! Υπήρχαν ψέματα τα οποία ο Τραμπ έχει πει πάνω από 300 φορές!

Κάτι παρόμοιο κάνει κι ο Μητσοτάκης. Αφού η πραγματικότητα δεν είναι φιλική μαζί του ξεφουρνίζει ένα ψέμα και φέρνει την πραγματικότητα στα μέτρα του. Είναι αστείο που ένας αξιοπρεπής υποτίθεται κύριος όπως ο Μητσοτάκης, λέει με τέτοια ευκολία και συνεχώς ψέματα. Αλλάζει τα νούμερα των εμβολιασμών όπως τον βολεύουν. Αλλάζει την θέση της Ελλάδας σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση. Ψέματα για τις ΜΕΘ, ψέματα γα τους εμβολιασμούς, ψέματα για το τείχος προστασίας ενάντια στην πανδημία. Ψέματα για το ασφαλιστικό, ψέματα για την αστυνομία, τους πρόσφυγες, τα πανεπιστήμια, τους φοιτητές. Ψέματα στη Σαντορίνη, στην Αστυπάλαια , στην Αθήνα, στην Θεσσαλονίκη, στην
Πάτρα. Ψέματα παντού. Ψέματα την Κυριακή, τη Δευτέρα, την Τρίτη, την Τετάρτη. Ψέματα
όλες τις μέρες της εβδομάδας.

Και βέβαια εδώ δεν είναι BBC για να κινδυνεύει να τον ξεβρακώσουν, όπως την έπαθε ο υπουργός τουρισμού Χάρης Θεοχάρης. Εδώ οι δημοσιογράφοι τον Μητσοτάκη τον σέβονται και τον αγαπούν. Δεν θέλουν να τον κακοκαρδίσουν. Κανένας Johnny Pretenteri, κανένας «σοβαρός» Αλέξης Παπαχελάς και κανένας «εύθικτος» περί την δημοσιογραφική του αξιοπιστία Νίκος Χατζηνικολάου, δεν πρόκειται ποτέ να του πουν: «Άνθρωπε μας, μας έχεις φλομώσει στα ψέματα. Πες μας και μια αλήθεια κι ας πέσει στον γιαλό.»

Σύμφωνα με τον συγγραφέα Έρικ Όλτερμαν. «η τομή που έκανε ο Τραμπ, ήταν ότι δεν τον ένοιαζε ότι γνωρίζεις πως λέει ψέματα όταν λέει ψέματα. Και δεν αισθανόταν πως χάνει την αξιοπρέπειά του όταν έλεγε ψέματα.» Ομοίως και με τον Μητσοτάκη. Λέει ψέματα και δεν αισθάνεται πως χάνει την αξιοπρέπειά του όταν ψεύδεται. Έχει συνηθίσει. Για αυτό και συνεχίζει απτόητος. Είναι βέβαιο ότι θα
συνεχίσει να λέει ψέματα και τον Ιούνιο και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο, θα συνεχίζει να μιλά για την καταπληκτική διαχείριση της πανδημίας και του εμβολιασμού, το τείχος προστασίας που πλησιάζει, για το τελευταίο μίλι, που όλο και κοντεύει, για την εκπληκτική ασφάλεια που αισθάνονται οι τουρίστες στην Ελλάδα .

Πλέον ο Μητσοτάκης έχει ξεφύγει. Είναι ένας μανιακός του ψέματος. Είναι εξαρτημένος από αυτό. Είναι ένας ψεμοholic. Ένας εξαρτημένος Πινόκιο. Ας απολαύσουμε λοιπόν τον κουστουμαρισμένο κύριο που περιφέρεται ανά την Ελλάδα και απτόητος ξεφουρνίζει το ένα ψέμα μετά το άλλο, άσχετα εάν εντός εικοσιτετραώρου έχει διαψευστεί.

Ας δείξουμε κατανόηση. Ίσως το μεγάλο του όνειρο είναι να μείνει στην ιστορία ξεπερνώντας τον Τραμπ και τα 20000 ψέματα του. Και να τον γράψουν στο Βιβλίο Γκίνες ως τον αρχιψεύταρο πρωθυπουργό…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

Τσιμτσιλή Παπανώτα

Η Τσιμτσιλή αποκάλυψε πως… δεν έκλεισε μάτι για τον Παπανώτα: «Τέλος η πολιτική» (video)

H Σταματίνα Τσιμτσιλή μίλησε για όσα έγιναν τις τελευταίες ώρες με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Παπανώτα

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…