Ο περήφανος μπαμπάς του Γιαννάκη...

Κυριακάτικες βόλτες... για λίγους

Αντώνης Ρηγόπουλος 04/11/2019 | 14:30

Αν ο σκοπός του Κωστή Χατζηδάκη ήταν να γίνει viral «πατώντας» πάνω στην ύπαρξη του γιου του τότε το κατάφερε περίφημα. 

Το διαδίκτυο έχει γεμίσει τις τελευταίες ώρες από αναδημοσιεύσεις της «μπαμπαδίστικης» ανάρτησης του αντιπροέδρου της ΝΔ που εκτέθηκε ανεπανόρθωτα στην προσπάθειά του να υπερβεί τον εαυτό του και να υποκριθεί (ανεπιτυχώς) ότι είναι «ένας από μας».

«Εκμεταλλευόμενοι το νόμο που ψήφισε πριν μερικά χρόνια ο μπαμπάς πήγαμε για ψώνια Κυριακάτικα!», γράφει στην ανάρτησή του ο Κωστής Χατζηδάκης. 

«Εκμεταλλευόμενοι». Ίσως αυτή πάντως να είναι η πιο σωστή λέξη που θα μπορούσε να επιλέξει. Ανίκανος να αντιληφθεί την κοινωνική πραγματικότητα που ο ίδιος δημιούργησε με τον νόμο που «ψήφισε πριν μερικά χρόνια», στέρησε από χιλιάδες παιδιά τους μπαμπάδες και τις μαμάδες τους στα κυριακάτικα τραπέζια.

Άλλωστε ο «τεχνοκράτης» Κωστής Χατζηδάκης, όταν πάει για ψώνια κυριακάτικα, στα πρόσωπα των εργαζομένων των καταστημάτων των εμπορικών κέντρων που επισκέπτεται δε βλέπει μαμάδες και μπαμπάδες. Βλέπει μόνο υποψήφιους τεμπέληδες που... απελευθερώνονται μέσω της εργασίας που ο ίδιος περηφανεύεται ότι θεσμοθέτησε.

Πάντως το υποσυνείδητο του κ. Χατζηδάκη μάλλον ακόμη λειτουργεί εν αγνοία του. «Στο μέλλον θα δούμε αν στο Γιάννη αρέσει αυτό το μέτρο», καταλήγει η ανάρτηση του υπουργού περιβάλλοντος, την οποία έχει συνοδεύσει με φωτογραφίες του ίδιου και του γιου του, ευτυχώς χωρίς να δείχνει το πρόσωπό του.

Θα του αρέσει λοιπόν του μικρού Γιάννη; Εξαρτάται... Αν ο Γιάννης γίνει, έστω και για λίγους μήνες της ζωής του, ένας απλός εργαζόμενος σε εμπορικά καταστήματα με βάρδιες, διπλοβάρδιες και «Μαύρες Παρασκευές», με απλήρωτες Κυριακές, με κουπόνια σούπερ μάρκετ και βενζίνης αντί για αξιοπρεπείς μισθούς, με δυσκολία να συναντήσει τη μελλοντική του σχέση επειδή και οι δύο θα δουλεύουν πολλές ώρες, με εργοδοτική τρομοκρατία, με deadlines, στόχους και υποσχέσεις για bonus αν πουλήσει στην επιχείρηση το 67% της ψυχής του, τότε ίσως και να μη του αρέσει ο νόμος που είχε ψηφίσει κάποτε ο μπαμπάς...

Αν όμως μεγαλώσει ως παιδί υπουργού, όπως φαίνεται να τον μεγαλώνει ο κ. Χατζηδάκης -κρίνοντας αποκλειστικά από τη συγκεκριμένη ανάρτηση και χωρίς καμία επικριτική διάθεση τουλάχιστον ως προς αυτό- τότε μάλλον ναι... θα του αρέσει του Γιάννη ο νόμος του μπαμπά και θα πηγαίνει για ψώνια τις Κυριακές μνημονεύοντάς τον ως εθνικό ευεργέτη.