Ο Παυλόπουλος επέκρινε το PSI κι ο Λοβέρδος το υπερασπίσθηκε "σφυρίζοντας" θεσμικό "φάουλ"

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για τις αρνητικές συνέπειες που είχε το PSI στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη λαβή κι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων έσπευσε να υπερασπισθεί το "παιδί" της κυβέρνησης Παπαδήμου.

pavlopoulos loverdos

Επίθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έκανε ο Ανδρέας Λοβέρδος με αφορμή δήλωση του Προκόπη Παυλόπουλου για τις αρνητικές συνέπειες που είχε το PSI στα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε τη λαβή κι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και υπουργός των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων έσπευσε να υπερασπισθεί το “παιδί” της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Εκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αναμείχθηκε στη πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI», ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Λοβέρδος, υπουργός Υγείας όταν έγινε το κούρεμα των ομολόγων των ασφαλιστικών ταμείων στο πλαίσιο του PSI, το χειμώνα του 2012.

Η άποψη αυτή του Προέδρου της Δημοκρατίας, τόνισε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, αποτελεί άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα, καθώς «δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική», ενώ σημειώνει ακόμη ότι πρόκειται για αντίφαση, καθώς ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI, όπως είπε.

Προσπάθησε να εξηγήσει αυτή του την άποψη λέγοντας πως τα στοιχεία διαψεύδουν τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, καθώς το πρόβλημα των ασφαλιστικών ταμείων έχει κυρίως σχέση με την κρίση και την ύφεση και όχι με το PSI. 

Δε λέει όλη την αλήθεια ο Λοβέρδος

Ο κ. Λοβέρδος για άλλη μια φορά διαβάζει επιλεκτικά τα στοιχεία και σκοπίμως κρύβει τη μεγάλη εικόνα. Διότι, όντως η ύφεση κι η ανεργία είναι οι κύριες αιτίες κατάρρευσης των ταμείων, με το κούρεμα ομολόγων (PSI) και το σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων να αποτελειώνουν το κακό. Όμως την ύφεση και την ανεργία ποιός τη δημιούργησε; Μήπως τα αποτελέσματα των μνημονίων και του αποτυχημένου κουρέματος χρέους, δηλαδή του PSI, που ο κ. Λοβέρδος ως υπουργός εφάρμοσε..; 

Και ο κ. Παυλόπουλος υπερψήφισε, για να λέμε “τα σύκα – σύκα και τη σκάφη – σκάφη”…

ΦΩΤΟ: ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, eurokinissi

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

ταυρος

Επίσημα στοιχεία ζητά φιλοζωική ομοσπονδία για το σούβλισμα του ταύρου στην Κρήτη

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει το σούβλισμα ταύρου σε χωριό της Κρήτης στα πλαίσια του «εορτασμού» του Αγίου…