Newsroom

Newsroom

Ο Πανούσης, τα υπονοούμενα περί διαφθοράς και το Εσωτερικών Υποθέσεων

Γράφει ο Φέλιξ

panousis grafei

Γράφει ο Φέλιξ

Μετά την επίσκεψή του στον Άρειο Πάγο ο Γιάννης Πανούσης κατέθεσε στην Εισαγγελία Διαφθοράς για υπόθεση διαφθοράς στην Αστυνομία. Μέσα στο κλίμα των ημερών που ο ίδιος δημιούργησε, ο πρώην υπουργός Δημόσιας Τάξης άφησε να φανεί πως πρόκειται για την συνέχεια της υπόθεσης των καταγγελιών του. Βγαίνοντας από την Εισαγγελία Διαφθοράς δήλωσε:

«Επισκέφθηκα την εισαγγελέα διαφθοράς η οποία μου ζήτησε να προσθέσω στοιχεία σε έρευνα που διενεργεί για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται μετανάστες. Έδωσα στοιχεία και νομίζω και αναμένεται η τελική κρίση της εισαγγελίας. Κατά τη γνώμη μου υπάρχει υπόγεια διασύνδεση με συγκεκριμένα πρόσωπα»

Για λόγους τουλάχιστον αντιμετώπισης της διαφθοράς θα έπρεπε ο Γιάννης Πανούσης να την καταδείξει λοιπόν και να περιγράψει και την περιπέτειά του με το Εσωτερικών Υποθέσεων και τη διαφθορά. Η υπόθεση στην οποία αναφέρθηκε αφορούσε εμπλοκή αξιωματικού της Αστυνομίας σε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών για το οποίο μάλιστα είχε γράψει το koutipandoras.gr. Η υπόθεση αυτή ερευνήθηκε από το Εσωτερικών Υποθέσεων όταν επικεφαλής ήταν ο Παναγιώτης Στάθης. Η υπόθεση όμως καρκινοβατούσε από το 2011 έως το 2013 και σύμφωνα με πληροφορίες που έφτασαν στο Δημόσιας Τάξης, το υλικό είχε διαρρεύσει στο εσωτερικό της Αστυνομίας και σε πολλές περιπτώσεις έγινε υλικό πίεσης και εκβιασμών.
Ο ίδιος ο Γιάννης Πανούσης με αναφορά του στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου είχε αναφερθεί στην υπόθεση ζητώντας εξηγήσεις για την ολιγωρία και κάποιο πρωί η Εισαγγελέας Διαφθοράς Πόπη Παπανδρέου σχεδόν εισέβαλε στο Εσωτερικών Υποθέσεων με διευθυντή πια τον μόλις αποπεμφθέντα Σταύρο Σταυρόπουλο, και μετέφερε εντολή να της παραδοθεί η δικογραφία που παρέμενε επί χρόνια στα γραφεία για να εμπλουτιστεί από «έρευνα».  
Για αυτή την υπόθεση κατέθεσε ο Γιάννης Πανούσης και όχι για διαφθορά που μόλις ανακάλυψε και θα ήταν καλό να το πει. 
Καλό θα ήταν επίσης και ο Γιάννης Πανούσης και αυτοί που απέπεμψαν τον Σταυρόπουλο να μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων.
Είναι κοινό μυστικό, πως εμπλεκόμενοι σε συνομιλίες από νόμιμες συνακροάσεις που κάνει η συγκεκριμένη Διεύθυνση, εξαιρούνται από τις δικογραφίες άγνωστο για ποιό λόγο. Δεν καλούνται ούτε για τυπικές εξηγήσεις. Όπως αποκαλύπτει το τεύχος του HOT DOC που κυκλοφορεί την Πέμπτη, το όνομα του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΣΔΟΕ και φίλου του Σαμαρά, Στέλιου Στασινόπουλου αναφέρεται σε υποκλαπείσες συνομιλίες από κύκλωμα εκβιαστών που χρησιμοποιούσε το ΣΔΟΕ,ως εγκέφαλος. Ουδέποτε όμως ερευνήθηκε η σχέση του, ούτε και κλήθηκε να καταθέσει.
Η διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων έχει τη δυνατότητα και την ευχέρεια να προσθέτει, να αφαιρεί, να κατασκευάζει ενόχους.Κανένας δεν γνωρίζει αν το κάνει αφού δεν υπάρχει θεσμικός έλεγχος. Καθημερινά καταγράφονται συνομιλίες και τελικώς αποδίδονται στους εισαγγελείς ό,τι επιλέγουν μερικοί άνθρωποι της Διεύθυνσης. Ουδείς ελέγχει σε χιλιάδες σελίδες απομαγνητοφωνήσεων τι υπάρχει, αν υπάρχει δικαιολογημένα και τι έπρεπε να έχει ερευνηθεί περαιτέρω και δεν έχει.

Ο Γιάννης Πανούσης πέρασε από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ενώ διαπίστωσε ο ίδιος τη λειτουργία της Διεύθυνσης καταφεύγοντας μάλιστα και στον Άρειο Πάγο, δεν έκανε κάτι. Επιμένει μάλιστα να δημιουργεί σύγχυση με όσα λέει περί διαφθοράς αφήνοντας όποιον ακούει να πιστεύει πως αφορά το παρών. Αφορά το παρελθόν και μάλιστα το δικό του, αλλά δεν παρενέβη. 
Οι κυβερνώντες από την άλλη που είναι επικριτές του Πανούση, καλά θα κάνουν να μην αλλάζουν Διευθυντή στο Εσωτερικών Υποθέσεων αλλά το ίδιο το Εσωτερικών Υποθέσεων.

 

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

giatros nosokomeio eurokinissi kontarinis 708 3

Αργολίδα: Χωρίς παιδίατρο το Πάσχα-Μήνυση από τον πατέρα παιδιού που τραυματίστηκε

Την πραγματική κατάσταση με την οποία είναι αντιμέτωποι γονείς και παιδιά στην Αργολίδα, τις ημέρες…