Newsroom

Newsroom

Ο πατέρας της 8χρονης Σάφι Ρούσσος που σκοτώθηκε στο Μάντσεστερ Αρένα περιγράφει όσα έζησε εκείνη την ημέρα

Ενάμιση περίπου μήνα μετά την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα ο πατέρας της 8χρονης Σάφι Ρόουζ Ρούσσου, του νεαρότερου θύματος της επίθεσης, σπάει τη σιωπή του και μιλάει στην τηλεόραση του BBC για την κόρη του που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή.

595b941d1dc5244c4a8b477c

Ο Ανδρέας Ρούσσου περιέγραψε την κόρη του ως ένα κορίτσι που έκανε συνέχεια αστεία, που της ο χορός η μουσική, η γυμναστική. 

«Εάν ήθελε κάτι, θα το έκανε. Της άρεσε η διασημότητα. Ξέρω ότι θα άρεσε στη Σάφι να κυκλοφορούν φωτογραφίες της και να μιλούν για εκείνη στην τηλεόραση» είπε ο πατέρας της.

«Ήταν πολύ απλά τα πάντα που μπορούσε κανείς να ευχηθεί να είναι ένα κορίτσι», πρόσθεσε.

Περιγράφοντας τη σκηνή έξω από το Μάντσεστερ Αρένα, όταν πήγε να πάρει την κόρη του, τη γυναίκα του και τη μεγαλύτερη αδερφή της Σάφι, την 26χρονη Άσλι Μπρόμγουϊτς, ο κ. Ρούσσου είπε ότι είδε την Άσλι να δέχεται τις πρώτες βοήθειες.

Η γυναίκα του και η κόρη του αγνοούνταν. «Ήταν εκεί η αστυνομία. Ήταν ένα χάος. Πανικοβάλλεσαι και ανησυχείς. Δεν ξέρεις τι συμβαίνει».

Με τη βοήθεια ενός φίλου έλαβε επιβεβαίωση από τοπικό νοσοκομείο ότι είχε διακομιστεί εκεί η σύζυγός του, αλλά η Σάφι εξακολουθούσε να αγνοείται.

Τελικά ενημερώθηκε από έναν αστυνομικό πως η κόρη του είχε σκοτωθεί: «Δεν μπορούσα να το συνειδητοποιήσω. Απλώς καθόμουν εκεί και τον κοιτούσα. Είναι ο χειρότερος εφιάλτης. Δεν ήξερα τι να πω, δεν ήξερα τι να σκεφτώ».

Η μητέρα της Σάφι, η Λίζα Ρούσσου, βρισκόταν υπό τεχνητό κώμα από τους γιατρούς επί πολλές ημέρες. Όταν επανήλθε, ήξερε πως η κόρη της είχε σκοτωθεί. Ρώτησε το σύζυγό της: «Η Σάφι πέθανε, έτσι;» Ο ίδιος κούνησε καταφατικά το κεφάλι «και αυτό ήταν, αυτό ήταν όλο που ειπώθηκε».

Η κα Ρούσσου είναι ακόμα σε διαδικασία ανάρρωσης μετά από πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις, αλλά η κατάστασή της βελτιώνεται πολύ ταχύτερα από όσο ανέμεναν οι γιατροί.

Ο Ανδρέας Ρούσσου ανέφερε επίσης ότι στην οικογένειά του ο ένας στηρίζει τον άλλο. «Λίγο γελάμε, λίγο αστειευόμαστε, λίγο κλαίμε και αγκαλιαζόμαστε και έτσι περνάμε τη μέρα», είπε χαρακτηριστικά.

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…