Την απόφαση της Ισπανίας να απέχει από τη Eurovision, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον στη Γάζα, σχολίασε με μήνυμα του ο Πέδρο Σάντσεθ, αναφέροντας πως αυτή η συνθήκη φέρνει τη χώρα του «στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Πιο συγκεκριμένα, ο Ισπανός πρωθυπουργό μια ημέρα πριν τον τελικό της Αυστρίας, σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του στην πλατφόρμα X τόνισε ότι απέναντι σε έναν παράνομο πόλεμο και μια γενοκτονία, η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή.
«Δεν μπορούμε να μείνουμε αδιάφοροι σε όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στη Γάζα και στον Λίβανο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σάντσεθ.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάντσεθ
«Απέναντι σε έναν παράνομο πόλεμο και επίσης σε γενοκτονία, η σιωπή δεν αποτελεί επιλογή. Και δεν μπορούμε να παραμείνουμε αδιάφοροι σε όσα συνεχίζουν να συμβαίνουν στη Γάζα και στον Λίβανο.
Αυτή η χρονιά, επομένως, θα είναι πράγματι διαφορετική. Δεν θα είμαστε στη Βιέννη, αλλά το κάνουμε με την πεποίθηση ότι βρισκόμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας».
Este año no estaremos en Eurovisión, pero lo haremos con la convicción de estar en el lado correcto de la historia.
Por coherencia, responsabilidad y humanidad. pic.twitter.com/cnTt7Kc5rk
— Pedro Sánchez (@sanchezcastejon) May 15, 2026
Διαβάστε επίσης:
Ηλιούπολη: Έρευνα για τη διαρροή σημειωμάτων των δύο κοριτσιών – Παρέμβαση του Αρείου Πάγου
Νέα Αριστερά: Προ των πυλών μαζική αποχώρηση βουλευτών για το κόμμα Τσίπρα
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr
Facebook
Twitter
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια
Επικοινωνία