Ο Παππάς επαναφέρει την τροπολογία για την αναστολή λειτουργίας των μη αδειοδοτημένων καναλιών

Την επαναφορά της τροπολογίας για την αναστολή λειτουργίας των τηλεοπτικών καναλιών που δεν έλαβαν άδεια προανήγγειλε ο υπουργός Επικρατείας στα Παραπολιτικά. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι αν το ΣτΕ αποφανθεί πως μόνο το ΕΣΡ έχει την αρμοδιότητα να αδειοδοτεί τα κανάλια, τότε θα πρέπει να διεξαχθεί νέος διαγωνισμός και η διαδικασία θα είναι χρονοβόρα.

5808a0801dc5240e588b47fc

«Η απόφαση του Στε δεν ξέρουμε πότε θα εκδοθεί. Η μετάβαση στο νέο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο δεν μπορεί να αναβάλλεται εσαεί. Και πρέπει να σας πω ότι ποτέ η διοίκηση δεν περίμενε τις οριστικές αποφάσεις του ΣτΕ για να προχωρήσει» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς. 

Επισήμανε, επίσης, ότι «υπήρχε και πριν τον νόμο 4339 ένα νομικό πλαίσιο που επέτρεπε σε μη αδειοδοτημένους να εκπέμπουν κατ’ εφαρμογήν του Συντάγματος. Έρχεται λοιπόν η δική μας ρύθμιση και αποσαφηνίζει και κάνει πιο αυστηρό πλαίσιο αυτής της νομικής πρόνοιας που είναι απόλυτα συμβατή με το Σύνταγμα».

Ο υπουργός Επικρατείας αποσαφήνισε ότι αν και εφόσον το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφασίσει ότι μόνο το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο δικαιούται να αδειοδοτεί τα κανάλια, η χώρα θα επιστρέψει στο καθεστώς, που παραβίαζε την ρητή πρόνοια ότι για να υπάρχει τηλεοπτικός σταθμός πρέπει να υπάρχει άδεια. Μάλιστα, τόνισε πως σε αυτό το ενδεχόμενο θα πρέπει να γίνει νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ, κάτι που θα αποτελέσει χρονοβόρα διαδικασία.

«Αυτό το καθεστώς των 27 χρόνων έχει την πτυχή της παραβίασης των δικαιωμάτων άλλων επιχειρηματιών που δεν είχαν την δυνατότητα να μπουν στην αγορά, στην οποία κάποιοι με μια σκοτεινή διαδρομή εκκινούσαν με περιφερειακή άδεια η οποία τη νύχτα γινόταν πανελλαδικής εμβέλειας» πρόσθεσε.

Ο Νίκος Παππάς επιτέθηκε και στη ΝΔ για τη στάση που τηρεί η αξιωματική αντιπολίτευση σε σχέση με τη συγκρότηση του ΕΣΡ, κάνοντας λόγο για κυκεώνα συμφερόντων που έπαιξαν τα ρέστα τους. 

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…