Ο Πατούλης απαντάει με χρονοκαθυστέρηση για τον παιδοβιαστή μετά τις πιέσεις Δούρου

«Δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής οι φωτογραφίες και το βίντεο» του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον φερόμενο ως δράστη, σημειώνει σε ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής

patoulis michos

Με καθυστέρηση τριών ημερών απάντησε με ανακοίνωση ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης κατά της Ρένας Δούρου μετά την αποκάλυψη του εγκλήματος του βιασμου της 12χρονης από την 53χρονο μέλος της ΝΔ, που σόκαρε το πανελλήνιο. Αφορμή για την ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής αποτέλεσε η ερώτηση που κατέθεσε από την παράταξη «Δύναμη Ζωής» η κ. Δούρου προς τον Γιώργο Πατούλη, σχετικά με ενδεχόμενες οικονομικές σχέσεις της Περιφέρειας με τον 53χρονο που εμπλέκεται στην υπόθεση του Κολωνού.

Ο ίδιος σε μια μακροσκελή ανακοίνωση επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και την Δούρου επειδή η ίδια ζήτησε να απαντήσει αν υπήρχαν οικονομικές σχέσεις της Περιφέρειας Αττικής με τον 53χρονο Ηλία Μίχο και την επιχείρησή του, με αφορμή τις πολλές φωτογραφίες που είχε αναρτήσει ο κατηγορούμενος στο προφίλ του με τον Περιφερειάρχη.

 

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την δημοσιοποίηση των στοιχείων των συλληφθέντων, αναφέρει ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την επικοινωνία που είχε με τον 53χρονο :«Είναι ασφαλώς ευνόητο ότι δεν φέρει ευθύνη, όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Γιώργος Πατούλης. Ωστόσο ο κ. Πατούλης αποφεύγει να δώσει οποιαδήποτε εξήγηση για τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχουν κατακλύσει το διαδίκτυο.

Ειδικότερα στην ανακοίνωση της, η Περιφέρεια Αττικής σημειώνει:

Το χαμηλότερο επίπεδο πολιτικού ήθους επέλεξε να ακολουθήσει για μια ακόμα φορά η παράταξη της κυρίας Ρένας Δούρου, αυτή τη φορά εργαλειοποιώντας ένα ανήλικο κορίτσι, θύμα σεξουαλικής βίας, για μικροπολιτικά οφέλη.

Ουραγός στο παλαιοκομματικό «γαϊτανάκι» που άνοιξε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δίνοντας πολιτική χροιά σε μια υπόθεση ποινικού δικαίου, η παράταξη «Δύναμη Ζωής» κατέθεσε ερώτηση, με την οποία ζητά να πληροφορηθεί αν υπάρχει οποιαδήποτε οικονομική σχέση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής με τον φερόμενο ως παιδοβιαστή.

Στις αήθεις σπέκουλες της κυρίας Δούρου και των χειριστών της κομματικής μονταζιέρας του ΣΥΡΙΖΑ απαντάμε όπως πάντα: με ΚΑΘΑΡΕΣ κουβέντες.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες μας προχώρησαν άμεσα σε επισταμένη έρευνα, από την οποία προκύπτει ξεκάθαρα ότι δεν υφίσταται καμία οικονομική σχέση στο ΑΦΜ και το όνομα του φερόμενου ως παιδοβιαστή. ΚΑΜΙΑ.

Όσον αφορά το σκέλος της ερώτησης και την απαράδεκτη αναφορά «περί σιωπής» και «υποχρέωσης της διοίκησης να δώσει καθαρές εξηγήσεις», εχουμε να επισημάνουμε πως πρόκειται για ακόμη ένα θεσμικό ατόπημα της παράταξης και της επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Πέντε χρόνια δεν δίδαξαν την κυρία Δούρου ότι θεσμικά δεν μπορεί ο Περιφερειάρχης να εκφέρει άποψη για ένα έγκλημα – όσο ειδεχθές και αν αυτό είναι – τη στιγμή που η έρευνα της αστυνομίας και της δικαιοσύνης είναι σε εξέλιξη. Αν η παράταξη της κυρίας Δούρου δεν έχει μάθει να σέβεται τους θεσμούς, η διοίκηση της Περιφέρειας δεν πρόκειται να την ακολουθήσει.

Ο σεβασμός όμως στους θεσμικούς ρόλους, δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε άποψη, και μάλιστα ισχυρή και ξεκάθαρη:

Καμία ανοχή στους παιδεραστές! Η σημερινή Διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν παίζει με τα ζητήματα ηθικής τάξης, ιδιαίτερα όταν αφορούν τη ζωή των παιδιών μας.

Είμαστε δίπλα στα ανήλικα θύματα σεξουαλικής βίας και στις οικογένειές τους, χωρίς αστερίσκους.

Και είναι ασφαλώς ευνόητο ότι δεν φέρει ευθύνη, όποιος είχε επικοινωνία με τον υπόψη κατηγορούμενο, κατά παρελθόντα χρόνο και χωρίς οποιαδήποτε γνώση περί των εξόχως θλιβερών εγκλημάτων του.

Η διοίκηση της Περιφέρειας δεν απαντά όμως μόνο με ξεκάθαρα λόγια. Απαντά και με ξεκάθαρα έργα. Ας ενημερωθεί λοιπόν η κυρία Δούρου και τα μέλη της παράταξής της, ότι επί θητείας της παρούσας διοίκησης στηρίζεται σταθερά η λειτουργία δεκάδων δομών σε όλη την Αττική για την προστασία και την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών σε θύματα σεξουαλικής, σωματικής και ψυχολογικής βίας – γυναίκες και ανήλικα παιδιά.

Ας ενημερωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής υλοποιεί δεκάδες δράσεις για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών σε θέματα ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου από παιδιά και εφήβους, στην καταπολέμηση του bullying, του trafficking, των έμφυλων στερεοτύπων και διακρίσεων και της ρητορικής του μίσους.

Ας ενημερωθεί ότι η Περιφέρεια Αττικής αναπτύσσει πρόγραμμα ψηφιακού εγγραμματισμού και στις Σχολές Γονέων, σε συνεργασία με Καθηγητές του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωσή τους και για την δράση παιδεραστών, τόσο στο πραγματικό, όσο και στον ψηφιακό κόσμο.

Όσο και να προσπαθήσουν τα γνωστά «παπαγαλάκια» να εργαλειοποιήσουν ένα απεχθές και αυτονόητα απόλυτα καταδικαστέο από κάθε σώφρονα άνθρωπο γεγονός, λειτουργώντας περισσότερο ως θλιβερά τρολ του διαδικτύου, παρά με τη θεσμική τους ιδιότητα, δεν θα πετύχουν τίποτε.

Ας αφήσουν λοιπόν τα μισόλογα και τα άθλια υπονοούμενα η κα Δούρου και η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ. Αν πιστεύουν πραγματικά και όχι υποκριτικά αυτό που αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, ότι δηλαδή «δεν συνιστούν απόδειξη ενοχής οι φωτογραφίες και το βίντεο» του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και άλλων πολιτικών προσώπων, με τον φερόμενο ως δράστη, του οποίου αυτονόητα αγνοούσαμε το πραγματικό ποιόν και τον άρρωστο χαρακτήρα, να το πουν καθαρά και μετά να σωπάσουν.

Στη φάση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή η υπόθεση που μας έχει συγκλονίσει όλους, μεγαλύτερη αξία έχει η αντίδραση της Δικαιοσύνης και όχι ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ κομμάτων και παρατάξεων, για ένα έγκλημα το οποίο όλοι αποδοκιμάζουμε.

 

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

ενδοοικογενειακή βία 1

Σοκ στην Αχαΐα: Απείλησε ότι θα σκοτώσει τη γυναίκα του και τα παιδιά του – Προσπάθησε να αυτοκτονήσει η 32χρονη (video)

Μια 32χρονη γυναίκα στην Αχαΐα προσπάθησε να βάλει τέλος στη ζωή της μετά από απειλές…

Ορέστης Χαλκιάς: Απάντησε στα ομοφοβικά σχόλια που άκουσε μετά το Maestro – «Θέλουν μια κουτουλιά αν και είμαι κατά της βίας» (video)

profile player 960x540 21

Ορέστης Χαλκιάς: Απάντησε στα ομοφοβικά σχόλια που άκουσε μετά το Maestro – «Θέλουν μια κουτουλιά αν και είμαι κατά της βίας» (video)

«Μου έστειλαν πολλά μηνύματα άνθρωποι που έχουν ταυτιστεί με τον ρόλο μου», ανέφερε ο Ορέστης…

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Λαζόπουλος

Λαζόπουλος για Κουτσελίνη: «Εάν ήσουν γυναίκα, σπούδαζες και δεν είχες χάμπουργκερ, πάθαινες παρένθετη παραίσθηση» (video)

Τα όσα ανέφερε η Ζήνα Κουτσελίνη για τον Απόστολο Λύτρα σχολίασε ο Λάκης Λαζόπουλος