Ο παράς κι ο φουκαράς!

Δεν πρόκειται ν’ αναφερθούμε στην ομώνυμη ταινία του 1964 όπου ο φουκαράς Κοσμάς (Χατζηχρήστος) για να βγάλει λίγα χρήματα αναγκάζεται από τον συγγενή του (Νίκο Φέρμα) να παντρευτεί εικονικά την ισπανίδα τραγουδίστρια του καμπαρέ (Μάρθα Καραγιάννη) .Ο “ευυπόληπτος” καμπαρετζής θα κερδίσει από την ελληνοποίηση της τραγουδίστριας και ο φουκαράς θα καλύψει τις τρύπες του.

2420116

Θα αναφερθούμε στον σύγχρονο φουκαρά της πολιτικής. Στον Άδωνι Γεωργιάδη τον αυτο-ονομαζόμενο και …“καπιταλιστή”. Ο έρμος ο υπουργός μοιάζει με τον φουκαρά τον Κοσμά της ταινίας. Ο Κοσμάς διαπραγματεύεται τα δεσμά του με τον φραγκάτο καμπαρετζή για την …φουκαριάρα τη μάνα του. Ο δικός μας, η πολιτική μαριονέτα των σύγχρονων “καμπαρετζήδων”, των διαπλεκόμενων ολιγαρχών της καπιταλιστικής ζούγκλας, νομίζει ότι ανέβηκε πίστα κι από πολιτικός τζουτζές και υπηρέτης αφεντάδων, έγινε … καπιταλιστής!!! Ο “παράς” στην περίπτωσή του σχετίζεται αφ’ ενός με το ενδεχόμενο χρηματισμοτου στοσκάνδαλο Novartis (εάν προκύψει από τη δικαστική έρευνα) και αφ’ ετέρου με τα ψηφαλάκια που ψαρεύει από το ακροδεξιό ακροατήριο δηλώνοντας αντικομμουνιστής. Ρόλο υποδύεται με το αζημίωτο. Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε με τον … “κεντρώο” Κυριάκο.  

Αφού είπε στην Βουλή ότι έγινε καπιταλιστής όταν ήταν 13 χρονών (!!!), συμπλήρωσε:

«... δεν αντέχει σε καμία σύγκριση ο κομμουνισμός με τον καπιταλισμό. Στην Ελλάδα και στη ΝΔ έχουμε μια ιστορική ευθύνη: να νικήσουμε οριστικά την ιδεολογική ηγεμονία της Αριστεράς… Γιατί ποτέ στη Μεταπολίτευση δεν είχε η Ελλάδα τέτοια ευκαιρία να απαλλαγεί από αυτή την ιδεολογική καταστροφή...  Πρέπει να χτίσουμε πάνω στην ιδεολογική μας επικράτηση, η οποία πρέπει να έχει μόνιμα χαρακτηριστικά».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Άδωνις παθαινειΒορίδη. Και ωςγνήσιος αντικομμουνιστής, επιβάλλεται να έχει αντίστοιχη ιδεολογία. Η οποία μάλιστα πρέπει να επικρατήσει ώστε να απαλλαγεί ο τόπος από την “ιδεολογική καταστροφή” της Αριστεράς”!!!

Είναι τόσο χοντροκομμένος ο λόγος και η “ιδεολογική” φόρτιση του τηλεμαϊντανού υπουργού που θα κοκκινίζουν από ντροπή οι συγκροτημένοι ιδεολογικοί υπερασπιστές του καπιταλιστικού μοντέλου. Η ιδεολογία του Άδωνι παραπέμπει σ’ εκείνη των συνταγματαρχών της χούντας. Ο λόγος του είναι μνημείο ενός πρωτογονισμού στον οποίο κυριαρχεί η μισαλλοδοξία, ο γκεμπελισμός και η υποκρισία. 

Τα “μόνιμα χαρακτηριστικά” της “ιδεολογικής τους επικράτησης” εφαρμόζονται ήδη στην προσπάθεια οικοδόμησης του καθεστώτος Μητσοτάκη. Είναι μια εκδοχή της μακρόχρονης αντιδημοκρατικής παράδοσης της Δεξιάς:

– Νομοθετική κάλυψη της εργοδοτικής ασυδοσίας με συνθήκες γαλέρας και ανασφάλειας για τους εργαζόμενους.

– Διασπάθιση του δημόσιου πλούτου και business as usual με τα κρατικοδίαιτα τρωκτικά.

– Προώθηση των ιδιωτικών συμφερόντων έναντι του Δημοσίου σε δομές και υπηρεσίες (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, πρόνοια).

– Μηχανισμός ελέγχου της κρατικής μηχανής με χιλιάδες διορισμούς μετακλητών ημετέρων και γαλάζιων συμβούλων με παχυλούς μισθούς.

– Η λογοκρισία άλλων εποχών αντικαταστάθηκε από την άλωση των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης από την επιχειρηματική ελίτ που στηρίζει το καθεστώς. Οι διθύραμβοι που γράφονται για τον Μητσοτάκη από σφουγγοκωλάριους δημοσιολογούντες θυμίζουν τα ωσαννά της χουντικής ΥΕΝΕΔ στον δικτάτορα Παπαδόπουλο!!! 

– Το καθεστώς θωρακίζεται. Χιλιάδες προσλήψεις αστυνομικών, αστυνομοκρατική ασυδοσία στο δημόσιο χώρο και στα πανεπιστήμια, απόλυτος έλεγχος της ΕΥΠ και της ΕΡΤ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

– Δίωξη της ερευνητικής δημοσιογραφίας με βαρύτατες κατηγορίες κατά δημοσιογράφων που τιμούν το επάγγελμα. Το καθεστώς δεν αντέχει την αποκάλυψη σκανδάλων στην οποία εμπλέκονται στελέχη του (Λαγκάρντ, Μπόργιανς, off shore, Novartis, Siemens). Οι ποικιλόμορφες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη (“εκπαραθύρωση” της Τουλουπάκη και ποινική δίωξη Παπαγγελόπουλου, Παπαδάκου και Βαξεβάνη, και όχι μόνο) κατατάσσουν την χώρα στον πάτο του σχετικού χάρτη δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών (Ινστιτούτο Varieties of Democracy). Είναι εξοργιστικό για την ελληνική και διεθνή κοινή γνώμη και δημοσιογραφικές οργανώσεις να διώκονται δημοσιογράφοι οι οποίοι αποκαλύπτουν σκάνδαλα και όχι οι εμπλεκόμενοι σε αυτά!!!

Ο φουκαράς ο Άδωνις είναι λογικό να θέλει ιδεολογική και πολιτική επικράτηση με “μόνιμα χαρακτηριστικά”. Ξέπλυμα ονειρεύεται για τις ανοικτές δικαστικές υποθέσεις που έχει με το σκάνδαλο Novartis. Είναι στριμωγμένος και με τη δικαστική δίωξη των κολλητών του στο σκάνδαλο του ΚΕΕΛΠΝΟ. Λογικό είναι να αναπολεί τις “ηρωικές” στιγμές της Δεξιάς που αμνήστευε τους συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών και τους δολοφόνους το Λαμπράκη. Αλλά και τώρα σε καλό δρόμο είναι. Το σκάνδαλο το βάφτισαν σκευωρία. Είναι ένα βήμα μέχρι τη τελική “δικαίωση”, εάν και εφ’ όσον η “ιδεολογική επικράτηση” του Άδωνι και των ομοίων του αποκτήσει “μόνιμα χαρακτηριστικά”!!! 

Με αυτό το πλευρό ας κοιμούνται…

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

InCollage 20240419 160043944

Μελέτη: Μήπως τα ακραία σχόλια εναντίον της έρχονται από τη ΝΔ; – Οι αναρτήσεις της Λίνας Κλείτου

«Mε την όψιμη μεταγραφή με τις άλλοτε βαρύνουσες πολιτικές δηλώσεις για το πώς τρώει φαλλούς…

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

image 1 1

Σάμος: Τρόμος στο νησί καθώς έσπασε ρήγμα που δεν είχε σπάσει το 2020 – Σύσταση να αποφεύγονται κτίρια με βλάβες (Video)

Σύμφωνα με την ΕΡΤ δεν έχει αναφερθεί καμία ζημιά σε κτίρια του νησιού, ενώ, όπως…

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Καταγραφή 26

Κωνσταντίνος Τζολάκης: Η συγκινητική αγκαλιά με τον πατέρα του μετά τα πέναλτι με τη Φενέρ (video)

Μια αρκετά φορτισμένη στιγμή για τον πρωταγωνιστή της πρόκρισης του Ολυμπιακού