Ο Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον της ΕΣΗΕΑ την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά του Documento

Έκανε λόγο για «αστοχία», καθώς αναγνώρισε ότι θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί έστω μια αράδα για το δημοσίευμα που αντέκρουσε ο αν. υπουργός Εξωτερικών. 

5318766 1

Συνάντηση με το ΔΣ της  ΈΣΗΕΑ είχε ο πρόεδρος και διευθυντής του ΑΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, εξαιτίας των καταγγελιών που σωρεύτηκαν κατά του τρόπου λειτουργίας του πρακτορείου. Παρά τις δηλώσεις του στο Documento περί «απόλυτης τήρησης της δημοσιογραφικής δεοντολογίας», ο κ. Περδικάρης παραδέχτηκε ενώπιον του ΔΣ της Ένωσης την αντιδεοντολογική συμπεριφορά κατά της εφημερίδας.

Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές, όταν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ επισήμαναν στον πρόεδρο και διευθυντή του ΑΠΕ την απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στο ρεπορτάζ του Documento από το τηλεγράφημα του πρακτορείου για τη «διάψευση» από τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ο κ. Περδικάρης προτίμησε να παραδεχτεί το λάθος του και όχι να επιμείνει στην παραχάραξη της δεοντολογίας.

Έκανε λόγο για «αστοχία», καθώς αναγνώρισε ότι θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί έστω μια αράδα για το δημοσίευμα που αντέκρουσε ο αν. υπουργός Εξωτερικών. Υπενθυμίζεται πως όταν ο δημοσιογράφος της εφημερίδας, Άγγελος Προβολισιάνος, επικοινώνησε μαζί του για να ζητήσει επίσημες απαντήσεις σε σχέση με την αποσιώπηση του ρεπορτάζ, ο Αιμίλιος Περδικάρης έκρινε πως η πρακτική αυτή ήταν «απόλυτα δεοντολογική», αφού το ΑΠΕ «μεταφέρει μόνο πρωτογενείς ειδήσεις».

Την προηγούμενη Τετάρτη, στα γραφεία της Ένωσης βρέθηκαν μία διευθύντρια σύνταξης και ένας αρχισυντάκτης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για να παράσχουν εξηγήσεις σχετικά με μία σημαντική καταγγελία. Η συζήτηση διευρύνθηκε σε φαινόμενα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αφορούν τη δημοσιογραφική αξιολόγηση και τη (μη) τήρηση της δεοντολογίας από την πλευρά του πρακτορείου, με τα μέλη του ΔΣ της Ένωσης να προχωρούν σε συστάσεις και για την καταγγελία του Documento.

Σε κάθε περίπτωση, η παραδοχή του κ. Περδικάκη είναι ευπρόσδεκτη, καθώς δείχνει πως κατανόησε τον λανθασμένο χειρισμό κατά του Documento και του συντάκτη του. Η επιμονή της εφημερίδας στο θέμα αυτό δεν ήταν μόνο μία αντίδραση έναντι της ελλιπούς ενημέρωσης του αναγνωστικού κοινού, η οποία είχε ως συνέπεια να παρουσιαστούν η εφημερίδα και ο συντάκτης ως πομποί ψευδών ειδήσεων. Το κυριότερο είναι η συγκεκριμένη πρακτική να μην επαναληφθεί έναντι κανενός συναδέλφου και Μέσου. 

Πηγή: documentonews.gr

 

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2 ετών έπαθε σοβαρά εγκαύματα και δίνει μάχη- Ο πατέρας της έβαζε βενζίνη με μπιτόνι σε ΙΧ

εκαβ

Θεσσαλονίκη: Κοριτσάκι 2 ετών έπαθε σοβαρά εγκαύματα και δίνει μάχη- Ο πατέρας της έβαζε βενζίνη με μπιτόνι σε ΙΧ

Μάλιστα κρίθηκε αναγκαίο να γίνει αεροδιακομιδή στο Παίδων για το 2χρονο κοριτσάκι από τη Θεσσαλονίκη

Νυκταλγία: Την Παρασκευή 31 Μαΐου η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου

nostalgia 768x554 1 1

Νυκταλγία: Την Παρασκευή 31 Μαΐου η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Πέτρου Βασιλάκου, Νυκταλγία, θα γίνει την Παρασκευή από τις…

Ναταλί Κακαβά: Τέλος από αντιδήμαρχος Σαρωνικού – Οι καταγγελίες και η σκληρή απάντηση του Δημάρχου

ddaf3a13207f49b3a62fd817e2f7a167

Ναταλί Κακαβά: Τέλος από αντιδήμαρχος Σαρωνικού – Οι καταγγελίες και η σκληρή απάντηση του Δημάρχου

Μάλιστα η Ναταλί Κακαβά αναφέρει ότι παραιτήθηκε, ενώ ο δήμαρχος Δημήτρης Παπαχρήστου μιλάει για παύση…