Ο Πάπας αλλάζει τους κανόνες για την αγιοποίηση – Δείτε ποιους βάζει στη λίστα των υποψηφίων Αγίων

Οι κανόνες της Καθολικής Εκκλησίας για την αγιοποίηση κάποιου προσώπου δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα αυστηροί. Ο Πάπας Φραγκίσκος αποφάσισε ωστόσο να εντάξει μια νέα κατηγορία ανθρώπων στη λίστα όσων μπορούν μετά τον θάνατό τους να ανακηρυχθούν από το Βατικανό Άγιοι.

58fc4d2a1dc524d8708b4588

Μέχρι σήμερα η αγιοποίηση αφορούσε τρεις κατηγορίες ανθρώπων. Τους μάρτυρες, όσους έζησαν τη ζωή τους ακολουθώντας αυστηρά των κώδικα αξιών της Χριστιανοσύνης και όσους έχουν κατά κοινή ομολογία τα χαρακτηριστικά αγίου και υπάρχουν ξεκάθαρες μαρτυρίες γι’ αυτό.

Από σήμερα στην κατηγορία όσων μπορούν να αγιοποιηθούν μπαίνουν και άνθρωποι που μπορεί να θυσίασαν τη ζωή τους για σώσουν κάποιον άλλον. Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με το επίσημο περιοδικό του Βατικανού Osservatore Romano ότι Άγιοι μπορούν να ανακηρυχθούν για παράδειγμα άνθρωποι που φρόντισαν ασθενείς με πανούκλα και στη συνέχεια έχασαν τη ζωή τους από την ασθένεια.

Ή για παράδειγμα, η 28χρονη Chiara Corbella η οποία αν και διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος, αρνήθηκε να υποβληθεί σε θεραπεία για να μην θέσει σε κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του εμβρύου που κυοφορούσε. 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…