Ο παράδεισος που λέγεται Ελλάδα!

Αν έχει καταφέρει η Νέα Δημοκρατία τόσα πράγματα μέσα σε δύο χρόνια, αναρωτιέται κανείς τι άλλο εξίσου εντυπωσιακό πρέπει να περιμένουν οι πολίτες...

5390660

Μια ειδυλλιακή εικόνα για το τι συμβαίνει στην Ελλάδα παρουσίασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του στο συνέδριο του αδελφού κόμματος στην Ισπανία. Ανέφερε ότι με την πολιτική του πέτυχε όλους τους στόχους που είχε θέσει: «Μειώσαμε τους φόρους για όλους τους Ελληνες, περιορίσαμε τη γραφειοκρατία, δημιουργήσαμε ένα ψηφιακό κράτος, εκσυγχρονίσαμε το κόμμα μας». Πρόκειται για θαύμα που όμοιό του δεν έχει ζήσει η Ελλάδα, φαντάζομαι και καμία άλλη χώρα στον πλανήτη. Αν έχει καταφέρει η Νέα Δημοκρατία τόσα πράγματα μέσα σε δύο χρόνια, αναρωτιέται κανείς τι άλλο εξίσου εντυπωσιακό πρέπει να περιμένουν οι πολίτες.

Η πραγματικότητα βεβαίως είναι διαφορετική (ακρίβεια, ανεργία, εκτίναξη του δημόσιου χρέους, εγκληματικότητα, έξαρση της πανδημίας), αλλά μην περιμένετε σε τέτοιες πανηγυρικές τελετές να υπάρχουν και στοιχεία αυτοκριτικής. Η αναγνώριση λαθών δείχνει αδυναμία και είναι βούτυρο στο ψωμί των αντιπάλων που καραδοκούν για να πάρουν την μπουκιά από το στόμα των σωτήρων που συμπεριφέρονται σαν να είναι ιδιοκτήτες της χώρας. Αλλωστε σε ξένους απευθυνόταν και έπρεπε να διαφημίσει τον εαυτό του, την παράταξή του και να τροφοδοτήσει με ενθουσιασμό τους συναγωνιστές του που παλεύουν κι αυτοί να επιστρέψουν στην κυβέρνηση χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα, όπως το έκανε η Νέα Δημοκρατία: φλερτ με την Ακρα Δεξιά, δαιμονοποίηση των διαφορετικών, ψάρεμα στα θολά νερά με εύπεπτα δολώματα, εθνικιστικές κορώνες, μεγαλόστομες τιποτολογίες και κυρίως δεσμεύσεις απέναντι στα ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η «πραγματική αλλαγή» (αμάν μ’ αυτή τη λέξη-πασπαρτού) που κατέθεσε ως προεκλογική πρόταση στον ελληνικό λαό χάρισε στον ίδιο και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας την αυτοδυναμία, αλλά και την κυριαρχία στον πολιτικό χώρο από τη Δεξιά έως το προοδευτικό κέντρο, ενώ του επέτρεψε να νικήσει τους «λαϊκιστές της Ακρας Αριστεράς». Εξέφρασε την αισιοδοξία ότι την ίδια νίκη μπορεί να καταγάγει στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία και το Λαϊκό Κόμμα, υπό τον Πάμπλο Κασάδο. Οπως σημείωσε, «είμαι εδώ για να σας μεταφέρω το μήνυμα πως αυτό είναι εφικτό. Οι λαϊκιστές της Ακρας Αριστεράς, οι αντίστοιχοι των δικών σας Podemos, ηττήθηκαν στις πρόσφατες εκλογές από το προοδευτικό κεντροδεξιό κόμμα. Οταν αναλάβετε εσείς την εξουσία, είμαι βέβαιος πως θα έχετε κι εσείς το ίδιο όραμα με εμάς. Ενα όραμα όχι μόνο για μια προοδευτική Ισπανία, αλλά ένα όραμα για μια προοδευτική Ευρώπη».

Προοδευτική Ισπανία με το Λαϊκό Κόμμα στην εξουσία, ενδεχομένως σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς με τους οποίους συμπλέει σε διάφορες περιοχές της χώρας; Ο φρανκισμός δείχνει τα δόντια του με την ανοχή αν όχι με την ενθάρρυνση του Λαϊκού Κόμματος.

● Προοδευτικό όραμα οι διάδοχοι του διεφθαρμένου Ραχόι με το κόμμα τους ανοιχτό σε διάφορα ζητήματα που ψάχνει η ισπανική Δικαιοσύνη; Ηξεραν και δεν μίλαγαν και αρκετοί από αυτούς συμμετείχαν στο πάρτι της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

● Λαϊκιστές της Ακρας Αριστεράς οι Podemos που συμμετέχουν στην κυβέρνηση συνεργασίας με τους Σοσιαλιστές με τους οποίους είναι υποχρεωμένος να συνεννοηθεί ο κ. Μητσοτάκης αν θέλει να αγωνιστεί για αναθεώρηση του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης; Εκτός αν η νέα ηγεσία της Γερμανίας τον υποχρεώσει σε ανώμαλη προσγείωση.

● Λαϊκιστές της Ακρας Αριστεράς ο ΣΥΡΙΖΑ; Πάλι καλά που δεν μίλησε για κομμουνιστικό κίνδυνο! Αν όμως το πιστεύει και δεν το είπε για να διασκεδάσει τους ακροατές του και να στείλει μήνυμα καθησυχασμού στους πολύ δεξιούς στο κόμμα του που έχουν ξεμυτίσει και σιγοντάρουν την Ακρα Δεξιά, γιατί ζητάει κάθε τρεις και λίγο να συναινέσει η αξιωματική αντιπολίτευση στην εξωτερική πολιτική, στο πεδίο της άμυνας, στο θέμα της πανδημίας ώστε να διαμορφωθεί ένα συμπαγές μέτωπο απέναντι στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η χώρα;

Ανάγωγα

Αν οι υποψήφιοι για την αρχηγία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν κατεβάσουν τους τόνους και δεν συμμαζέψουν τους οπαδούς τους που είναι βασιλικότεροι του βασιλέως, την επόμενη μέρα δύσκολα θα συνυπάρξουν κάτω από την ίδια στέγη.

Πηγή: Η Εφημερίδα των Συντακτών

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…