ΒΚ

Βούλα Κεχαγιά

Ο «πίνακας» του Μακεδονικού και η βουβαμάρα στη ΝΔ

Προφανώς και η Πειραιώς δεν θέλει να ανοίξει εκ νέου η σχετική συζήτηση, αφού τα ντοκουµέντα φανερώνουν πρώτιστα την υποκρισία της ΝΔ τον τελευταίο ενάµιση χρόνο για αµιγώς πολιτικούς λόγους.

2575327

Eσχάτως πληροφορηθήκαµε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ -εφόσον το κόµµα του κερδίσει τις εκλογές και ο ίδιος ορκιστεί πρωθυπουργός- θα διακοσµήσει το γραφείο του µε έναν ωραίο µπλε πίνακα που τώρα απολαµβάνει στα κεντρικά της Πειραιώς. Δεν είναι κακό να αναφέρεται και σε τέτοια θέµατα, ιδίως όταν ερωτάται σχετικά. Οι πολιτικοί δεν πρέπει να είναι αποστειρωµένα πρόσωπα που κινούνται µέσα σε γυάλες, έχοντας άγνοια των διεργασιών που συντελούνται στην κοινωνία, αλλά πρέπει να είναι κανονικοί άνθρωποι.

Αυτό που εντυπωσιάζει είναι πως ο κ. Μητσοτάκης τα τελευταία 24ωρα δεν έχει πει ούτε µία κουβέντα για τις αποκαλύψεις περί το Μακεδονικό που αφορούν τη διακυβέρνηση Καραµανλή και τις επιστολές που έφευγαν µε πυκνή συχνότητα από το γραφείο του προς αξιωµατούχους των ΗΠΑ και της ΕΕ. Και ποιος δεν πήρε γράµµα από τον πρώην πρωθυπουργό για την αποδοχή της ονοµασίας Μακεδονία-Σκόπια, µε πρώτο και καλύτερο τον Μπους: Σρέντερ – Γερµανός καγκελάριος, Θαπατέρο – Ισπανός πρωθυπουργός, Γιούνκερ – πρόεδρος Ευρωπαϊκού Συµβουλίου, Ρεν -Επίτροπος Οικονοµικών, Σολάνα – επικεφαλής Εξωτερικών Υποθέσεων ΕΕ.

Η Νέα Δηµοκρατία, το κόµµα που επένδυσε πολιτικά στη Συµφωνία των Πρεσπών, για την οποία σηµειωτέον προκάλεσε και πρόταση µοµφής (πριν από έναν χρόνο) κατά της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ µιλώντας για ενδοτισµό, προδοσίες και ξεπουλήµατα, αγνοεί επιδεικτικά το περιεχόµενο των επιστολών και υπεκφεύγει µε σχόλια του τύπου «µα το Βουκουρέστι», «εκ του αποτελέσµατος» κ.λπ. Και αυτό παρότι δείχνουν πολιτική βούληση για δροµολόγηση της επίλυσης του Μακεδονικού στη βάση διπλής ονοµασίας µε τον όρο «Μακεδονία».

Προφανώς και η Πειραιώς δεν θέλει να ανοίξει εκ νέου η σχετική συζήτηση, αφού τα ντοκουµέντα φανερώνουν πρώτιστα την υποκρισία της ΝΔ τον τελευταίο ενάµιση χρόνο για αµιγώς πολιτικούς λόγους. Βεβαίως υπάρχει και ακόµη ένα θέµα που γεννάται. Η ΝΔ δεν έβγαλε καν ανακοίνωση για να υποβαθµίσει τις αποκαλύψεις για τις επιστολές εκείνης της περιόδου που καταρρίπτουν τον µύθο περί νέου µακεδονικού αγώνα. Η Νέα Δηµοκρατία µε τη στάση της όχι µόνο επιχειρεί να «θάψει» ένα ζήτηµα που η ίδια µετέτρεψε σε κεντρική σηµαία της, αλλά συγχρόνως µε τη σιωπή της «αδειάζει» τον πρώην πρωθυπουργό που λίγες ηµέρες πριν έσπασε τη δική του δεκαετή σιωπή προς χάριν της εκλογικής νίκης της νέας ηγεσίας.

Πηγή: ethnos.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…