Ο Πάτσης στέλνει μηνύματα. Ποιος τα παίρνει;

Εγώ απλώς θα παραθέσω μερικά πράγματα που δεν είναι ακόμη γνωστά αλλά θα ερευνηθούν άμεσα. Σημειώστε λοιπόν:

1000

Δεν αμφισβητώ ότι ο κ. Ανδρέας Πάτσης είναι ένα από τα (κατά Κυριάκο Μητσοτάκη) «καλύτερα βιογραφικά της χώρας», αλλά είναι και ένα από τα πιο μαγικά. Μπαίνεις στο ίντερνετ να διαβάσεις το κείμενο που άλλοτε συνόδευε εκείνη τη φωτογραφία του Ανδρέα Πάτση με το κομοδινί μαλλί και έχει εξαφανιστεί. Χαμένοι οι πανεπιστημιακοί τίτλοι, χαμένες και οι επιδόσεις. Μόνο στο σύντομο βιογραφικό του «παγκόσμιου» (ναι, global το αποκαλεί) νομικού του γραφείου ο κ. Πάτσης μάς ενημερώνει για το πόσες χώρες έχει επισκεφθεί για να μιλήσει σε συνέδρια. Μας ενημερώνει επίσης ότι το 1989 ξεκίνησε από καθηγητής Αστικού Δικαίου και επειδή καθηγητές με τέτοιον τίτλο υπάρχουν μόνο στο πανεπιστήμιο, δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι είναι ένας «κύριος καθηγητής». Με αυτή την αίσθηση ήμουν κι εγώ μέχρι που μου είπαν ότι εργάστηκε για λίγο διάστημα στο φροντιστήριο Αγαπηνού, πράγμα το οποίο μεταφέρει ως «καθηγητής». Κατά τα άλλα, απ’ ό,τι φαίνεται, το πραγματικό βιογραφικό του Πάτση έχει όλες τις αρετές του βιογραφικού Μητσοτάκη. Offshore εταιρείες, προβληματικό πόθεν έσχες και αδήλωτα στοιχεία, περίεργες διασυνδέσεις με funds και τράπεζες και ασάφειες περί των ακαδημαϊκών προσόντων που υπονοούν μια αριστεία, με γύρω γύρω εκατομμύρια σε περίεργη τροχιά.

Το βιογραφικό Πάτση δεν είναι το μόνο που εξαφανίστηκε. Ο κ. Πάτσης έκλεισε όλα τα προφίλ του στα social media για να μην μπορεί κάποιος να ανιχνεύσει συναντήσεις, ταξίδια, πρόσωπα και κυρίως το «συγγραφικό» του έργο. Τι είναι αυτό που φοβάται ο Ανδρέας Πάτσης; Μα αυτά που έρχονται. Και επειδή φοβάται, απέναντι σε όσα αποκαλύπτονται δεν δηλώνει αθώος αλλά αποδίδει ευθύνη στον ίδιο τον Μητσοτάκη και τη ΝΔ λέγοντας ότι γνώριζαν ποιος είναι και τι έκανε. Και έχει δίκιο, επειδή όχι μόνο γνώριζαν αλλά του έδωσαν και βουλευτική ασυλία.

Ο Πάτσης εμπλέκεται σε πολλές υποθέσεις της Τράπεζας Πειραιώς, οι οποίες όμως αμνηστεύτηκαν με τον γνωστό νόμο του Μητσοτάκη που απάλλαξε τραπεζίτες και τους συνεργάτες του. Επειδή όμως ήδη έχετε διαβάσει πολλά για τον Πάτση στις σελίδες των πιο ειδικών από μένα στο Documento, εγώ απλώς θα παραθέσω μερικά πράγματα που δεν είναι ακόμη γνωστά αλλά θα ερευνηθούν άμεσα. Σημειώστε λοιπόν:

1) Οι σχέσεις του Πάτση με το Κόσοβο και τις προσωπικότητες της περιοχής, των οποίων η ιστορία δεν είναι από αυτές που ομολογούν οι βουλευτές στο κοινό τους.

2) Τα ταξίδια των δύο σκαφών που διαθέτει ο Πάτσης (στο όνομα εταιρειών του) στις δυτικές ακτές της Ελλάδας. Το ένα από αυτά είναι το «VnA» – τα αρχικά του ίδιου και της αγαπημένης του συζύγου Βίκυς Παπαλουκά.

3) Η σχέση του με στελέχη της ΕΥΠ τα οποία στο παρελθόν έδιναν βεβαιώσεις για ελληνοποιήσεις μαφιόζων από την ανατολική Ευρώπη.

4) Για μην παρεξηγηθώ, όταν λέω σχέσεις εννοώ σχέσεις. Το τι γνώριζε είναι αυτό ακριβώς που θα διερευνηθεί, απ’ ό,τι λέγεται.

Πώς ο ραδιοφωνικός σταθμός North στη βόρεια Ελλάδα πέρασε από τα χέρια του στον δημοσιογράφο Φουσκίδη, στενό συνεργάτη του Γιάννη Κουρτάκη και αγαπημένο φίλο υπουργού της ΝΔ.

Και για να μη σας κουράζω θα αναφερθώ μόνο στην απάντηση που έδωσε ο Πάτσης μετά τις αποκαλύψεις. Τι είπε; Ξεκίνησε γράφοντας:

«Το 1995 υπήρξα εξωτερικός δικηγόρος της Τράπεζας Πειραιώς. Το 1996 η Τράπεζα αποφάσισε να ιδρύσει θυγατρική εταιρεία, τη Multi Collection, με σκοπό τη διαχείριση των δανείων της και μόνο. Στην εταιρεία αυτή λόγω των γνώσεων και της εμπειρίας μου, μου ζητήθηκε να συμμετάσχω με ποσοστό 42% ενώ το 51% άνηκε στην Τράπεζα η οποία και όρισε 5 στα 7 μέλη του ΔΣ, στελέχη της».

Ποιος είναι ο λόγος που ο Πάτσης πάει πίσω στο 1995 και μιλάει για μια εταιρεία που όχι μόνο δεν αναφέρει κανένας, αλλά δεν υπάρχει πλέον; Τι σηματοδοτεί η αναφορά στην εταιρεία Multi Collection; Υπάρχει κάποιος που ακούγοντας το όνομα φοβάται; Μείνετε συντονισμένοι, που λένε και στα ραδιόφωνα. Τον γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ τον έχουν σκιαγραφήσει τα ελληνικά ΜΜΕ ως φιλαλήθη και φιλέλληνα γερουσιαστή. Δεν ξέρω αν αυτούς τους χαρακτηρισμούς ενστερνίζονται και στην πέραν του Ατλαντικού ακτή.

Και το λέω γιατί πάνε κι έρχονται τα τηλεγραφήματα από την Ουάσινγκτον προς το εγχώριο υπουργείο Εξωτερικών τα οποία ενημερώνουν ότι κάτι τρέχει με τον γερουσιαστή.

Φαίνεται να τον έχει στοχοποιήσει μια έρευνα η οποία πιθανόν συνδέει τις θέσεις του με κάποια κονδύλια.

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

kallianos copy 4

Συγκλονίζει η σύζυγος του Καλλιάνου: «Δεν είναι καλά ψυχολογικά, έχουν στερέψει τα δάκρυα» (Video)

«Είναι στο αυτοκίνητο, κάνει βόλτες, δε μπορεί να ηρεμήσει, δεν τον χωράει ο τόπος. Δεν…

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

InCollage 20240425 140114310

Πλακιάς για Φλέσσα: «Εγώ τα παιδιά μου φοιτήτριες τα έστειλα – Δεν φταίω και δεν σκότωσα κανέναν»

«Θα ήθελα να μην αναφέρετε πάλι το όνομα ΤΕΜΠΗ ,δεν γνωρίζετε μην μιλάτε», τόνισε ο…

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

604e6647825e631a983d9b22 1

Δίκη Ιάσονα: «Φτου σου, ψεύτη» – Χαμός στην αίθουσα μετά την κατάθεση του συνοδηγού αστυνομικού

Ούτε λίγο ούτε πολύ κατέθεσε πως δεν έφταιγε το όχημα για το τροχαίο που στέρησε…

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Καλλιάνος

Καλλιάνος: ΕΔΕ για τον θάνατο του πατέρα του – Ο Κούγιας την νομική εκπροσώπηση της οικογένειας

Ο Γιάννης Καλλιάνος είχε εκφράσει μέσω βίντεο τα παράπονα του για τις συνθήκες νοσηλείας του…

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

maxresdefault

Χρήστης του Reddit για το «ΖΑΡΙ» της Σάττι: «Δεν είναι ερωτοτράγουδο – Μιλάει για τον υπερτουρισμό και την κακομοιριά μας»

Αίσθηση προκάλεσε η ερμηνεία για το περιεχόμενο των στίχων από έναν χρήστη του Reddit, σύμφωνα…