ΜΝ

Μάκης Νοδάρος

Ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων απαντά στις συκοφαντίες της “μονταζιέρας” της ΝΔ

Απάντηση στην «μονταζιέρα» της ΝΔ που επιχειρεί με υπερβολές , ανακρίβειες και ψέματα να πλήξει προεκλογικά τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλατσιάτο, έδωσε χθες ο ίδιος κάνοντας λόγο για …πανικό της ΝΔ από την επερχόμενη εκλογική συντριβή των εκλεκτών της στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

5cd41e0a825e63133a3079a3

Όπως σημειώνεται στην σχετική ανακοίνωση ,σε μεταμεσονύχτιο δημοσίευμα του ιστότοπου thepresident.gr, διαχειριστής του οποίου αναγράφεται ότι είναι ο Γιώργος Μουρούτης, γνωστός στενός συνεργάτης του πρ. Πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά και με θέσεις ευθύνης στο τότε κυβερνητικό επιτελείο, γίνεται άγρια, ανήθικη και με ψευδή και χαλκευμένα στοιχεία επίθεση στον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

« Φυσικά, δεν είχαμε καμία αμφιβολία ότι το εν λόγω δημοσίευμα θα τύγχανε αναπαραγωγής από όλα τα συστημικά ΜΜΕ, όπερ και εγένετο με πρώτο και καλύτερο το «Πρώτο Θέμα». Αναπαραγωγή είδησης που δεν ελέχθηκε, δεν διασταυρώθηκε και οι συντάκτες της οποίας δεν μπήκαν καν στον κόπο να αναζητήσουν την άλλη άποψη, εν προκειμένω τη δική μας.» – σημειώνει ο κ. Γαλιατσάτος και προσθέτει :

« Πέραν του γεγονότος ότι στο εν λόγω δημοσίευμα παρουσιάζονται στοιχεία που αποτελούν προσωπικά δεδομένα, τα οποία διαθέτουν στην κατοχή τους μόνο οι Τράπεζες και οι δικηγόροι αυτών, και για τα οποία διαφυλάσσοντας την αξιοπρέπεια και την τιμή μας θα κινηθούμε δικαστικά εναντίον όσων τα διακινούν και όσων τα αναπαραγάγουν, δηλώνουμε ρητά ότι ακόμη κι αυτά τα στοιχεία έχουν παρουσιαστεί μερικώς ή με ασάφεια ώστε να δημιουργούνται εντυπώσεις ή αποσιωπηθεί όσα δεν «συμφέρουν» τους συντάκτες.

Και εξηγούμαστε:

Ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος ομού μετά του συνεταίρου του έλαβαν το 2009 δάνειο ύψους 800.000 ευρώ για την ανέγερση πολυκατοικίας και ενός συγκροτήματος γραφείων στην Κεφαλονιά. Η οικοδομική κρίση που έπληξε όλη την Ελλάδα, από την ανάληψη της κυβέρνησης Σαμαρά, δημιούργησε χρέος στις Τράπεζες για τον εν λόγω ποσό που βαρύνει εξ’ ημισίας τους δύο δανειολήπτες. Επιπροσθέτως για το χρέος αυτό υπάρχουν εμπράγματες εξασφαλίσεις με ακίνητα υπερδιπλάσιας αξίας του ληφθέντος δανείου, ενώ τηρώντας τη διαφάνεια και τη νομιμότητα έχει δηλωθεί η οφειλή στο πόθεν έσχες μας.

Συνεπώς το χρέος του Περιφερειάρχη ούτε ελήφθη χάρην της κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ (αφού αυτό συνέβη το 2009) ούτε είναι του ύψους που διατείνεται το παπαγαλάκι της Πειραιώς ούτε και τον βαρύνει εξ’ ολοκλήρου, αλλά κι ούτε δόθηκε από τις συστημικές τράπεζες χωρίς τις απαραίτητες εγγυήσεις.

Το δικό μας όνομα επιπροσθέτως ούτε έχει ενταχθεί σε λίστες παρανόμως πλουτισάντων, ούτε σε εκείνους που ερευνά το ΣΔΟΕ, ούτε γίναμε αντικείμενο συζήτησης στη Βουλή για δυσθεώρητου ύψους περιουσίες. Εμείς στην πολιτική μπήκαμε με περιουσία ίση με εκείνη του μέσου Έλληνα και ολοκληρώνουμε την παρούσα αυτοδιοικητική μας θητεία ακόμη φτωχότεροι, χωρίς να έχουμε χρησιμοποιήσει θέσεις και γνωριμίες σε όφελός μας, όπως οφείλει να πράττει κάθε ένας ή μια που διεκδικεί τη ψήφο των πολιτών.

Περιμένουμε φυσικά, κι επειδή μας χωρίζουν μόλις δύο εβδομάδες από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, διάστημα που καθίσταται «πονηρό» για τέτοιου είδους αναρτήσεις, το παρόν να λάβει την ίδια δημοσιότητα που έλαβε το γονατογράφημα του ιστοτόπου του κ. Μουρούτη.

Είναι γεγονός ότι αναμέναμε τα πάντα από τη ΝΔ και τους εκλεκτούς της στην Περιφέρεια, μπροστά στη δημοσκοπική κατρακύλα και την αποδοχή που δείχνει ο λαός των Ιονίων Νήσων στην παρούσα περιφερειακή αρχή. Άλλωστε τι να περιμένει κανείς από εκείνους που δυιλύζουν τον Γαλιατσάτο και καταπίνουν αμάσητο τον Νίκο Γεωργιάδη; Γι΄αυτό και δεν εντυπωσιαζόμαστε για το δρόμο που βαδίζουν, εκείνον της λάσπης, του βούρκου, της μονταζιέρας και της δολοφονίας χαρακτήρων. Επειδή είμαστε κρυστάλινα καθαροί, επειδή ποτέ δεν κρύψαμε τίποτα από το λαό των Ιονίων Νήσων, επειδή η Ελλάδα είναι μικρή χώρα κι όλοι γνωριζόμαστε καλά, επιφυλλασόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας, δηλώνοντας ρητά ότι για θέματα αξιοπρέπειας δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε καμία έκπτωση.’

Πηγή: apokalypseis.com 

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…