Ο Πάπας και το κακό συναπάντημα…

Και ξαφνικά όλοι έγιναν φίλοι των προσφύγων. Αγάπησαν τους πρόσφυγες. Αγάπησαν τα προσφυγόπουλα.

5450257

Οι εθελοντές και οι   εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών που με την αλληλεγγύη και την προσφορά τους στέκονται χρόνια στο πλευρό των προσφύγων, αυτοί που σε όλη τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης είναι παρόντες, σήμερα  ήταν απόντες… Έξω από το ΚΥΤ του Καρά Τεπέ. Η αστυνομία μάλιστα έσπευσε να περικυκλώσει και το πανό της “Συνύπαρξης”. 

Μπορεί ο Πάπας να  αναφέρθηκε  στον Λεσβιακό λαό και την αλληλεγγύη  που επέδειξε κατά τη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης, η εικόνα όμως όσων τον καλωσόριζαν και τον συνόδευαν ήταν αποκρουστική:

Πρώτος-πρώτος ο υπουργός μεταναστευτικής πολιτικής και ασύλου Νότης Μηταράκης. Ο φανατικός υποστηρικτής των κλειστών κέντρων φυλακών για τους πρόσφυγες. Ένας από τους κύριους υπεύθυνους των push-backs. Ο άνθρωπος που καταχειροκροτούσε των πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά όταν αναφερόταν σε «λαθρομετανάστες».

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς, σημερινός Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής. Δεν ήξερε δεν άκουσε ποτέ  για τα push-backs, δεν  ήξερε δεν άκουσε για το νέο ΚΥΤ φυλακή της Σάμου. Όπως το καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία. Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας  Κατερίνα  Σακελλαροπούλου, που έσπευσε να φωτογραφηθεί μπροστά στον φράχτη του Έβρου. Θέλοντας να στείλει τα δικά της μηνύματα… Που τελικά ακύρωσε τη βράβευση του διασώστη, Ιάσωνα Αποστολόπουλου.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κράτους της Αγίας Έδρας (Πρωθυπουργό), Καρδινάλιο Pietro Parolin. Και είπε πόσο καλά τα έχει κάνει η κυβέρνηση του στη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο βασικός υπεύθυνος των push-backs και των κλειστών κέντρων φυλακών. Που «ξεγύμνωσε» την υποκρισία του η Ολλανδή δημοσιογράφος Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ.

Κι ο Πάπας Φραγκίσκος. Ο Πάπας που μέσα στην υποκρισία των δυνατών και των διεθνών σχέσεων λέει τα πράγματα με τ’όνομα τους, κάνοντας έκκληση “Ας μην γίνουν οι θάλασσές μας, θάλασσες νεκρών“. Που αν μπορούσε να μιλήσει ελεύθερα θα έλεγε στους περισσότερους «επίσημους» που το περιτριγύριζαν στην σημερινή επίσκεψη του στον Καρά Τεπέ. «Ουαί υμίν γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»…

Πολλά τα μηνύματα της ομιλίας του Πάπα προς κάθε κατεύθυνση: για την ειρήνη, τους φράχτες, τον εθνικισμό, την αγάπη, τον σεβασμό, την αλληλεγγύη, την αξία της ανθρώπινης ζωής. Όμως ας μην γελιόμαστε, οι πανανθρώπινες αυτές αξίες δεν χαρίζονται. Μπορούν να γίνουν πράξη μόνο αν μετουσιωθούν σε πολιτική πίεση και αγώνα προς αυτή την κατεύθυνση. Ας είναι λοιπόν η επίσκεψη αυτή μια αφορμή για οργανωμένη πολιτική δράση υπεράσπισης αυτών των οικουμενικών αξιών.

Πηγή: mplokia.gr

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…