Ο Πέτσας βάφτισε τον Άδωνη «απλό πολίτη»

Δε συνέφεραν την κυβέρνηση αυτά που είπε ο Άδωνης Γεωργιάδης οπότε αυτόματα «υποβιβάστηκε» σε... πολίτης από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο

NewsRoom 25/06/2020 | 17:12

Σκούρα τα βρήκε για άλλη μια φορά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τη θέση που εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνης Γεωργιάδης, ότι η εισαγγελέας Ελένη Τολουπάκη θα πρέπει να μπει στη φυλακή.

«Συμμερίζεται η Κυβέρνηση την άποψη του Άδωνη Γεωργιάδη ότι πρέπει να μπει η εισαγγελέας Ελένη Τουλουπάκη φυλακή; Δεν συνιστά αυτό παρέμβαση στη Δικαιοσύνη;», ήταν το εύλογο ερώτημα που κλήθηκε να απαντήσει ο Στέλιος Πέτσας στο σημερινό briefing. 

Επειδή λοιπόν η απαράδεκτη αναφορά ενός πρωτοκλασάτου υπουργού της κυβέρνησης και αντιπροέδρου του κυβερνώντος κόμματος δεν συνέφερε προφανώς την κυβέρνηση, ο Στέλιος Πέτσας άδειασε... «στην ψύχρα» τον Άδωνη Γεωργιάδη, υποστηρίζοντας ότι δε μίλησε ως υπουργός αλλά ως... αγανακτισμένος πολίτης.

«Ο κ. Γεωργιάδης δεν μίλησε ως Υπουργός της Κυβέρνησης, αλλά ως ένας πολίτης που εξέφρασε μία προσωπική αγανάκτηση, για το γεγονός ότι η υπόθεσή του δεν έχει διαλευκανθεί, εδώ και χρόνια. Η Κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα ότι δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και σέβεται απολύτως τη διάκριση των εξουσιών», είπε συγκεκριμένα ο Στέλιος Πέτσας.

Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε πάντως αν ο ίδιος ο Άδωνης Γεωργιάδης θα εκτιμήσει την πρόωρη αποχώρησή του από το κυβερνητικό σχήμα και αν στην επόμενη συνέντευξή του θα αφήσει τις «σπόντες» του προς τον κ. Πέτσα.