Ο Παύλος ζει» «δονεί» ξανά τους δρόμους

Ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση για τα εννέα χρόνια εννέα για τη δολοφονία του αντιφασίστα ράπερ στη Νίκαια από τα οργανωμένα τάγματα εφόδου της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής

παυλος πορεια

Με την αντιφασιστική πορεία που γίνεται στο Κερατσίνι, στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, κορυφώνονται οι εκδηλώσεις του «Αντιφασιστικού Σεπτέμβρη 2022», που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, για τη συμπλήρωση 9 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά. Πριν απο λίγο ολοκληρώθηκε η μαζική αντιφασιστική διαδήλωση  Με κεντρικό σύνθημα «Στον τόπο μας ναζί δεν χωράνε . Δεν εφησυχάζουμε, δε ξεχνάμε. Η υπόθεση του Παύλου , υπόθεση όλων μας» αντιφασιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, οργανώσεις και συλλογικότητες της Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου, εργατικά σωματεία, φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι συγκεντρώθηκαν αρχικά στην οδό Παύλου Φύσσα, στο μνημείο όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας, και πραγματοποίησαν πορεία με κατεύθυνση το μπλόκο της Κοκκινιάς. Στην κεφαλή της πορείας βρίσκονταν οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Μάγδα και Παναγιώτης, ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου, Γιάννης, καθώς επίσης και συγγενείς και φίλοι, κρατώντας πανό πανό του συλλόγου Πολιτισμού Παύλος Killah P. Φύσσας.

 

«Είναι ημέρα μνήμης. Εννέα χρόνια τίποτα δεν έχει τελειώσει, όλα είναι εκεί, όπως και στα εννέα χρόνια», δήλωσε μεταξύ άλλων η Μάγδα Φύσσα ενώ προσέθεσε ότι ξεκινάει σε δεύτερο βαθμό η δίκη για την Χρυσή Αυγή. «Μεγάλη δίκη. Κι αυτή θα είναι χρονοβόρα, έχουμε έναν αγώνα μπροστά μας», ανέφερε.

«Μέχρι σήμερα, εννέα χρόνια, οικογένειες φίλοι , όσοι έχουν πονέσει, δεν έχει αλλάξει κάτι, είναι ακριβώς το ίδιο. Είναι όπως την πρώτη μέρα. Αυτό που κάνουμε κάθε χρόνο τέτοια μέρα είναι να τιμούμε τον Παύλο, να τον σηκώνουμε στους ώμους μας, και να τον πηγαίνουμε κάθε χρόνο στην τελευταία του κατοικία. Αυτό κάνουμε σήμερα», σημείωσε και προσέθεσε ότι ήταν «μια στυγερή δολοφονία εν καιρώ ειρήνης στο σπίτι του».

 

 

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ